מחר יגיע מנכ״ל טיקטוק, שאו זי צ׳או, לקונגרס במטרה למנוע את הוצאת האפליקציה מחוץ לחוק בארה״ב. כחלק מהקמפיין, הופיע צ׳או בפרופיל הרשמי של טיקטוק וסיפר כי לטיקטוק יש למעלה מ-150 מיליון משתמשים בארה״ב. לדבריו, 5 מיליון עסקים משתמשים בטיקטוק בשביל לקבל חשיפה, בהם עסקים קטנים ובינוניים.
אתר בלומברג חשף חלק מהנאום שצ׳או מתכנן לשאת בפני הקונגרס. הוא צפוי לטעון כי טיקטוק עושה מעל ומעבר על מנת להבטיח את הפרטיות של המשתמשים בארה״ב, הרבה יותר מכל רשת חברתית אחרת. בנוסף, טיקטוק מתכננת להשקיע 1.5 מיליארד דולר בתוכנית שתבטיח שמידע של משתמשים נשמר על אדמת ארצות הברית, ושאף גורם זר לא יוכל לגשת אליו.
@tiktok Our CEO, Shou Chew, shares a special message on behalf of the entire TikTok team to thank our community of 150 million Americans ahead of his congressional hearing later this week.
♬ original sound - TikTok
אלא שלא ברור כמה הבטחות כאלה יצליחו לשכנע את הקונגרס. בזמן שטיקטוק מנהלת קמפיין אגרסיבי, גם ברשת עצמה, על מנת לשכנע את האמריקאים שהיא דואגת לפרטיות שלהם, בפורבס מתפרסם דיווח שמעמיד את ההבטחות של טיקטוק בסימן שאלה. האתר חושף כי לבייטדאנס, החברה האם של טיקטוק, יש כלי שאוסף מידע על משתמשים, וכולל מידע מאוד רגיש על מיליוני משתמשים הודים. ממשלת הודו הייתה מהראשונות לאסור על השימוש בטיקטוק עוד ב-2020, כך שהמידע שטיקטוק מחזיקה נשמר כבר כשלוש שנים.
עובדים בחברה שהתראיינו לפורבס כינו את הכלי "NSA", בדומה לכלי איסוף המידע בארה״ב שנחשף בידי אדוארד סנודן. עובד בטיקטוק אמר כי ״אני לא חושב שההודים מבינים כמה מידע יש בידי הממשל הסיני עליהם ברגע זה ממש״. המידע זמין לכל העובדים של בייטדאנס - בכל העולם.
הממשל הסיני לא עוצר
בין המידע שזמין לעובדים נמצא מספר זיהוי פנימי בשימוש טיקטוק, שם משתמש, שם פרטי ושם משפחה, רשימה של החברים והקשרים שהיו למשתמש בטיקטוק, המיקום הגיאוגרפי העיקרי שבו המשתמש עשה שימוש בטיקטוק ועוד. בנוסף, ניתן לחפש את היסטוריית החיפושים של המשתמשים. בעזרת מספר הזיהוי של ניתן למשוך מידע נוסף על המשתמש מכלים אחרים של טיקטוק, כמו כלי שחושף את היסטוריית החיפוש של המשתמש. למרות שטיקטוק כבר לא פעילה בהודו, המידע נשמר גם על המשתמשים ההודים.
אחת הסיבות שבהודו הוחלט להחרים את טיקטוק היא החשש שמידע של משתמשים משותף עם ממשלת סין. זה בדיוק החשש שמעלים פוליטיקאים ומחוקקים אמריקאים, שחוששים שהממשל הסיני מנצל את הפופולריות של טיקטוק על מנת לעקוב אחרי משתמשים ולאסוף מידע מודיעיני. הסיפור שנחשף בפורבס מעלה את החשש שלמרות ההבטחות של טיקטוק לא ניתן לעצור באמת את הממשל הסיני מלאסוף מידע על משתמשים במערב.