לאחר חצי שנה של שבוע עבודה מקוצר בן 4 ימים בבריטניה: 90% מהחברות החליטו כי הן מעוניינות להמשיך בניסוי, וכ-30% הודיעו שבכוונתן לאמץ את המודל לצמיתות. זאת לאחר שבמהלך הפיילוט נרשמה ירידה בתחלופת עובדים, פחות חיסורים לצד פרודוקטיביות מספקת. כך דווח בוול סטריט ג'ורנל.
הפיילוט, שתוצאותיו התפרסמו אתמול, נמשך חצי שנה מיוני עד דצמבר 2022 ובוצע במסגרת מחקר של ארגון בריטי ללא מטרת רווח בשם 4day week global עם מכללת בוסטון וחוקרים מאוניברסיטת קיימברידג'. במחקר השתתפו 2,900 עובדים מ-61 חברות בבריטניה ובמהלכו נבחנה השאלה האם שבוע עבודה מקוצר משפר את רווחת העובדים (wellbeing) ואת נאמנותם לארגון.
אף עובד מבין אלו שהתנסו במודל לא העיד שברצונו להפסיק את הסידור החדש, ו-15% מהעובדים השיבו שלא יחזרו לעבוד חמישה ימים בשבוע - גם אם יקבלו תשלום נוסף. מהשוואה בין תוצאות סקר שנערך לפני תחילת המחקר ושוב לאחר סיומו - עולה שמבין העובדים שהשתתפו במחקר, 71% חשו פחות שחיקה בעבודה. כ-40% דיווחו על שיפור מבחינת מתח וקשיי שינה לעומת כמחצית שדיווחו שלא חשו בשינוי בתחומים אלה, דווח בבלומברג. מבחינת המעסיקים, בסקר שנערך באמצע הפיילוט כמחצית מהם דיווחו שלא נמצא שינוי בפרודוקטיביות, שליש דיווחו על שיפור קל בפרודוקטיביות ו-15%על שיפור משמעותי.
אף עובד לא העיד שברצונו להפסיק את הסידור החדש, ו-15% מהעובדים השיבו שלא יחזרו לעבוד חמישה ימים בשבוע, גם לא תמורת תשלום נוסף. מהשוואה בין תוצאות סקר שנערך לפני תחילת המחקר ושוב לאחר סיומו - עולה שמבין העובדים שהשתתפו במחקר, 71% חשו פחות שחיקה בעבודה
תחושת שחיקה בעבודה מופיעה אצל 2 מתוך 5 עובדים, לפי סקר שערך מכון מחקר שממומן על ידי סלאק לאחרונה בקרב 10,000 משתתפים. הסיכוי להרגיש שחיקה גובר ב-43% אם העובדים מרגישים שהארגון בו הם עובדים לא מספק להם גמישות מספקת במדיניות עבודה מרחוק או ניהול לוח הזמנים.
עם זאת, בבלומברג מציינים כי כי החברות שהשתתפו בניסוי לא נבחרו באקראי אלא בחרו להשתתף בו, כך שמלכתחילה הן השיקעו מאמצים לקראת מעבר לשבוע עבודה מקוצר.