מדיח כלים הוא בהחלט פתרון נוח לשגרת היום-יום, אבל לא כל כלי המטבח מתאימים לשטיפה בו – ובמיוחד לא למדף התחתון, שבו החום גבוה במיוחד. כדי לשמור על כלי הבישול לאורך זמן, מומחי ניקיון מדגישים שיש כמה פריטים שכדאי מאוד לשטוף רק במדף העליון או אפילו ביד.
<< לכל הכתבות בערוץ living
- מכלים ומכסים מפלסטיק
גם בכלי פלסטיק שמוגדרים כמתאימים למדיח, החום במדף התחתון עלול לגרום להם להתעקם או להתמוסס. לכן ההמלצה היא להניח מכלים כאלה רק במדף העליון, שבו החום נמוך יותר.החום במדף התחתון עלול לגרום להם להתעקם או להתמוסס|צילום: יוליה פריליק-ניב, LIVING - קרשי חיתוך מפלסטיק
בדומה למכלים, גם קרשי חיתוך מפלסטיק נוטים להתעוות בחום. אם רוצים לשמור עליהם ישרים ויציבים, עדיף להימנע ממדף תחתון. וקרש עץ, לידיעתכם, לא מתאים למדיח כלל ויש לשטוף אותו ידנית.גם הם נוטים להתעוות בחום|צילום: Anetlanda, Shutterstock - כלי סיליקון לאפייה וכלי עבודה
אף שסיליקון עמיד לחום תנור, חומרי הניקוי במדיח עלולים לשחוק את הציפוי שלו ולהותיר עליו שכבה לבנה דמוית אבקה. לכן עדיף לשטוף פריטים כאלה ביד. אם חייבים להשתמש במדיח – רק במדף העליון, שבו פעולת השטיפה עדינה יותר. - כוסות וכפיות מדידה
כדי לשמור על הסימונים שעל כוסות וכפיות מדידה, עדיף לא לחשוף אותם לחום הגבוה של המדיח. במדף העליון הם יהיו בטוחים יותר, אך אם רוצים לוודא שהסימונים לא יימחקו כלל – הכי טוב לשטוף אותם ידנית. - כוסות מבודדות ובקבוקי שתייה רב-פעמיים
החום במדיח עלול לפגוע באיטום הוואקום של כוסות מבודדות, מה שיגרום לכך שהן לא יצליחו לשמור על חום או קור לאורך זמן. גם האדים עלולים לחדור לבידוד ולפגום בו. לכן ההמלצה הברורה היא להימנע משטיפה במדיח – ולשטוף ידנית. - סכינים חדות
שטיפה של סכינים חדות במדף התחתון עלולה לגרום ללהבים להתקהות במהירות. מעבר לכך, שליפת הסכינים ממדיח עמוס עלולה להיות מסוכנת ולגרום לפציעה. לכן עדיף להימנע ממדיח בכלל ולשטוף אותם בזהירות ביד.שטיפה של סכינים חדות במדף התחתון עלולה לגרום ללהבים להתקהות במהירות|צילום: maicasaa, SHUTTERSTOCK