העתיד של טוויטר לא ברור וגם עובדי החברה בסכנה: הוושינגטון פוסט חושף כי אילון מאסק אמר למשקיעים פוטנציאלים שצפויים לממן את העסקה לרכישת טוויטר כי בכוונתו לפטר 75% מ-7,500 העובדים בה ולהישאר רק עם 2,000.
עובדי טוויטר לא יצאו נשכרים גם אם מאסק לא ירכוש את החברה, שכן ההנהלה הנוכחית בעצמה מתכננת קיצוצי עובדים ומשכורות בהיקף של 800 מיליון דולר עד סוף השנה הבאה - מספר שמגלם קיצוץ של כ-25% מכוח העבודה. כך לפי הוושינגטון פוסט, שמסתמך על מסמכים הודלפו מהחברה וגורמים שמקורבים אליה.
בחמישי בערב היועץ המשפטי של טוויטר שון אדג'ט הוציא מזכר לעובדים שבו הזהיר אותם מפני שמועות והשערות, שלדבריו ילכו ויגברו ככל שיתקרב מועד סגירת עסקת המכירה למאסק. "אין לנו אישורים לגבי התוכניות של הקונה ואנחנו ממליצים לא להסתמך על מסמכים שהודלפו, אלא לחכות לידיעה עובדתית ישירות מההנהלה והקונה", כך לפי בלומברג.
בלומברג דיווחה כי לפי מקורבים לעסקה, מכירתה של טוויטר למאסק תמורת 44 מיליארד דולר צפויה להיחתם עד ה-28 לחודש. בתחילת החודש עצרה השופטת קייטלין מקורמיק את הדיונים בתביעה של טוויטר נגד מאסק כדי להעניק לצדדים זמן נוסף לנסות להשלים את העסקה בכל זאת, והציבה כדדליין את ה-28 בחודש בשעה 17:00. אם הצדדים לא יגיעו להסכמות, המשפט יתחדש בנובמבר. לפי הדיווח, בנקאים ועורכי דין של שני הצדדים מכינים את הניירת הדרושה להשלמת העסקה עד למועד זה.
בכירים בממשל ביידן מוטרדים מהפעילות של מאסק
ואם כל זאת לא מספיק כדי למלא את הצלחת של מאסק, בלומברג מדווחת כי בכירים בממשל ביידן דנים באפשרות שארה"ב תבדוק אם החברות והמיזמים של מאסק מהווים פגיעה בטחונית. בין היתר הבכירים מעלים שאלות לגבי רכישת טוויטר ופעילות רשת הלווינים סטארלינק של ספייסX.
בממשל ביידן חוששים מכוונת מאסק לרכוש את טוויטר עם קבוצה של משקיעים זרים שכוללת את הנסיך הסעודי אלוואליד בן טלאל, תאגיד סיני וקרן העושר של קטאר, וכן מציוצים שהביעו עמדות פרו רוסיות וכללו הצעות להפסקת אש באוקראינה שנוחות יותר לרוסיה
הקטליזטורים לבדיקה הם האיום של מאסק להפסיק לספק את סטארלינק לאוקראינה - שירות שעלה לו לדבריו 80 מיליון דולר לדבריו - וכן עמדות פרו-רוסית שהובעו במספר ציוצים וכללו הצעות להפסקת אש שנוחות יותר לנשיא רוסיה ולדימיר פוטין. דאגה נוספת בממשל היא כוונת מאסק לרכוש את טוויטר עם קבוצה של משקיעים זרים שכוללת את הנסיך הסעודי אלוואליד בן טלאל, תאגיד סיני וקרן העושר של קטאר.
הדיונים בממשל נמצאים בשלבים מאוד מוקדמים ובכירים בממשל ואנשי קהילת המודיעין בודקים איזה כלים יש לממשל לערוך את הבדיקה הזו אם בכלל.