דיווח חושף שוועדת הסחר הפדרלית (FTC) עשויה לסכל את עסקת רכישת ענקית הגיימינג אקטיוויז'ן על ידי מיקרוסופט שהוערכה ב-69 מיליארד דולר. מגזין Politico חושף שה-FTC מגבש תשתית לתביעת הגבלים עסקיים שעשויה לצאת לפועל כבר בחודש הבא אם חברי הוועדה יצבעו בעד המהלך.
כוונתה של מיקרוסופט לרכוש את אקטיוויז'ן פורסמה בתחילת השנה, וזו עשויה להיות עסקת הרכישה הגדולה ביותר של מיקרוסופט אי פעם. לא מפתיע שעסקה בסדר גודל כזה עוררה עניין בקרב הרגולטורים ומזה חודשים מספר ב-FTC בוחנים וחוקרים האם יש בעסקה איום על התחרות. החשש הוא שהשלמת העסקה תיתן יתרון לא הוגן למיקרוסופט בשוק משחקי הווידאו, שכן כבר היום החברה חזקה בתחום עם קונסולות ה-Xbox שלה.
"אנו מחויבים לעבוד בשיתוף פעולה עם רגולטורים מסביב לעולם בשביל לאפשר לעסקה להמשיך, אך לא נהסס להילחם בשביל להגן עליה אם יידרש" מסר דובר מטעם אקטיוויז'ן לרויטרס. כל רמיזה לכך שלעסקה עשוי להיות אפקט אנטי-תחרותי היא "אבסורדית לחלוטין", הוסיף הדובר. מה-FTC טרם הגיעה תגובה בנושא.
"אנו מחויבים לעבוד בשיתוף פעולה עם רגולטורים מסביב לעולם בשביל לאפשר לעסקה להמשיך, אך לא נהסס להילחם בשביל להגן עליה אם יידרש", מסר דובר מטעם אקטיוויז'ן לרויטרס. כל רמיזה לכך שלעסקה עשוי להיות אפקט אנטי-תחרותי היא "אבסורדית לחלוטין", הוסיף
חקירת ה-FTC והתביעה המתגבשת אינן האיום היחיד על עסקת אקטיוויז'ן-מיקרוסופט: גם האיחוד האירופי ורגולטור התחרות הבריטי הודיעו לאחרונה שיבחנו את העסקה מצדם. בינתיים עסקיה של אקטיוויז'ן ספגו פגיעה משמעותית בסין כשהחברה לא הצליחה לחתום הסכם המשך עם NetEase שמפיצה את משחקי אקטיוויז'ן מזה 14 שנים בשוק המקומי לפי דיווח ה-FT. זאת משום שחברות גיימינג זרות בסין זקוקות לשותף הפצה סיני בשביל לפעול בשוק המקומי. לפי הדיווח, ההכנסות ממכירות בסך כ-264 מיליון דולר מהסכם ההפצה בסין תחת NetEase אחראיות ל-3% מסך ההכנסה הנקייה של אקטיוויז'ן בשנה שעברה.