מטבח פעיל ושוקק חיים זה מרחב שדורש ניקיון כל הזמן – 3 ארוחות להכין ולפנות, פתיחת מקרר לנשנוש בכל שעה עגולה, ולפעמים גם בישולים להמשך השבוע, כמה אנרגיה וזמן נשארים אחרי זה לניקיון יסודי? לא מספיק כדי להשתלט על הכל, ורובנו מסתפקים בניקוי מה שגלוי לעין. קרינה טונר, מנקה מקצועית ואחראית תפעול בחברת ניקיון בוושינגטון, סיפרה באתר homesandgardens מהם הדברים המוזנחים שהיא רואה ברוב המטבחים שהיא מנקה - אלה שבמבט ראשון קשה להבחין בהם, ובמבט שני קשה להתעלם מהם. הנה 7 דברים שבכל זאת כדאי להכניס לצ'ק ליסט ניקיון המטבח שלכם:

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> השריש בטטה בצנצנת, תראו איפה היא עכשיו

>> ב-750 אלף שקל: אמנות של סבתא וחלל שקוף לילדים בהוד השרון

 

  1. מתחת ומסביב למכשירים קטנים

    גם כשהשיש ומשטח העבודה נראים נקיים ומתוקתקים וכל המכשירים עומדים בסדר מופתי, הרבה פעמים כשתרימו את הטוסטר, המיקרו, מטחנת הקפה וכו' תגלו פירורים ושאריות דביקות, שקוסמות לחרקים ומזיקים.

    טיפ ממקצוענית: הזיזו את המכשירים מדי שבוע והשתמשו במטלית מיקרופייבר לחה – שיעילה במיוחד בלכידת פירורים, עם מעט סבון כלים כדי לנגב את האזור. לפני שאתם מחזירים את המכשיר למקומו, ודאו שהמשטח יבש. אפשרות נוספת היא להניח מתחת למכשיר משטח פלסטיק או סיליקון דק, או פלייסמנט דק שניתן לנקות בקלות, שישמש כמגן.

    מטבח בלי ארונות (צילום: שי גיל)
    מראה תעשייתי ויוקרתי|צילום: שי גיל
  2. דלתות ארון שומניות

    בחלק החיצוני של דלתות הארונות במטבח מצטברים שומן וטביעות אצבע, במיוחד מסביב לכיריים.

    טיפ ממקצוענית: ערבבו תמיסה של מים חמימים וכמה טיפות של סבון כלים, ולאחר מכן נגבו עם מטלית מיקרופייבר רכה. עשו זאת מדי שבוע כשגרה. עבור כתמים עקשניים, השתמשו בשפריץ של חומץ לבן כדי לפרק את השומן.

  3. ידיות דביקות

    אם יש מקום במטבח שנוגעים בו כל הזמן, הרבה פעמים בידיים רטובות או מרוחות באוכל או שומן כלשהו, זה אזור הידיות של הארונות והמגירות וסביבתן. גם אם לא רואים את זה, מדובר באחד המשטחים המלוכלכים ביותר, אידיאלי להתפתחות חיידקים.

    טיפ ממקצוענית: הרטיבו מטלית מיקרופייבר בתערובת מים וחומץ (יחס 1:1) ונגבו אתה היטב כל ידית, מכל הזוויות, כי קל מאוד לפספס חלק. כדי לשמור אותן נקיות וללא חיידקים עשו זאת כל כמה ימים, או לאחר שבישלתם משהו עם מרכיבים שומניים. ומומחית הניקיון ב-H&G פונטאה ואן טרהיידן מוסיפה טיפ חשוב: "אם יש לכם חיות מחמד, היזהרו גם מהפינות של הארונות התחתונים שלכם. שני החתולים שלי אוהבים לשפשף את עצמם על אותו ארון מספר פעמים ביום ולעיתים קרובות יש סימן קטן שמנוני במקום שבו הם מתנגשים בפינה. "אני מנקה את החלק הזה ואת הידיות עם תרסיס ביתי שכולל 10-20 טיפות של שמן אתרי גרניום, מים וקצת סבון כלים".

