ביום שלישי הקרוב יתקיימו בחירות האמצע בארה"ב, שבהן תוכרע השליטה בשני בתי הנבחרים בשנתיים הקרובות. לשליטה המפלגתית על בתי הנבחרים יש משמעות אדירה לאפשרות של הדמוקרטים להעביר רפורמות והחלטות, לעומת האפשרות ההפוכה, שתקשור את ידיו של הנשיא הנוכחי ג'ו ביידן ותהפוך אותו לברווז צולע. אם תשוב השליטה בסנאט לידי הרפובליקאים, המפה הפוליטית בארה"ב תיכנס לקיפאון במרבית הנושאים. אגב, סביר להניח שלא במלחמה הטכנולוגית עם סין, כשדווקא הרפובליקאים, אם ינצחו, צפויים לדחוף למדיניות קשוחה נגד ייצוא טכנולוגיות אמריקאיות לסין.
הסערה והפיטורים בטוויטר, מהבחינה הזו, לא היו יכולים להגיע במועד גרוע יותר מבחינת ארה"ב. על פי ההערכות, מאסק פיטר חלקים נרחבים מהצוותים שאחראים על סינון התוכן ברשת החברתית, מה שמותיר את טוויטר ללא מבוגר אחראי שיסנן פייק ניוז והתבטאויות קיצוניות. ביידן עצמו אף התבטא הלילה בחריפות נגד מאסק: "קנה פלטפורמה חברתית שמפיצה שקרים בכל העולם". עוד טען הנשיא כי "אין היום עורכים אמיתיים" בפלטפורמה, והוסיף: "איך אנחנו מצפים שילדינו יבינו מה מונח על כף המאזניים?".
לא בכדי הבחירות הנוכחיות שברו שיא של תרומות פרטיות והגיעו ל-9 מיליארד דולר. בויז'ואל קפיטליסט ערכו בדיקה המבוססת על נתונים פתוחים לציבור של ועדת הבחירות ומצאו מי 10 המיליארדרים שתרמו הכי הרבה עד כה. בראש הרשימה עומד המיליארדר היהודי ג'ורג' סורוס, עם 129 מיליון דולר תרומות למפלגה הדמוקרטית. פרט אליו, מיליארדר הקריפטו סם בנקמן פריד תרם 40 מיליון דולר לצד הכחול של המפה, והוא היחיד הנוסף בעשירייה הפותחת שתרם לדמוקרטים. היתר, ביחס דולרי של קצת יותר מ-2 ל-1 הלכו לרפובליקאים, שגרפו בבחירות האמצע 338 מיליון דולר ממיליארדרים לעומת 168 מיליון דולר לדמוקרטים. בין השמות היותר מוכרים עבור קוראים ישראלים ברשימה הרפובליקאית: מייסד אורקל, לארי אליסון (31 מיליון דולר) והמשקיע המוערך והשנוי במחלוקת פיטר ת'יל (30 מיליון דולר).
בראש רשימת התורמים לצד הדמוקרטי עומד המיליארדר היהודי ג'ורג' סורוס, עם 129 מיליון דולר תרומות. פרט אליו, מיליארדר הקריפטו סם בנקמן פריד תרם 40 מיליון דולר לצד הכחול של המפה
בשבוע שעבר, התרחש כאן דיון על גבי האתר, על האם חברות הטק והאנשים שעומדים בראשן צריכים להצהיר על עמדה פוליטית, או שכדאי להם למלא את פיהם מים ולא להיכנס לקלחת. אבל בישראל, הפער הכלכלי בין יאיר לפיד לבנימין נתניהו לא משמעותי כמו הפער בין הדמוקרטים והרפובליקאים, שגישתם המסורתית לשלטון בפשטות היא כדלהלן: הדמוקרטים בעד ממשלה גדולה ומעורבת יותר. כלומר, יותר תוכניות ממשלתיות, יותר תקציבים ממשלתיים ויותר רגולציה. מנגד, הרפובליקאים בעד ממשלה צרה יותר, פחות מעורבת ופחות מתערבת בכוחות השוק. בעידן של רגולציה ואתגרי מאקרו, השוק כולו צפוי להיות מושפע מהתזוזות, אם תהיינה, של המפה הפוליטית.
ההכרעה תבוא מכיוון לא צפוי: לפי מכון Brookings, כנראה שיש פקטור משמעותי אחד שישפיע על תוצאות הבחירות הנוכחיות - הצבעה נשית. אחרי ההחלטה של בית המשפט לבטל את Roe vs Wade, במכון צופים כי הנשים הן הגורם שיכריע את הבחירות. לפי המכון מאז 1982, בכל הבחירות לנשיאות ובחירות האמצע, הקול הנשי נוטה לצד הדמוקרטי, כשנשים מגיעות יותר להצביע. בבחירות האחרונות לנשיאות זה הגיע לכמעט 10 מיליון יותר מצביעות ממצביעים.
עם זאת, לפי הסימולציות שערכו במכון, מדובר במרוץ צמוד מאוד עם יתרון קל לצד הרפובליקאי. הנשיא ביידן אמר בסופ"ש שהוא לא מאמין שיש סיכוי שהם יאבדו את שני הבתים, אחרי שבבחירות לנשיאות הצליחו לייצר רוב בסנאט כשסגנית הנשיא קמאלה האריס מהווה את לשון המאזניים.
במקביל כדאי לציין שהדיווחים מצביעים על חזרתו הקרובה של טראמפ לשטח הפוליטי, כשהוא צפוי להתמודד על ראשות המפלגה הרפובליקאית במירוץ לנשיאות ב-2024.