חברות טכנולוגיה רבות מנסות לצמצם עלויות, מעריכות מחדש את הפעילות ואת ההוצאות שלהן וכתוצאה מכך חלקן גם בוחרות בעת האחרונה לפטר עובדים. אך נראה שעובדי התעשיה מצליחים למצוא עבודה חדשה בתקופה קצרה יחסית.
לפי נתוני סקר ZipRecruiter, כ-79% ממי שאיבדו את משרתם בחברת טק בשל פיטורים או סגירת פעילות החברה הצליחו למצוא את המשרה הבאה בתוך שלושה חודשים מתחילת תהליך חיפוש העבודה, מדווח הוול סטריט ג'ורנל. הזמן בו לוקח לעובדי הטק לשוב לעמוד על הרגליים מבחינה תעסוקתית דומה לזה של האוכלוסיה הכללית, בה 83% מוצאים משרה חדשה תוך שלושה חודשים מתחילת תהליך החיפוש.
הסיבה לקלות היחסית של התאקלמות מחודשת בתעשיה נובע מכך שמספרן של החברות שמגייסות מתעלה על מספר החברות שמבצעות קיצוצים בכוח אדם, כך לפי הג'ורנל. הסקר מבוסס על 2,550 משיבים תושבי ארצות הברית שהתחילו לעבוד במשרה חדשה בין אמצע אפריל לאמצע חודש אוקטובר השנה. כלומר, הנתונים לא משקפים את מצבם של המפוטרים ברבעון האחרון של השנה.
53% מהמפוטרים בכלל המשק מצליחים למצוא עבודה תוך חודש של חיפושים. למפוטרים מחברות הטק זה לוקח יותר זמן, ורק 37% מתוכם מצליחים למצוא עבודה אחרי חודש מתחילת החיפוש. שיעור המועסקים החדשים שלקח להם יותר מחצי שנה לנחות במקום העבודה הבא שלהם, בין אם העוסקו קודם לכן בחברות טק או בתעשיות אחרות, עומד על 5%. מרבית העובדים שעזבו או פוטרו ממשרות בתעשיית הטק נותרו בתעשייה, כרבע מהם בחרו להמשיך לתעשיות אחרות כמו חברות פיננסים או קמעונאות. ג'וליה פולק, כלכלנית בכירה ב-ZipRecruiter מדגישה שהסקר מבוסס על התעשיה בה הועסקו העובדים ולאו דווקא מצביעה על המקצוע שלהם. כך למשל מהנדס נתונים בחברה קמעונאית יסווג כעובד תעשיית הקמעונאות.