מה עולה לכם בראש כשאתם חושבים על "הלוטוס הלבן"? לחלקכם עולות דמויות מופתיות משלוש עונותיה, כמו ג'ניפר קולידג' וטניה מקוויד, חלקכם נזכרים בעלילות אהובות, במשפטי מחץ ובמוזיקה האדירה המלווה את הפרקים, ולכולכם עולים הנופים האקזוטיים והמלונות המושלמים.
אף ש"הלוטוס" מציגה מותג מלונאות יוקרתי פיקטיבי, לקח לקהל זמן קצר בלבד לזהות את הלוקיישנים האמיתיים שמאחורי העלילה מאז שידור הבכורה ב-2021. העונה הראשונה צולמה באתר הנופש ארבע העונות במאווי שבהוואי, אז סגירת המלון במהלך מגפת הקורונה העניקה לצוות ההפקה גישה נדירה לצלם ברחבי המתחם כולו את מאבקי הכוח של העשירים חסרי המנוח.
הצגת פוסט זה באינסטגרם
העונה השנייה לקחה אותנו למלון פור סיזנס טאורמינה בארמון סן דומניקו, שם קסמו של המנזר הסיציליאני מהמאה ה-14 שעבר הסבה למלון יוקרתי שימש רקע מושלם לעונה שהתמקדה בתשוקה ובהונאה.

כעת, בעונה השלישית, התמקמו החברים באתר הנופש פור סיזנס קו סמוי בתאילנד, שם הנוף הטרופי וההשפעות התרבותיות העמוקות משתלבות עם פרשת הרצח הנוכחית, תרבות המזרח והרוחניות המנשבת ממנה.
>> לכל הכתבות בערוץ living
מה שהתחיל כניצול של אתרי רשת ארבע העונות כרקע מהפנט לשתי העונות הראשונות, טוענים במגזין wallpaper, התפתח לשותפות שיווקית אסטרטגית עם HBO ו-Max, והפאר המזוהה עם רשת המלונות הקנדית חדר ישירות אל סלוני הצופים ברחבי העולם, וכל מלון של הרשת שמופיע בסדרה מרגיש כמעט כמו דמות בפני עצמה. אז איך החליטו איזה מלון מתוך 133 שיש לרשת יככב בכל עונה, וכיצד כל לוקיישן משקף את הנושא של אותה עונה?
>> המנזר שהפך למלון יוקרה: הצצה למלון של "הלוטוס הלבן" בסיציליה בעונה השנייה
>> קפונקה: המלון בעונה השלישית של "הלוטוס הלבן"
"ממאווי, דרך טאורמינה ועד קו סמוי, כל מלון של פור סיזנס שמופיע ב'לוטוס הלבן' מצליח לשאוב את הצופים אל המהות היעד שלו – התרבות הייחודית, היופי הטבעי והאווירה", סיפר סמנכ"ל השיווק של רשת המלונות מארק ספייכרט, ומודה כי השותפות השיווקית הזאת היא אבן דרך מרגשת לרשת, שגם מדגישה את הקשר הנרקם בין עולם התיירות לתרבות הפופ.
עוד הוא מספר כי אכן מספר המבקרים בבתי המלון שהופיעו בסדרה גדל משמעותית - לדוגמה, מאווי חוותה עלייה של 425 אחוז בביקורים באתר ושל 386 אחוז בהודעות על זמינות במהלך העונה הראשונה בלבד, מה שמעיד על ההשפעה הרבה של הסדרה על עניין במלון ובחיזוק המותג, ואל פרופיל האורחים הקבוע הצטרפו בעקבותיה גם דור ה-Z והמילניאלס. "הבדיקה שלנו העלתה כי 88 אחוז מהמילניאלס הצופים בסדרה ויודעים על פור סיזנס חושבים על המותג בצורה חיובית, ו-71 אחוז מהם ציינו כי ייתכן שיבקרו את האתרים שמופיעים בסדרה".
נו ברור, מספיק מבט אחד על הווילות מפוארות המוקפות בעצי קוקוס ומשקיפות על מפרץ סיאם או על נופי הגנים, עם בריכת אינסוף פרטית וחדר אמבטיה שדלתותיו נפתחות למרפסת פרטית, כך שאפשר להתקלח באוויר הפתוח – כדי לרצות להגיע.
העיצוב במלון משלב אלמנטים של תרבות תאילנדית מסורתית עם נגיעות עכשוויות ואווירת שלווה ורוגע, בדגש על חומרים טבעיים כמו עץ, אבן וטקסטיל מקומי שמחברים את האורחים לאזור הסובטרופי שבו המלון ממוקם. החדרים והסוויטות בעיצוב מינימליסטי אך עשיר, עם אלמנטים תאילנדיים כמו חריטות עץ ועבודות יד. הסגנון משלב בין יופי טבעי לבין עיצוב מודרני, עם שימוש בחומרים טבעיים, עץ כהה והדפסים בוטניים. ההשראה נובעת מהסביבה המקומית, והשילוב בין המרחבים הפתוחים והמלאים בצמחייה יוצר אווירה של רוגע ויוקרה. המעצב ביל בנסלי שם דגש על חיבור לטבע, עם פריטים כמו רהיטי ראטן ועץ, צבעים בהשראת האוקיינוס ופרטים מעוטרים.
הצגת פוסט זה באינסטגרם
הסדרה צולמה ברחבי תאילנד, אך רובה מתרחשת במלון, עם סצנות במקומות כמו וילת משפחת רטליף, וילת הנשים, חדרם של ריק וצ'לסי, מסעדת הבוקר, אזורים ציבוריים והבריכה
בנסלי ציין בריאיון ל-homesandgardens שהיופי הטבעי שסביב המלון היה ההשראה העיקרית לעיצוב, והסביר כי המטרה הייתה לשמור על העצים המקומיים, בייחוד את 856 דקלי הקוקוס. עוד תיאר את סגנון המלון כ"שפת האדריכלות התאילנדית הממוקמת בג'ונגל מנותב", והוסיף כי הוא מקדיש הרבה תשומת לב לעיצוב ותחזוקת הגנים, שממילא משפיעים על עיצוב הפנים.
ואיך עושים את זה בבית?
לא כולנו, כמובן, זוכים ברקע המהמם של דקלים ומים טורקיז, מודה המעצב, אבל בהחלט אפשר לשחזר את העיצוב הבוהמי השקט של המלון גם בבית. סגנון העיצוב כולל פלטת צבעים בהשראת הים, טקסטורות אורגניות, וחומרים טבעיים כמו ראטן ועץ. דפוסים עדינים ואלמנטים בוטניים מחברים את הפנים עם החוץ, מה שיוצר אווירה רגועה. ואם יש לכם חצר או גינה – פתחו את כל החלונות והדלתות האפשריים, זה עדיף בהרבה על טלוויזיה. כלא משדרים בה את "הלוטוס הלבן" כמובן.