לקח רק מספר שעות בין פתיחתה של הרשת החברתית החדשה ת'רדס לציבור הרחב ועד שהחלו להופיע בה פוסטים שעסקו בנושאים נפיצים. פוסטים שאותרו על ידי רויטרס עסקו למשל באילומינטי, "עובדי שטן מיליארדרים", ויכוחים על זהות מגדרית והשוואת משתמשים לנאצים, על ידי משתמשים אחרים.
כל מה שמעניין בטק ב-5 דקות: הירשמו לניוזלטר שלנו >>>
במקביל, מנכ"ל מטא מארק צוקרברג כתב בחשבון הת'רדס שלו ש"אנחנו בהחלט מתמקדים באדיבות ובהפיכת המקום הזה לידידותי". צוקרברג התייחס לשרשור שהתחיל בשאלה האם אפשר לחסום מהפלטפורמה דיונים על פוליטיקה, קריפטו ובינה מלאכותית.
לפי דבריו של אדם מוסרי, מנכ"ל אינסטגרם, נראה שבמטא צופים שהשיח יהיה שונה ביחס לאינסטגרם ושכרגע לפחות אין מערכת שתשמור על הפלטפורמה ידידותית לחלוטין ונקייה מתכנים פוליטיים או מפרסומים של בעלי אינטרסים.
תנאי השימוש וההגבלות על משתמשים בפלטפורמה החדשה יהיו זהים לאלה של שאר האפליקציות בקבוצת מטא. חשבונות שתויגו באינסטגרם או בפייסבוק כמפיצי פייק ניוז, יתויגו ככאלה גם בת'רדס והמשתמשים יוזהרו מהם
ת'רדס, שהושקה רק בשבוע שעבר, צפויה לחצות היום את 100 מיליון המשתמשים מרחבי העולם אך לא מאירופה, שבה האפליקציה לא הושקה כלל. לטענת הרגולטורים באיחוד האירופי, ההחלטה התקבלה בגלל האופן שבו ת'רדס תעשה שימוש בנתונים של משתמשים מאינסטגרם. כחלק מתנאי השימוש, האפליקציה מיידעת את המשתמשים על איסוף מידע אודותיהם כמו למשל מיקום, רכישות ואנשי קשר. הפרקטיקה הזו של מעבר מידע מאפליקציה לאפליקציה, הביאה את הרגולטור האירי למנוע בעבר מחברת האם מטא להשיק שירותי פרסום בוואטסאפ (משום שהם שעושים שימוש בנתוני משתמשים מהאפליקציות האחיות פייסבוק ואינסטגרם) בשל חוקי פרטיות נוקשים יותר.
מוסרי התייחס לכך בראיון ואמר שהתזמון היה חשוב להם ולכן בחרו להשיק את האפליקציה ולא לעכב את השקת ת'רדס בחודשים רבים עד לווידוא עמידה ברגולציה המחמירה של אירופה, שיוצאת לדרך ב-2024. המשמעות היא שלא ידוע בשלב הזה מתי מטא מתכוונת להשיק את ת'רדס לקהל האירופי ואילו שינויים היא תידרש לבצע בשביל להתאים אותה לדרישות האזוריות.
מפיצי פייק ניוז יתויגו
באופן מוצהר, הפלטפורמה החדשה שדומה לטוויטר ונשענת על טקסטים קצרים, לא אמורה להפוך לזירה להתכתשויות פוליטיות או מוכוונת חדשות אך ברור שהתוכן לא יוכל להידמות לזה של אפליקציית האם אינסטגרם, שבה התוכן מתמקד בעולמות הבידור והלייפסטייל.
אדם מוסרי הבהיר בראיון לפודקאסט הארד פורק של הניו יורק טיימס שת'רדס כפלטפורמה מבוססת טקסט שמעודדת שיח עשויה למשוך קהל שיציף נושאים חדשותיים ואין בכוונתה למנוע זאת, אך בו בזמן גם לא ייעשה דבר על מנת לעודד תוכן כזה.
האופן שבו מטא מטפלת בדיסאינפורמציה ובמידע מוטעה ברשתות החברתיות, לא יועתק בשלב הזה לפלטפורמת הסושיאל החדשה ת'רדס, כך מסרה דוברת מטעם החברה לרויטרס
האופן שבו מטא מטפלת בדיסאינפורמציה ומידע מוטעה ברשתות החברתיות, לא יועתק בשלב הזה לפלטפורמת הסושיאל החדשה ת'רדס, כך מסרה דוברת מטעם החברה לרויטרס.
עם זאת, תנאי השימוש וההגבלות על משתמשים בפלטפורמה החדשה יהיו זהים לאלה של שאר האפליקציות בקבוצת מטא. חשבונות שתויגו באינסטגרם או בפייסבוק למשל כמפיצי פייק ניוז, יתויגו ככאלה גם בת'רדס, והמשתמשים יוזהרו מהם.
התשתית (פרוטוקול) עליה ת'רדס מבוססת ActivityPub, שמאפשרת שיתוף תכנים בין פלטפורמות חברתיות שונות, תאתגר את היכולת שלה לאכוף הגבלות על תוכן, כך טוען בכיר לשעבר בפייסבוק אלכס סטיימוס. לדבריו, האופי המבוזר של תשתית הסושיאל יקשה על בלימת הפצת מידע ואכיפת ההסרה שלו ברגע שתוכן יעבור מרשת אחת לאחרת ומשרת אחד לאחר.