כלי החיפוש החדש מבוסס ה-AI של גוגל טעה בפומבי יום לאחר השקתו, ומוסיף לאכזבת המשקיעים מהשקת החיפוש משולב בינה מלאכותית של גוגל. מניית ענקית החיפוש צנחה בבורסה כ-8% אמש, ומחקה כבר 100 מיליארד דולר בשווי שוק. מנגד, המתחרה מיקרוסופט - שהשיקה גם היא השבוע מנוע חיפוש משולב AI - התחזקה בוול סטריט ועברה את שווי ה-2 טריליון דולר לראשונה מאז אוגוסט אשתקד - אם כי לא החזיקה בשווי הזה עד סגירת המסחר.
הכלי המכונה בארד (Bard) שחשפה החברה רק השבוע שגה בתשובה שסיפק לשאלה בגיף מונפש, שנועד לקדם את הכלי החדש וצויץ בחשבון הטוויטר של גוגל. הפרומפט (השאילתא) שהוזן לצ'טבוט של גוגל שאל "על אילו תגליות חדשות מטלסקופ החלל ג'יימס ווב (JWST) באפשרותי לספר לבן/בת התשע שלי?".
מבין התשובות שבארד הציג לשאלה, אחת מהן כללה פרט שגוי וטענה שהטלסקופ ג'יימס ווב היה הראשון לצלם תמונות של כוכב לכת מחוץ למערכת השמש של כדוה"א. בפועל, כפי שאושר על ידי סוכנות החלל הבינלאומית נאס"א, התמונות של כוכבי לכת חיצוניים למערכת השמש של כדור הארץ צולמו על ידי טלסקופ ענק אירופי ב-2004.
Bard is an experimental conversational AI service, powered by LaMDA. Built using our large language models and drawing on information from the web, it’s a launchpad for curiosity and can help simplify complex topics → https://t.co/fSp531xKy3 pic.twitter.com/JecHXVmt8l
— Google (@Google) February 6, 2023
אירוע ה-AI שערכה החברה היום בפריז היה חיוור לעומת ההשקות של מיקרוסופט ביממה האחרונה, בהן גרסה חדשה של מנוע החיפוש "בינג" שמשלב את היכולות של הצ'טבוט המצליח ChatGPT. לצד חידושים בכלי החיפוש השונים שלה, גוגל הדגימה באירוע את יכולות הצ'טבוט בארד החדש, המבוסס על מודל השפה הטבעית לאמדה (LaMDA). כבר במהלך האירוע ובמקביל לשידור החי שלו ביוטיוב החל שווי מניית גוגל לרדת במסחר.
ב-CNBC דיווחו כי ירידת המניה עשויה לסמן כי המשקיעים ציפו ליותר מענקית החיפוש על רקע התחרות מול מיקרוסופט. כמו כן, הטעות התמימה לכאורה מדגימה את החולשה של כלי בינה מלאכותית כמו בארד, ואת הבעייתיות בהסתמכות עליהם לקבלת תשובות מבוססות ומהימנות.
מגוגל נמסר כי "המקרה מדגיש את החשיבות של תהליך בדיקה קפדני, אותו התחלנו השבוע באמצעות תוכנית הבודקים המהימנים שלנו. נשלב משוב חיצוני עם בדיקות פנימיות משלנו כדי לוודא שהתגובות של Bard עומדות ברף גבוה של איכות, בטיחות וביסוס של מידע מהעולם האמיתי".