גליה שטרנברג, פינת אוכל (צילום: שי אדם)
החלונות המקושתים הפכו לדלתות|צילום: שי אדם
גליה שטרנברג, עציץ גובה (צילום: שי אדם)
ארון פריסטנדינג בהזמנה מיוחדת|צילום: שי אדם
הדיירים: בני זוג, פרק ב' בחיים פלוס שני ילדים מתבגרים, שעומדים לעזוב את הקן. האם בעלת מקצוע חופשי, מנהלת משרד בבית. האב איש עסקים. לבני הזוג ארבעה ילדים, שניים מהם אינם מתגוררים בבית, אלא מבקרים בסופי שבוע. הבן הגדול מוזיקאי, הבת חיילת.

הבית: הבית בית ישן בפרוור של תל אביב, גודלו כ-300 מטר בנוי על מגרש של כדונם. הבית נבנה לפני כ-40 שנה, בגרסתו הקודמת היה בו ערב רב של סגנונות: קשתות, משושים, אלמנטים מונומנטליים ובעיקר חוסר שקט עיצובי.

החזון: בעלי הבית ביקשו לשוות לבית סגנון פשוט, רגוע ונינוח יותר, ומכאן היוזמה לשיפוץ. האתגר היה ליצור שקט עיצובי בפנים ובחוץ. היו אילוצים עיצוביים ברורים: למשל קשתות מרובות. פירוקן או יישורן היה מייקר את השיפוץ במידה ניכרת ולכן היה צורך לעבוד ביחד עם הקיים: כך החלונות המקושתים הפכו לדלתות אל החוץ. והגינה השלווה הוכנסה אל הבית.

גליה שטרנברג, סלון פסנתר (צילום: שי אדם)
פינת הטלוויזיה שבהמשך רוצפה בפרקט עץ|צילום: שי אדם

משך השיפוץ: כחצי שנה.

עלות השיפוץ: נעשה ניסיון לייעל את עלויות השיפוץ ככל האפשר. הדרך בה אני נוהגת לעשות זאת בדרך כלל הוא שילוב מושכל בין פריטים חשובים עליהם לא כדאי להתפשר כמו רצפת עץ לבין פריטים שאפשר לרכוש באיקאה. כך, למשל, המטבח שהוחלף נרכש באיקאה, אך הוצב בו ארון כלים מסוגנן העומד חופשי בחלל המטבח ומשווה לו חזות אינדיווידואלית. 

תיאור כללי של השיפוץ: המבנה החיצוני של המטבח וחדר המשפחה שהיה בצורת משושה, יושר. הפתחים המלבניים הורחבו באופן שיצר סדר וקצב אחיד. חדר המשפחה חובר אל חלל חדר המגורים באמצעות שבירת קיר, אך גובה המפלסים נשאר שונה. חלק מגרם המדרגות הועתק לכיוון אחר ונפתח חלל חדש שאיפשר מקום להצבת פסנתר כנף.
כמו כן, מעטפת הבית נצבעה בצבע שמזכיר חול ים. הצבע שנבחר לחלונות - אפור תכלכל.

.

גליה שטרנברג, סלון מדרגות עלייה (צילום: שי אדם)
סגנון הריהוט הוא נקי ובהיר |צילום: שי אדם
גליה שטרנברג, סלון מדרגות (צילום: שי אדם)
נפתח מקום מיוחד לטובת פסנתר הכנף|צילום: שי אדם

גליה שטרנברג, סלון ספה (צילום: שי אדם)
החלל כולו מרוצף באבן חלילה|צילום: שי אדם

חלונות ענק משקיפים לחצר

בחצר הקדמית, גינת ירק מטופחת של בעלת הבית שמגדלת בה ירקות, עשבי תיבול ופרחים. מבואת הכניסה מרוצפת בפרקט עץ גושני שמורכב כמו שטיח ארוך לאורכו של ההול, אשר מוביל אל חלל פתוח שמכיל את הסלון, פינת האוכל והמטבח. במבואת הכניסה ישנו ספסל בנוי אשר משמש כמקום איחסון ושולחן שעשוי מזרדים אשר נרכש ביוון. מצד ימין ישנה כניסה לחדר העבודה וחדר קולנוע ומצד שמאל נמצאים חדרי השינה של הילדים.

גליה שטרנברג, דלת קשת מדרגות (צילום: שי אדם)
גליה שטרנברג, דלת קשת מדרגות|צילום: שי אדם

בהמשך נפרש החלל המרכזי שמכיל את הסלון. מימין במפלס מעל, חדר טלוויזיה פתוח לחלל, ומשמאל פינת האוכל בסמוך לקיר לבנים שמאחוריו מוקם המטבח. החלל כולו מרוצף באבן חלילה, כאשר פינת הטלוויזיה מרוצפת בפרקט מעץ. כל החלל המרכזי בנוי כמלבן, אשר נהנה מחלונות ענק שמשקיפים לחצר.

