פיטורי הענק בגוגל, הגדולים בתולדות החברה, השאירו את העובדים נסערים. כעת אלפים מהם, כולל כאלו שנותרו בחברה וכאלו שמצאו את עצמם מחוצה לה, מחפשים תמיכה וסיוע בקבוצת ענק חדשה ברשת המסרים המידיים דיסקורד. בנוסף, עובדים בגוגל קיימו הפגנות מחאה במקביל לפרסום דוחות החברה בשבוע שעבר, ומחו כנגד פיטורי הענק ותנאי ההעסקה הירודים של עובדי הקבלן של החברה.
כ-18 אלף איש הצטרפו לשרת הדיסקורד Google Post-Layoffs, שנפתח ביום שבו הודיעה גוגל בחודש שעבר על פיטורי 12 אלף עובדים, לפי דיווח האינסיידר. השרת מהווה מעין קבוצת גג שתחתיה נפתחו מאות קבוצות דיון וערוצי תקשורת שמשמשים את המפוטרים הטריים ועובדים נוכחיים של גוגל.
השרת כולל ערוצים המתחלקים לפי הקמפוסים השונים של גוגל ואחרים המשמשים לתקשורת של צוותים ספצפיים. קבוצות הדיון והערוצים משמשים את העובדים לתמיכה נפשית, שיתוף מידע לגבי פיצויים ואף סיוע בהכנה לרעיונות עבודה.
"זה נוגע ללב לראות כל כך הרבה אנשים מתאחדים במהירות לתמיכה אחד בשניה בזמנים קשוחים", צוטט באינסיידר משתמש שהזדהה כמהנדס לשעבר בגוגל שפוטר לאחר ארבע שנים בחברה. עובד אחר, שפוטר לדבריו לאחר שמונה שנות עבודה בחברה, חלק כי הרגיש "מבודד באופן מיידי" ושהקבוצות סיפקו לו מקום לתקשר עם מפוטרים אחרים בשעה שהוא מנסה לעכל את ההתרחשות.
במקביל לתמיכה והחלפת מידע, עובדים בגוגל ערכו בסוף השבוע האחרון הפגנות בשני מוקדים מול משרדי החברה בניו יורק ובקליפורניה, לפי דיווח בלומברג. המפגינים מחו כנגד הפיטורים ההמוניים ותנאי עובדי הקבלן בחברה, בהם כאלו האחראים לסריקת תכנים המשמשים לאימון אלגוריתמי הבינה המלאכותית של החברה ולסינון תכנים פוגעניים ביוטיוב ובפרסומות.
מהנדסת תוכנה שהשתתפה בהפגנה בניו יורק צוטטה בבלומברג באומרה כי "ברור שהחיסכון הזעום שהחברה משלשלת לכיסה מפיטורי עובדים הוא כלום בהשוואה למיליארדים שהוצאו על רכישות חוזרות של מניות או המיליארדים שהושגו ברבעון האחרון", צוטט מהנדס תוכנה בגוגל בבלומברג.
מאחורי ארגון שתי ההפגנות עומד ארגון העובדים Alphabet Workers Union שאינו מהווה ארגון יציג ומורכב מעובדים ועובדי קבלן בגוגל.