כשפתח את העסק הפרטי לשיפוצים, בחר מני נפתלי לקרוא לו "אב הבית". נפתלי, שעבד במעון ראש הממשלה 20 חודשים כאב בית ועשר שנים כמאבטח, התלונן אז על תנאי עבודה קשים והשפלות מצד אשת ראש הממשלה, שרה נתניהו, וזכה בתביעה משפטית לקבלת פיצויים שהגיש נגד משרד ראש הממשלה. הוא החליט לוותר על השם ולשמור על פשטות, מני נפתלי שיפוצים, "כדי שלא יחזרו לי סיוטים לא נעימים".

את העבודה במשרד ראה"מ עזב בטענה שהובטח לו להיות מועסק כעובד מדינה וההבטחה לא מולאה. רישיון הנשק שלו נשלל ללא הנמקה ב-2016, מה שמנע ממנו להמשיך לעבוד כמאבטח. הוא הפך לפעיל פוליטי, הספיק להשתתף ב"הישרדות VIP", וכשהיה צריך להתפרנס פנה לעסקי השיפוצים. כבר שמונה שנים הוא משפץ בתים, אוטם גגות, סותם נזילות, צובע ופותר לאנשים בעיות בבית. בהתחלה נלווה לקבלן אחר, למד את העבודה ויצא לעצמאות כשהוא מעסיק פועלים ולומד גם מהם את רזי המקצוע. היום הוא מעסיק פועלים סינים, והשאיר מאחור את התמימות של פעם. "לא ידעתי לקחת כסף, והיום אני אפילו לא זול".

מני נפתלי (צילום: באדיבות מני נפתלי)
מני נפתלי|צילום: באדיבות מני נפתלי
מני נפתלי (צילום: באדיבות מני נפתלי)
מני נפתלי|צילום: באדיבות מני נפתלי
מני נפתלי המספרה שעיצב לבן שלו (צילום: מני נפתלי)
המספרה שעיצב לבן שלו|צילום: מני נפתלי

מני נפתלי המספרה שעיצב לבן שלו (צילום: מני נפתלי)
צילום: מני נפתלי

>> לכל הכתבות בערוץ living 

את העסק הוא מתאר כדבר הכי טוב שקרה לו. "אני איש עבודה, אוהב לעבוד ולא מחפש כסף קל. יכולתי להיות איש נדל"ן ולמכור בתים כי אני מבין בתחום ובמערכות שלו, אבל עבודת ידיים זה הכיף שלי. גם אבא שלי ככה, ובזכותו יש לי רקע טכני. גם כשעבדתי באבטחת אישים ניהלתי את הדירות של המאבטחים ליד בתי השרים ואת עמדות הזקיפים, דאגתי להם לחשמל ולכל הלוגיסטיקה. כמו מושבניק אמיתי".

הוא בן 47, במקור ממושב עגור שבמועצה אזורית מטה יהודה, והיום מתגורר בעפולה. נשוי ואבא לשני ילדים בוגרים - שי, 21, חייל משוחרר בעל מספרת "סטייל סלון" בעפולה, וניקול, 19, כרגע בשירות לאומי, מניקוריסטית במספרה של אחיה. הוא עובד בעיקר במרכז, "איפה שהכסף הגדול", ולוקח על עצמו שיפוצים גדולים בהתאם, סדר גודל של 30-25 אלף שקלים לשיפוץ אמבטיה. "צריך לזכור שהמדינה לוקחת חצי ממילא, ואני משלם כחוק, במיוחד בגלל שמחפשים אותי. אני יודע שמחפשים אותי ומכיר מה זה כשנוקמים".

צחוק הגורל, את השיחה הוא מקיים איתנו מבית שהוא משפץ ברחוב הדר בקיסריה, הרחוב שבו שוכן גם ביתם הפרטי של ראש הממשלה ורעייתו. מאוד קרוב אבל רחוק מספיק. המאבטחים בוחנים אותו ונותנים לו לעבור כאילו כלום. היום הוא חוזר בתשובה, כיפה על הראש. שומר שבת. נותן שקט לנפש, הוא אומר.

מני נפתלי צביעת בית לפני אחרי (צילום: מני נפתלי)
צביעת בית לפני אחרי|צילום: מני נפתלי
מני נפתלי (צילום: באדיבות מני נפתלי)
צילום: באדיבות מני נפתלי
מני נפתלי (צילום: באדיבות מני נפתלי)
צילום: באדיבות מני נפתלי

מני נפתלי (צילום: באדיבות מני נפתלי)
צילום: באדיבות מני נפתלי

מתחרט?

