עברם לדירה ראשונה משלכם, מחוץ לבית של ההורים? מזל טוב! אבל באווירת יוקר המחיה, לא בטוח שנשאר לכם כסף לרהט אותה במיטב רהיטי המעצבים שאתם רואים בקטלוגים ובאינטרנט. אל דאגה, אפשר בהחלט לעצב בית משגע גם בתקציב נמוך יותר.
כדי שהבית הראשון שלכם לא ייראה כמו מחסן של רהיטים שהדודה זרקה, נשמח להמליץ לכם על טיפים מנצחים לעיצוב הדירה הראשונה בטרנדיות וברהיטים חדשים דנדשים שירכיבו מראה צעיר, אורבני, דינמי ויתאימו לחלל היחסית קטן (על מולטי-פונקציונליות כבר שמעתם?), כי לאף אחד לא מגיע לגור בבית מבאס. כדי לעשות סדר בבלגן, גייסנו את רחלי דרשר, מעצבת ברשת URBAN, לספר לנו על חמישה כללים לעיצוב הדירה הראשונה.
עוד באתר לעיצוב הבית:
הספה היא העוגן
"כשמתחילים לעצב סלון בדירה חדשה חשוב לבחור קודם את הספה, היא העוגן של החלל", אומרת דרשר, "אם מדובר בדירה קטנה ובחלל לא גדול, כדאי לבחור בספה פונקציונלית, כזו שלא תהיה עמוקה מדי, עם מסעדי ידיים צרים, רגליים דקות ואפילו ספה הנפתחת למיטה כדי להרוויח מקום לינה בעת הצורך. טרנד מוביל כעת הוא לבחור בספה בצורת ר' עם שזלונג מחובר, וכך להרוויח עוד מקומות ישיבה ולנצל את הפינה".

רהיטים מולטי-פונקציונליים
ספה הנפתחת למיטה כבר היה לנו. מה עוד? "כדאי לבחור בכורסה או בכורסאות ללא מסעדי ידיים, הן תופסות פחות מקום בחלל הסלון המוגבל, ובעת הצורך יוכלו לעבור לפינת האוכל או למטבח כדי לשמש כמקומות ישיבה נוספים לאורחים", מסבירה דרשר. לדבריה, הרעיון בדירות בתקציב נמוך הוא לנצל את הרהיטים לכמה מטרות. "הדומים ושולחנות קפה יכולים להכיל ארגזי אחסון, כדאי לבחור מזנוני טלוויזיה עם מגירות ודלתות כדי לאחסן בהם ספרים וכלים, מומלץ לבחור בשולחן אוכל קטן וקומפקטי, שבעת הצורך גדל פי שניים, ולבחור בכיסאות נערמים או צרים. אפשר לאמץ פרגוד שמשמש הן אביזר נוי, כמו תמונה, והן להפרדה ופרטיות בעת הצורך. בדירות קטנות ובדירות ראשונות שם המשחק הוא רהיטים דו-שימושיים. זו רוח האורבניות", היא אומרת.
לשם המחשה, אם חסר לכם מקום לאחסון בגדים, תוכלו לשלב בחדר השינה מתלה נייד ורב-שימושי בשם Ultimo Casa, שגם מתקפל בעת הצורך. המתלה מנירוסטה, מודולרי, עם אפשרות כוונון האורך והרוחב, מוטות נשלפים וגלגלים. אפשר גם לייבש עליו כביסה רטובה והוא ישמש פתרון טוב למי שיש לו ארון זעיר או חי בדירה ללא ארון.

לאמץ את רוח הטרנד
"כולם רוצים שטיח טלאים בעבודת יד בסלון או כיסא איימס בפינת האוכל, אולם מעטים יכולים להשיג זאת מבחינה כלכלית. אבל החיים הם לא 'או הכל או כלום', אפשר לבחור פריטים צעירים ועכשוויים שעוצבו בהשראת רהיטי מעצבים ומביאים את אותה רוח ואת אותה תחושה, רק במחיר הרבה יותר נגיש. לא מדובר בהעתקה כי אי אפשר להעתיק שטיח בעבודת יד, אבל כן מדובר בתרגום הטרנד למשהו נגיש בגבוה העיניים עם טוויסט צעיר. כך תוכלו לרכוש שטיח מדליק לסלון בסגנון טלאים ב-490 שקל במקום להוציא 8,000-6,000 שקל על הדבר האמיתי. כך גם לגבי הכיסאות הצבעוניים בסגנון איימס שכולם מאוד אוהבים, ובצדק. אפשר למצוא אותם בסגנון דומה עם טוויסט ייחודי במחיר 279 שקל בלבד. חפשו רהיטים עם אמירה ואופי, אבל במחיר ידידותי", מסבירה דרשר.

צבעים וחומרים
"עצה טובה היא לקחת מעצב פנים גם לדירה ראשונה, כי לכל אדם יש שילוב שנכון עבור הבית שלו, והמעצב יודע לנווט לחיבורים הנכונים שיעניקו הרמוניה לחלל, בייחוד כשהוא קטן והתקציב מוגבל. אבל אם אין לכם אפשרות לקחת מעצב פנים, כדאי שתשאלו את עצמכם מהו טעמכם האישי. אם יש לכם טעם מגובש ואמירה אישית, תוכלו לבחור בצבעים טרנדיים ולדעת שתוכלו לחיות איתם בשלום גם כשהם יהיו פחות טרנדיים, למשל ספה צהובה או ספה בגוון מרסלה האופנתי. אבל אם התשובה שלכם לא מוחלטת – לכו על גוונים קלאסיים בטוחים, תמיד תוכלו להוסיף פריטים טרנדיים בסכומים נמוכים, למשל כריות נוי, תמונות, אותיות, מנורות, וילונות ואפילו כורסת יחיד 'משוגעת' וצבעונית שעולה 500-400 שקל או פוף צבעוני", אומרת דרשר.

האביזרים שעושים את האפקט
אם בחרתם ברהיטים בגוונים רגועים ובסגנון נקי וישר, את הטרנדיות והרוח הצעירה תוכלו לבטא באינספור אביזרים שנועדו בדיוק לדירות של צעירים. "אני מציעה להשקיע בנשמה של הבית - הלבשת הבית. אלו הם התכשיטים, התיק והנעליים ששום שמלה יפה לא מושלמת בלעדיהם", אומרת דרשר, "האביזרים עושים את ההבדל בין דירה סטנדרטית לדירה מעניינת, מרגשת, תוססת, כזו שכיף לחזור אליה בסוף היום. בעלות נמוכה אפשר למצוא היום טפטים מדליקים (לפעמים מספיק אפילו פס, למשל רצועת טפט בהדפס של ספרייה), מקבץ של תמונות מדליקות על הקיר, מנורה עומדת וצבעונית, קופסאות, שטיח, וילון, מראה שמגדילה משמעותית את המרחב ומכניסה הרבה אור, שעונים, כריות נוי והדומים, קולבים, עציצים, מתלים ועוד, כיד הדמיון הטובה. הם יחברו היטב את כל החלל לכדי בית. הם שיוצרים את השכבות ואת העומק גם בחלל קטן ובתקציב נמוך", מסכמת דרשר. עם זאת, אל תשכחו את האווריריות והתחשבו בגודל החלל - לא כדאי להעמיס ומומלץ לבחור בכמה פריטים ולא בכל הרשימה.