אחד הדברים שעוצרים לפעמים שוכרים מלשדרג את הדירה שלהם הוא שהיא בעצם לא שייכת להם. הרבה משכירים לא מסכימים לצבוע את הדירות שלהם בצבע שאינו לבן, שלא לדבר על שדרוגים מתקדמים יותר, כמו הדבקה של אריחים חדשים על הקירות או על הרצפה. מאותה סיבה, לפעמים גם השוכרים לא רוצים להשקיע יותר מדי בדירה שיעזבו בסופו של דבר. אבל אם הייתם מגלים שאתם האחרונים שהולכים להתגורר בבית שלכם, לא הייתם מרשים לעצמכם להתפרע קצת?

>> מהיר וחסכוני: איך לייבש בגדים בתוך הבית בחורף
במצב הזה בדיוק מצאו את עצמם עדן דהן טולדו ובן זוגה אופיר, זוג פלוס ילד בדרך, שמתגוררים באחד מתוך סדרה של בתי קרקע בני כמה עשרות שנים ברמת גן, שמועמדים להריסה לטובת פרויקט נדל"ן חדש.
כשעדן (39), וטרינרית ומנהלת מרפאה חיות, גילתה שאין סיבה להחזיר את הדירה במצב המקורי שלה, היא הבינה שכל האפשרויות פותחות בפניה. "כשנכנסנו לדירה לפני חצי שנה, בעל הדירה אמר לנו שאנחנו יכולים לעשות בה מה שבא לנו, כי אחרינו הולכים להרוס אותה", היא מספרת, "אני מאוד אוהבת את הדירה שלנו, אבל יש בה כמה חלקים עם ריצוף שהפריע לי מהתחלה, וההיריון עוד יותר עשה לי סחרחורת להסתכל עליהם".

עדן, שמאוד אוהבת פרויקטים של עשה זאת בעצמך, היא החליטה לעשות מעשה, "אבל ידענו מראש שהזמן שלנו בבית הזה קצוב, אז רציתי לעשות את זה במינימום זמן ובמינימום השקעה", היא מסבירה.
היא החליטה להתחיל ממייקאובר במטבח, שנמצא בפינה קטנה ונסתרת יחסית, ונכנסה לפינטרסט לחפש השראה. "ראיתי שם כל מיני סגנונות של מטבחים, ואהבתי את השילוב של הירוק עם הפרקט", היא אומרת. ברוח ההשקעה הצנועה, היא החליטה לבצע את כל המייקאובר באמצעות טפטים, ולרכוש אותם באליאקספרס. "פשוט הסתכלתי על כמה סוגים וצבעים והחלטתי להזמין את השניים האלו. אמרתי לעצמי, מקסימום אני אפסיד 300 שקל, בקטנה". כשהיא בחודש החמישי, עדן יצאה לדרך, ועשתה הכל בעצמה – במשך יומיים, כל פעם קצת.
לקנות קצת יותר ממה שנדמה לכם שצריך
היא התחילה מהארונות התחתונים, שעבורם היא הזמינה שני גלילים של טפט בגוון מנטה, ברוחב 40 ס"מ ובאורך 5 מטרים (בסך הכל 76 ש"ח). על ציפוי הארונות העליונים היא החליטה לוותר, מכיוון שלא היה אפשר להדביק עליהם את הטפט בלי להסירם ממקומם.
תחילה, היא הסירה את הידיות מכל הארונות והמגירות בעזרת מברג, ניקתה אותם היטב עם חומר ניקוי וייבשה אותם במגבת. אחר כך, היא גזרה את הטפט לחתיכות בהתאם לגודל של הדלתות, המגירות וצידי הארונות, בתוספת קצת עודף מכל הצדדים, כדי שתוכל לעטוף את כל החלקים במלואם. בהתחלה זה לא הלך כל כך חלק: "בזבזתי קצת זמן וחומר עד שהבנתי איך לעשות את זה כמו שצריך", היא אומרת, וממליצה לקנות קצת יותר ממה שנדמה לכם שצריך, כדי שלא ייגמר לכם הטפט באמצע הפרויקט.

