בזמן שהיא משקיעה מיליארדים בתחום הבינה המלאכותית, מיקרוסופט מפטרת את הצוות שאחראי על אתיקה, אחריות וקיימות בתחום החדשנות בחברה. זאת כחלק ממהלך הפיטורים הרוחבי של כ-10,000 איש במיקרוסופט עליו הודיעה החברה בתחילת 2023. עובדים בחברה ציינו שהצוות שפוטר החזיק בתפקיד קריטי ביישום אותם כללים ועקרונות בעיצוב ובפיתוח מוצרים מתקדמים.
במיקרוסופט ציינו כי היא תמשיך לפעול בתחום קביעת חוקים ועקרונות כדי להוביל את שאיפות ה-AI של החברה.
מיקרוסופט השיקה לאחרונה חיפוש מחודש מחוזק בצ'אטבוט מבוסס יכולות שפותחו ב-OpenAI שהכירה לעולם את ChatGPT, ומיהרה להטמיע את המוצרים החדשים בדפדפן מתוצרתה ובסרגל הכלים בעדכון חדש ל-Windows.
הקרב מול גוגל
ימים לאחר מכן הודיעה המתחרה גוגל על צ'אטבוט משלה בשם בארד (Bard) שעדיין לא זמין לציבור. התחושה הרווחת הייתה שמדובר בכלי חיפוש חדש אך בגוגל לקחו צעד אחורה והמנכ"ל ובכירים נוספים הבהירו שמדובר בכלי ניסיוני וכרגע פיתוחי ה-AI מהווים בסיס לפיתוח יצירתיות ולא דווקא כלי חיפוש. גם הטעות המביכה של בארד בהשקה לא עזרה למוצר החדש.
במיקרוסופט ציינו כי היא תמשיך לפעול בתחום קביעת חוקים ועקרונות כדי להוביל את שאיפות ה-AI של החברה
במיקרוסופט ממשיכים לעדכן ולכוונן את הצ'אטבוט של בינג שסבל ממספר בעיות וזמין כרגע רק לכמה מיליוני משתמשים בעולם. לאחר שפורסמו מספר שיחות מוזרות עם הצ'אטבוט, החברה הגבילה את מספר השאילותות שניתן לבצע בשיחה בצ'אטבוט באותו נושא.
השבוע צפויה מיקרוסופט, לפי הודעת בכיר בשלוחה בגרמניה, להציג שימושים נוספים בבינה מלאכותית שישלבו גרסה חדשה למודל השפה המצופה GPT-4 של OpenAI, למשל יצירת וידיאו על בסיס קלט טקסט.