    נמלים, ניקיון ארון מטבח (צילום: Syda Productions, Shutterstock)
    צילום: Syda Productions, Shutterstock
  4. כיור וברזים

    ברוב הבתים נמצא על הברזים בכיור הצטברות של כתמי מים קשים, אבנית ושאריות סבון, במיוחד באזורים עם תכולת מינרלים גבוהה במים כמו ישראל.

    טיפ ממקצוענית: יבשו את הברזים לאחר כל שימוש כשגרה. כתמים קיימים אפשר לקרצף עם משחת אבקת סודה לשתייה ומים, ואז לשטוף ולשפשף עם מטלית יבשה לגימור. הסודה מייצרת חומר קרצוף טבעי ויעיל למרבצי מינרלים. צוות H&G בדק והצליח להיפטר מכתמי מים קשים גם באמצעות שפשוף בלימון, ואפילו בעזרת נייר שעווה.

  5. רצועת האיטום בדלת המקרר

    פס הגומי שעוטף את דלתות המקרר כדי לאטום אותו מכיל לעתים קרובות פירורים, שאריות דביקות ואפילו עובש, מכיוון שהם נוטים לאסוף לחות.

    טיפ ממקצוענית: ניקיון בחומרים חזקים עלול לפגוע בציפוי הפנימי של המקרר וגם בגומי שלו. כדי לנקות עובש שהצטבר שם טבלו מברשת שיניים ישנה בתערובת של מים וסודה לשתייה, ולאחר מכן שפשפו מסביב לפס האוטם. נגבו את כל השאריות עם מטלית לחה. מומלץ לנקות את האזור מדי חודש ולוודא שהמקרר נסגר כראוי כדי למנוע הצטברות לחות.

    מקרר, פסי גומי דלת מקרר (צילום: monte_a, SHUTTERSTOCK)
    צילום: monte_a, SHUTTERSTOCK
  6. פנים מיקרוגל

    בדומה לתנור האפיה, גם בתוך המיקרוגל מתקיים מיקרוקוסמוס נפרד שבו יש מדי יום נזילות, השפרצות, טפטופים דביקים ועוד נפלאות. בגלל שלא רואים את זה מבחוץ קל להתעלם מהלכלוך המצטבר, וזה כמובן מוביל להתקשות של שכבה מג'ויפת שקשה לנקות.

    טיפ ממקצוענית: שיטה זולה ויעילה במיוחד היא לנקות את המיקרוגל עם לימון. קחו קערה מתאימה למיקרוגל מבחינת גודל וחומר (שבטוחה לשימוש במכשיר), מלאו אותה במים וכמה פרוסות לימון, הכניסו פנימה והפעילו את המכשיר למשך שלוש עד חמש דקות. בסיום, הניחו לקערה "לשבת" בפנים עוד שתי דקות לפני שאתם מנגבים את דפנות המיקרו מבפנים, כדי שהאדים יספיקו לשחרר מהן את הלכלוך. בנוסף, הקפידו לכסות את המזון שאתם מחממים במכסה עמיד במיקרוגל, כדי למנוע את השפריצים המגעילים.

  7. מכסה פח האשפה ושטח הרצפה שמסביב

    עם כמויות האשפה שנזרקות לפח המטבח מדי יום, לא מפתיע שגם הוא עצמו מתלכלך והשטח מתחתיו, מסביבו ועל המכסה שלו. וכשיש כתמים דביקים הם מושכים אליהם עוד לכלוך.

    טיפ ממקצוענית: נגבו את מכסה פח האשפה ואת שטח הרצפה הסמוך מדי שבוע עם חומר ניקוי כללי וייבשו אותו עם מטלית. בנוסף, בכל פעם שאתם מחליפים את ספוג הכלים שלכם, לפני שאתם זורקים את הספוג הישן השפריצו עליו מעט סבון כלים והשתמשו בו כדי לקרצף את פנים מכסה פח האשפה. פעולת הניקוי העדינה בשילוב עם סבון הכלים מפרק השומן, יתמודדו עם כל הכתמים, גם אלה שכבר התייבשו והתקשחו.

    פח עם הפרדה למיחזור  (צילום: Jenson, shutterstock)
    צילום: Jenson, shutterstock