"שום דבר! בתורה אומרים שאם אדם מסתכל אחורה ומפקפק במעשיו, לא זו דרך הקב"ה. אני מאמין שהכל כתוב לנו. אם הייתי יודע דברים בדת כמו היום, לא הייתי נלחם על תקן כמו שנלחמתי אז. אני גם לא מדבר לשון הרע. היו הרבה דברים שהוצאתי, לא את הדברים החמורים, וגם היה אמור לצאת לי ספר, האמא של לשון הרע, מחדרי חדרים כי אני יודע דברים. לא סתם הבן לא דיבר עליי אף פעם. לא הייתי נכנס לכל הסאגה הזאת. הכל קורה לטובה".

מזהים אותו ברחוב, אפילו ילדים. "אף פעם לא קרה שלקוח אמר לי 'אל תבוא'. כשאתה טוב, השם שלך לא ייהרס וזה הוכח בפרשה שלי. רוב האנשים מעריכים את מה שעשיתי ורוצים לעזור לי, מעבירים את השם שלי מאחד לשני". לבן שלו שיפץ את המספרה, ולבית בחיפה סיים לאחרונה שיפוץ מטורף. עבד עם פגוע טראומה מ"צוק איתן", שביקש להחשיך את החלק התחתון של הבית ולהימנע מרעשי הרחוב. "אני ממלא לאנשים את החוסר באנשי מקצוע בימים אלה. משנה ללקוחות חשיבה תכנונית, יודע לנטרל עצבים, איך להתנהג עם אנשים ומזהה את החלש. לא נולדים קבלנים. את היסודיות והאמינות אני מביא מהרקע שלי באבטחת אישים. קובעים איתי ב-7, אני מגיע ב-6 וחצי".

אם היה צריך לשפץ את מעון ראש הממשלה היום, היה מבצע בו שינויים. "הבית תקין אבל ישן, ולמרות שהוא מבנה לשימור, אין ספק שצריך לבנות אותו מחדש. כשהייתי שם שיפצנו אותו, עשינו מקלחות לילדים, צבענו, בנינו לה מספרה והשקענו כסף, אבל לא הייתה שם יד חופשית. אם זה היה תלוי בי, הייתי שובר קירות ומתכנן את הבית מחדש, מחליף אינסטלציה, מקלחות, מטבח חדש במקום המטבח הלא מודרני עם דלת העץ. חדר העבודה לא כמו שצריך. מיד בכניסה יש שירותים וזה לא ראוי כי הבית מיועד לאירוח דיפלומטים".

מני נפתלי צביעת קיר (צילום: מני נפתלי)
צביעת קיר|צילום: מני נפתלי
מני נפתלי (צילום: מני נפתלי)
צילום: מני נפתלי
מני נפתלי (צילום: מני נפתלי)
צילום: מני נפתלי

מני נפתלי (צילום: מני נפתלי)
צילום: מני נפתלי

היית חוזר לאבטחת אישים?

"אין מצב. לא הייתי שם עליי היום חליפה. גם כשמישהו ניסה ללכת איתי עד הקצה ובמצב אחר הייתי יכול להרוג אותו, הסבלנות והתורה לימדו אותי לעצור. אני מודה לאלוהים שלא עשיתי לו משהו, במיוחד כמאבטח שמגיב. השתניתי מהקצה לקצה. אנשים עושים שינויים דרסטיים בחיים, ואם טיפה ילמדו ערכים ומי אנחנו, נהיה במקום אחר. לא מכינים את הדור הצעיר מספיק. דואגים שילד קטן לא ייפול, ילדי שמנת רואים בצבא כדור ונכנסים להלם. מחנכים ילדים להיות פחדנים במקום שבו אי אפשר להיות פחדן".

הציעו לו להיכנס ל"אח הגדול", והוא שקל זאת ברצינות. רצה להיות שגריר של שלום בין חלקי העם, להסביר שהפוליטיקאים משקרים ולעשות סדר בין מה שקורה בין שמאל וימין. "עבדתי עם כל המגזרים. אני מאמין שהייתי יכול להיות אהוב על כולם. אדם כמוני ראה הכל מקרוב, בלי פילטרים, וגם לא עושה חשבון, אומר את האמת. דתיים שינו את הדת לטובתם. השמאל משחק לידיים של נתניהו. ערבים צריכים לעשות שירות לאומי. צריך לאחד את כולם נגד ממשל שמפצל בינינו. המצב גרוע, והאזרחים טיפשים. אם זה היה הפוך, הימין היה מבעיר את כל המדינה".

מני נפתלי (צילום: מני נפתלי)
צילום: מני נפתלי
_OBJ_OBJ_OBJ

_OBJ