עורבים הם בעלי חיים בעלי אינטליגנציה גבוהה מאוד, ונחשבים בין בעלי החיים החכמים ביותר בטבע. הם משתמשים בחפצים כדי להשיג אוכל, למשל ענף ארוך יעזור להם להוציא אוכל ממקום קשה להגעה. לא ברור איך, אבל הם מבינים את מנגנון הסיבה והתוצאה, אם למשל ירצו להגיע לאוכל שנמצא בתוך קופסה, ילמדו לפתוח אותה. וכמובן, הם מפגינים יכולת זיכרון מרשימה. אם תנסו להתקרב לגוזלים שלהם ותעזו לעשות זאת פעם שנייה, קרוב לוודאי שיתקפו אתכם. למרות המידע הזה עדיין התקשינו להבין מה עשה עורב על גג בניין כשבפיו קולב בגדים.
מבט קרוב בסרטון שרץ ברשת מבהיר שהעורב לא משחק רק עם קולב אחד, אלא עם סדרה שלמה של קולבים, שכאילו נלקחו מארון בגדים או חנות למוצרי בית. קולב אחר קולב עורם אותם העורב ויוצר מהם מחסן שלם של קולבים בתוך עמוד חשמל.

<< לכל הכתבות בערוץ living
>> בקרוב הפריחה: אומרים שזה העץ היפה בעולם
"עורבים נוהגים לאסוף דברים, בעיקר חפצים נוצצים, אבל לא רק", אומר ד"ר אורן חסון, מומחה לתקשורת בעלי חיים ובני אדם, ומה שנראה כאן מעיד על בנייה של קן קולוסלי, עצום בגודלו, זרדים על זרדים מקולבים. זה לא מפתיע בגלל חוכמת העורבים וכושר הלימוד שלהם, שהופכת אותם לאינדיבידואלים שלומדים כל אחד מהם משהו אחר. זה לא מאפיין את כל העורבים גלובלית, אבל יכול להיות שמצא חן בעיניו עניין הקולבים והוא התמחה בזה. קליפת המוח של העורבים עובדת אחרת, לא עם אינטליגנציה אלא עם אזור מפותח אחר, שגורם לו למעין התמכרות, דמוי דופמין שנותן עונג".

ד"ר חסון מזהה מבין משפחת העורבים את העורב האפור, שבונה את הקן עם זוגתו שיושבת בקומות התחתונות של עמוד החשמל. "הוא מביא את החומרים והיא בונה וזו חלוקת התפקידים ביניהם. את הקולבים הוא משיג באזור שבו הוא נמצא - מזהה אותם ומביא אותם כנראה ממסתור כביסה או מחנות בגדים שתולה עליהם בגדים. עורב הוא בעל חיים חכם, משתמש במה שהוא מוצא, ורואים זאת לפי הצורה שבה הוא בונה את הקן. עורבים יודעים להשתמש גם באזיקונים".
חכם, חכם, לזהות סכנה בעמוד חשמל הוא יודע?
"לא חושב שיש כאן סיכון כי הקולב עשוי פלסטיק ולא מוליך חשמל. אבל אם מישהו יתקרב לגוזלים שלו בעונת הרבייה, הוא יזכור את הפרצוף האנושי ועלול לתקוף. ולא רק הוא. כשעורבים מתגודדים סביבך וצועקים, גם עורבים אחרים יגיעו לראות מי הבעיה ויזכרו אותך שנים. לכן צריך להיזהר לא לעבור לידם. אם מסמנים עורבים לצורך חקר דפוסי התנהגות, מומלץ להתחפש מכף רגל עד ראש, כולל פנים ובגדים. עורב הוא לא בעיה אקולוגית, אלא רק מטרד לאדם".

את החוכמה הייחודית אפשר לראות גם בסרטון שצילם ד"ר חסון לפני 25 שנה בפארק הלאומי רמת גן, ונמכר לנשיונל ג'יאוגרפיק ולBBC-. בסרטון נראה עורב שהשתמש בלחם כפיתיון כדי לתפוס דגים, דוגמה נדירה לאינטליגנציה של עורב, שימוש בכלים וחדשנות.