אחרי גוגל ומיקרוסופט, עכשיו זו מטא שמסמנת שהיא לא רוצה להישאר מאחור במירוץ של ענקיות הטכנולוגיה בתחום הבינה המלאכותית (AI). החברה של מארק צוקרברג שחררה מודל שפה גדול (LLM) לבינה מלאכותית בשם LLaMA שיוצע בתחילה לחוקרים בתחום.
מודלים שפה גדולים הם המנוע שעליו מפותחים מוצרים כמו צ'אטבוטים ומחוללי תמונות. כך, ChatGPT פועל על בסיס מנוע השפה GPT של חברת OpenAI של סם אלטמן. מוצרים אלו, כמו ChatGPT ומחולל התמונות על בסיס טקסט Dall-E הצליחו לעורר התלהבות מצד הקהל הרחב כלפי מוצרי AI. מטא, שפועלת בזירת ה-AI כבר תקופה ארוכה ולא תמיד בהצלחה, מנסה להזכיר שגם לה יש מה לומר בנושא.
מודל LLaMA ששחררה מטא לא מוטמע בשלב זה מוטמע החברה ככמו פייסבוק, מסנג'ר, אינסטגרם או ווטסאפ. דובר מטעם מטא מסר לבלומברג כי בכוונת החברה להציע את המודל לשימוש חוקרי בינה מלאכותית.
"היום נשחרר מודל שפה גדול מרהיב בשם LLaMA הנועד לסייע לחוקרים לקדם את עבודתם", כתב מנכ"ל מטא צוקרברג בפוסט בפייסבוק. "מודלי שפה הדגימו הבטחה ביצירת טקסט, ביצוע שיחות, סיכום חומרים כתובים ומשימות מורכבות נוספות כמו פתרון תיאורמות מתמטיות וחיזוי מבני חלבונים".
מודל השפה הגדול החדש של מטא יהיה זמין במספר גדלים, כשגדול בהם הוא 65 מיליארד פרמטרים. לפי פוסט בלוג באתר החברה, המודל יאפשר לחוקרים שאין להם גישה למשאבי תשתית מרובים להתנסות במודלים.
באפריל אשתקד שחררה מטא מודל קודם בתחום הבינה המלאכותית בזירת השפה טבעית (NLP). מודל זה היה בעל 175 מיליארד פרמטרים ואף הוא יועד לקהילת המחקר באקדמיה, גופי ממשל ומעבדות ברחבי העולם.