אבל אחרי כמה ניסיונות וכמה סרטוני הדרכה בטיקטוק, היא מצאה את הדרך הנכונה: היא התחילה להניח את הטפט מלמעלה, ותוך כדי שהיא מורידה אותו מההנייר והמצמידה אותו לארון, עברה עליו עם מרית פלסטיק קשיחה – כן, בדיוק כמו זאת שאתם משתמשים בה כדי להפוך חביתה – כדי להוציא את בועות האוויר ולהצמיד אותו היטב למשטח.
את עודפי הטפט שנותרו מסביב לכל חלק היא קיפלה כלפי פנים הארון כדי לעטוף את החזיתות במלואן, ובפינות, היכן שנוצרו עודפים טפט בחיבור של שתי חתיכות, היא חתכה אותם כך שהחלקים המקופלים לא יעלו זה על זה. על החלקים שהיו רחבים יותר מרוחב הטפט, היא הדביקה שתי חתיכות זו לצד זו ("לא רואים את זה בכלל, זה מתחבר חלק", היא אומרת).
כדי לחבר בחזרה את הידיות, היא הכניסה בורג בחור הידית מצידן הפנימי של הדלתות כלפי חוץ, ולחצה בעדינות כדי שיהיה אפשר לראות את מיקומה של כל אחת מהידיות מבחוץ, ואז הבריגה אותן בחזרה. בסך הכל, הדבקת הטפט על הארונות לקחה לה במצטבר כ-7 שעות.
משם היא עברה להדביק את הטפט על הרצפה. היא השתמשה בשלושה גלילים של טפט בדוגמת פרקט, ברוחב 40 ס"מ ובאורך 3 מטרים (בסך הכל 157 ש"ח). היא ניקתה את הרצפה היטב וייבשה אותה, והניחה את הטפט על הרצפה. לשמחתה, הפעם זה היה הרבה פחות מורכב, והיא הצליחה להדביק אותו בעזרת הידיים, אפילו בלי להשתמש במרית: "הטפט הזה יותר עבה ונדבק יותר חזק, אז היה הרבה יותר קל לעבוד איתו, כי לא נוצרו בועות", היא אומרת. במקומות שבהם הרצפה נפגשת עם חלקים לא ישרים בארונות ונוצרו רווחים, היא מדדה אותם עם סרגל וחתכה מהטפט חתיכות באותו גודל כדי לסגור אותם. הדבקת הטפט על הרצפה לקחה לה כ-3 שעות.
לדבריה, שני הטפטים היו איכותיים ובסופו של דבר, גם פשוטים להדבקה. היא מדגישה שטפט הרצפה נדבק חזק מאוד וקשה להסיר אותו, ולכן לשוכרים שצריכים להחזיר את הדירה במצבה המקורי, היא ממליצה לבקש אישור מבעלי הדירה. הטפטים של הארונות, לעומת זאת, יורדים בקלות – וזה דווקא יתרון: "ברגע שהם נדבקים, הם לא מתקלפים, אבל כשהייתי צריכה לתקן את ההדבקה, כי לא הדבקתי ישר או שנכנסו בועות אוויר, הטפט יצא ממש בקלות ולא קילף שום דבר".
עדן מספרת שכחלק מהמייקאובר היא הזמינה גם טפט בדוגמת עץ כדי לצפות את השיש במטבח, אבל החלק הזה פחות הצליח: "הטפט לא נדבק כמו שצריך, והיה עוד יותר קשה להדביק אותו על החלקים המוגבהים בשיש", היא מסבירה, ואומרת שאולי עוד תחזור לזה בעתיד.
הפרויקט הסתיים כבר לפני שבוע, ולדברי עדן מאז הטפטים מחזיקים מצוין, ואפילו עומד בגבורה בפני הציפורניים של הכלב שלה. "אפילו קל לו יותר ללכת על הטפט, כי המרקם שלו מחוספס יותר מאשר הרצפה החלקה", היא מוסיפה למען בעלי הכלבים.
עדן שיתפה את הפרויקט שלה בפייסבוק, וזכתה למאות לייקים, תגובות ושיתופים. למעשה, הפרויקט הצליח כל כך, שעדן כבר הזמינה עוד כמה גלילי טפט פרקט כדי לצפות את הריצוף המאתגר בחלקים נוספים בדירה, והיא מקווה שעוד תמשיך לשדרג אותה בהדרגה.