אם תסתכלו בארון הכלים שלכם, יש סיכוי טוב שתמצאו לפחות צלחת אחת סדוקה או ספל עם שבר קל. סביר להניח שאתם עדיין משתמשים בהם, כי לא שמתם לב, כי הם נוחים לכם או אהובים עליכם או סתם מתוך הרגל.
אבל מבחינה בטיחותית, כדאי להיפטר מכל כלי סדוק או שבור, או לפחות להפסיק להשתמש בו לאכילה או שתייה. זאת משום שסדקים ושברים הם מקומות מושלמים להצטברות של חיידקים מזיקים, וקשה מאוד לנקות אותם היטב.
<< לכל הכתבות בערוץ living
בכל פעם שאתם אוכלים מצלחת סדוקה, יש סיכוי שאתם בולעים גם את החיידקים האלה. מה שמחמיר את המצב הוא שככל שמשתמשים בכלי הסדוק יותר, כך הוא ניזוק עוד יותר, והחיידקים מקבלים יותר מקום לגדול בו. מעבר לכך, כלי שכבר ניזוק עלול להישבר לגמרי בזמן שימוש – או לפחות לגרום לכם להיחתך מהשבר. לאור כל הסיכונים האלו, פשוט לא שווה להמשיך להשתמש בכלי שבור או סדוק.
הצגת פוסט זה באינסטגרם
ואם אתם זקוקים לעוד סיבות להיפטר מכלי סדוק - כלים סדוקים נוטים להתנפץ כשמוזגים לתוכם נוזלים חמים, כמו מרק – וזה כבר סיכון בטיחותי ממשי. נוסף לכך, כלים כאלה פחות יעילים: ספל שבור כבר לא ישמור על המשקה החם כמו פעם, והוא גם עלול להתחיל לדלוף. גם מבחינה אסתטית – הכלים האלו פשוט לא נראים טוב. אולי לכם זה לא מפריע, אבל סביר להניח שהאורחים שלכם לא יתנדבו לשטוף כלים אחרי הארוחה אם הם יראו את הצלחות השבורות.
החדשות הטובות? יש דרכים חכמות ויפות להעניק להם חיים שניים – מחוץ למטבח. אם אתם לא רוצים לזרוק את הכלים הסדוקים, אפשר בהחלט למצוא להם שימושים אחרים. קערות או צלחות יכולות להפוך למעמד לתכשיטים או למפתחות, וספלים יכולים להפוך למעמד לעטים. אפשר גם לשתול בהם צמחי תבלין או סוקולנטים, או להפוך אותם לנרות ריחניים. ולמי שמרגישים יצירתיים במיוחד – אפשר (בזהירות!) לשבור את הכלי ולהשתמש ברסיסים ליצירת פסיפס מקורי.
הצגת פוסט זה באינסטגרם
הצגת פוסט זה באינסטגרם
הצגת פוסט זה באינסטגרם
הצגת פוסט זה באינסטגרם
הצגת פוסט זה באינסטגרם