סגנון הריהוט הוא נקי ובהיר אך כזה שיוצר מראה חם ומשפחתי, הבחירות שמשלבות פריטים שנקנו בזול לעומת פריטים יקרים, יוצרות חלל מקסים עם אופי ייחודי. למשל, הספות בסלון נרכשו ב"הביטאט" ואילו הספות בחדר הטלוויזיה הן מאיקאה. חדר הטלוויזיה מציע פינה חמימה עם ספרייה שבנויה ממדפי עץ לרוחב הקיר ואח מחממת. שולחן לעבודה מול המחשב וטלוויזיה. בצדו השני של הסלון פינת האוכל מעץ שנעשתה בעבודת נגרות מיוחדת, עם כיסאות מרופדים בלבן.

גליה שטרנברג, דלת קשת (צילום: שי אדם)
השולחן עשוי הזרדים נרכש ביוון|צילום: שי אדם

גליה שטרנברג, דלפק מסדרון (צילום: שי אדם)
בפרקט עץ גושני שמורכב כמו שטיח ארוך לאורכו של ההול|צילום: שי אדם

המטבח: המטבח הישן פורק, ונרכש מטבח לבן מאיקאה. החלפנו לו ידיות (שנרכשו ב"דומוסיל") הפנל התחתון (צוקל) צופה באבן. שיש מאבן קיסר ומדפים עליונים מעל הכיור - בהזמנת נגר. כמו כן, שולב ארון פריסדנדיג גדול ומסוגנן שנעשה בעבודת נגרות בסגנון מסורתי כפרי צבוע בלבן שמוסיף חמימות לחלל. במרכז המטבח, פינת ישיבה מעץ עם כיסאות מרופדים בלבן שמתכתבת עם פינת האוכל, וממנה ישנה יציאה למרפסת חיצונית אשר משקיפה אל החצר.

חדר השינה: אל חדר השינה של ההורים עולים מהמדרגות שבצד הסלון, היחידה מרוצפת בפרקט ונהנת מחלונות גדולים ויציאה למרפסת גג אשר משקיפה אל הבריכה. היא מרוהטת בסגנון נקי ומנימליסטי. המיטה הישנה בת ארבעים שנה רופדה בבד לבן. פינת הישיבה נרכשה באיקאה וכן גם הוילונות הלבנים. חדר הרחצה רוצף בפרקט למיניציה (שאינו מיוחד לחדרים רטובים) משיקולי תקציב. כדי למזער נזקים, בכניסה לאמבט יצרנו הגבהה משמעותית שנועדה למנוע התזה

גליה שטרנברג, חדר שינה (צילום: שי אדם)
יציאה למרפסת גג מחדר השינה|צילום: שי אדם

גליה שטרנברג, חדר שינה חלונות (צילום: שי אדם)
המיטה הישנה בת 40 שנה רופדה בבד לבן|צילום: שי אדם

החצר: מרפסת בנויה לאורך החלל הפנימי מאפשרת ירידה באמצעות שלוש מדרגות אל החצר הירוקה מאפשרת ליהנות מתחושת טבע אמיתית, מדשאות ופרחים. בהמשך ישנה בריכת שחייה מגודרת אשר מרוצפת באריחי טרקוטה.

דבר המעצבת: כמו בכל בית שאני מעצבת הכי חשוב לי ליצור פינות שיהיו בשימוש. שלכל פינה יהיה תפקיד ושיהיה כיף להיות בו.

גליה שטרנברג, אמבטיה (צילום: שי אדם)
חדר רחצה מרווח|צילום: שי אדם

גליה שטרנברג, אמבטיה מדפים (צילום: שי אדם)
כיור לו וכיור לה|צילום: שי אדם

פינה אהובה: המטבח הוא מקום שמאוד נעים לשהות בו. הקרבה לגינה, למרפסת שהוספנו, החובקת את הבית, עם צמחי התבלין בעציצים והריחות, הופכים את השהיה למקום שליו בטבע. 

.

גליה שטרנברג, חוץ חצר (צילום: שי אדם)
כאן גדלים גם ירקות ועשבי תיבול|צילום: שי אדם

גליה שטרנברג, אדריכלות פנים

הצילומים מתוך הספר "בתים של אורלי רובינזון", בהוצאת מודן


במדור הקודם: כמו ציור - וילה צבעוניות ואקספרסיוניסטית
לכל הכתבות במדור בשיפוץ

 מעצבים ודיירים, יש לכם בית שעבר שיפוץ ואתם רוצים להציג אותו במדור? כתבו לנו