קנס של 14 מיליון דולר (20 מיליון דולר אוסטרלי) הוטל על פייסבוק ישראל ואונאבו, חברות בנות של מטא, על ידי בית המשפט הפדרלי באוסטרליה בגין איסוף נתוני משתמשים שלא כדין. בנוסף בית המשפט הורה לחברות לשלם 400 אלף דולר אוסטרלי הוצאות משפט, לתובעת רשות התחרות והצרכנות האוסטרלית (ACCC).
הפסיקה שניתנה אמש נוגעת לחברה ישראלית Onavo, שנרכשה על ידי מטא (דאז, פייסבוק) ב-2013 והפכה לימים למשרדי הפיתוח של פייסבוק ישראל. אחד ממייסדי אונאבו, גיא רוזן, הוא עד היום בכיר בפייסבוק, מכהן כ-CISO ומדווח ישירות למארק צוקרברג.
אחרי רכישת אונאבו, שהיתה במקור אפליקציה שנועדה לייעל שימוש בדאטה בטלפונים ניידים, מטא הפכה אותה לשירות VPN. השירות שווק כדרך לשמור על בטיחות מידע אישי - כשבפועל הוא שימש את פייסבוק לאיסוף נתונים אודות פעילות משתמשים. המידע שנאסף באמצעות אונאבו היה נרחב, וכלל מיקום, זמן, תדירות שימוש באפליקציות אחרות במכשיר והיסטוריית גלישה - הכל יועד לצורך עסקי הפרסום של פייסבוק.
אחרי רכישת אונאבו, שהיתה במקור אפליקציה שנועדה לייעל שימוש בדאטה בטלפונים ניידים, מטא הפכה אותה לשירות VPN. השירות שווק כדרך לשמור על בטיחות מידע אישי - כשבפועל הוא שימש את פייסבוק לאיסוף נתונים על אודות פעילות משתמשים
בית המשפט באוסטרליה קבע שמטא כשלה במתן גילויים מספקים לעשרות אלפי משתמשים אוסטרלים על אודות איסוף הנתונים בטרם ההורדה ובמהלך השימוש בה. "בפועל, אונאבו ופייסבוק ישראל שיתפו נתוני שימוש אישיים שנאספו על ידי האפליקציה באופן אגרגטיבי ואנונימי עם חברת האם מטא (פייסבוק לשעבר) לתועלת מסחרית", כך לפי ה-ACCC.
מטא יצאה בזול: לפי הדיווח סכום הקנס הוסכם בין הצדדים - ובית המשפט ציין שהקנס יכול היה להצטבר למאות מיליארדי דולרים, אם כל אחת מ-271,220 הורדות האפליקציה היו נחשבות בנפרד, כהפרות בודדות של חוק הצרכנות האוסטרלי. מטא מסרה בתגובה לרויטרס שה-ACCC הכיר בכך שלא הייתה לחברה כוונה להטעות לקוחות ובנוסף שבשנים האחרונות החברה פיתחה כלים להגברת השקיפות מול המשתמשים ויכולת השליטה שלהם בנתונים.