פינת קריאה משקיפה לנוף יער (צילום: 3d imagination, SHUTTERSTOCK)
צילום: 3d imagination, SHUTTERSTOCK
במשך שנה שלמה עמלים מעצבי ומעצבות פנים על הדירות והבתים המושלמים לבעליהן. דעתם נחשבת וגם טעמם האישי משתרבב פנימה, אבל מה שמוביל את רובם הם הרצונות, הצרכים וההעדפות של הדיירים, החל מסגנון הבית ובחירת הצבעים ועד לארון והתמונה שעל הקיר. ביקשנו מכמה מהם לבחור מתוך מכלול הפרויקטים שבהם היו מעורבים, או מהבית שלהם, פינה אחת שהכי התחברו אליה – והשיגו בה את הערך העיצובי הגדול ביותר לעומת ההשקעה.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> להעתיק את הלוק: כך תערכו שולחן חג הכי מזמין ומרהיב

>> ארזנו לכם לבד: 30 מארזי מתנה מפנקים וכשרים לחג

 

רעננה: קומת כניסה בבית פרטי שופצה עבור משפחה בוגרת עם שלוש בנות, והכניסה עצמה קיבלה טיפול מיוחד עם דלת ברזל בהזמנה אישית הצבועה בירוק-אפור, צמחייה, דק ופינת ישיבה שהופכים אותה לשמישה וכיפית עבור בני המשפחה ואורחיהם. עם פתיחת הדלת נגלה גוף תאורה שנראה כמו תמונה, מעניק חום ואווירה, מדגיש את הכניסה ומזמין להיכנס פנימה. "הכניסה מרחיבת לב, ירוקה ונעימה. כל יום עוברים דרכה כמה פעמים במהלך היום, היא מזמינה לשבת בה בכל שעה ביום ומחברת בין הפנים לחוץ. מבחינתי אין הזדמנות שנייה לרושם ראשוני, וההשקעה בה תוכננה מראש: גוף תאורה מרשים ולא זול בכ-14,000 שקלים, דלת בכ-7,000 שקלים, דק ב-600 שקלים למ"ר וגינון חלקי משום שהרוב מרוצף", אומרת המעצבת יסכה סטו בורשטיין.

עיצוב: יסכה סטו בורשטיין

פינה אהובה יסכה סטו בורשטיין  (צילום: אורית אלפסי)
צילום: אורית אלפסי

 

 

תל אביב: מבואת כניסה בדירה מרווחת בת 6 חדרים מספקת פתרון לבעיית האחסון במקום ומעלה חיוך על פני הנכנסים. יחידת ברזל מתחת לחלון הכניסה תוכננה עם מקרר יינות ועל השידה נתלו תמונות ופרטי אמנות, לצד צמחייה מרובה שמרחיבה את הלב ויוצרת תחושה של ג'ונגל קטן. ברקע טפט בקווים גיאומטריים בגווני שחור-לבן שמשתלב עם שני גופי תאורה צמודי קיר וצינור ספרינקלר שנשאר חשוף בכוונה. "זו לא מבואת כניסה שגרתית. היא מוארת, מפתיעה, ירוקה ומזמינה. יש בה שילוב של ברזל מחוספס עם רכות של צמחייה אורבנית ועלותה כ-20 אלף שקלים".

עיצוב: ליאת פוסט

פינה אהובה ליאת פוסט (צילום: איתי בנית)
צילום: איתי בנית

 

 

כוכב יאיר: נישה בכניסה לבית פרטי של משפחה מכילה רהיט אחסון מינימליסטי ופרקטי, שמאפשר מבט מהיר במראה לפני היציאה ואחסון של מפתחות, משקפיים ונעליים. גליל של טפט עם טקסטורה של מניפות בגוון טורקיז עז עלה 500 שקלים פלוס 250 שקלים עבור התקנה. רהיט הנגרות משלב ברזל בהתאמה אישית ועלה 2,500 שקלים. המראה  600 שקלים, גוף תאורה א-סימטרי 250 שקלים ואקססוריז 100 שקלים. "יחד עם הפונקציונליות, העיצוב תופס את העין ויש לו מראה קליל ומגניב עם צבע שאהוב עלינו במיוחד", אומרות המעצבות יעל פרידלר וקוויני ריכטר. "בפינה קטנה שהיא כרטיס הביקור של הבית מקבלים הרבה – קבלת פנים, אחסון וקיר וואו".

עיצוב: סטודיו BEE

פינה אהובה Bee Studio כניסה (צילום: סיוון מויאל)
צילום: סיוון מויאל

 

 

פתח תקווה: מבואת כניסה חיצונית מוזנחת בדירתה של האדריכלית חייבה טיפול מהיר כדי להתאים לבית המשופץ שקרם עור וגידים בפנים. התכנון נעשה כהברקה של רגע עם הזמנת פרקט שהמשיך את מראה הבית מבפנים, דלת כניסה, דלת לארון חשמל, ידיות, גופי תאורה וכן מספר דירה מאלי אקספרס תוך פחות משעה. "הפינה הזו מרמזת על הדיירים המתגוררים בה, יוצרת קונטרסט מטורף בין הבניין הישן לבין הדירה ומעוררת סקרנות לגבי מי האנשים שבתוך הקופסה", אומרת האדריכלית. "אני אוהבת שהיא אפופה במסתורין על ידי הצבע השחור ונקודות האור על גבי הקיר. היא הכי משתלמת מבחינתי כי היא הייתה הברקה של הרגע וזרמתי איתה". דלת כניסה: 8,000 שקלים, גופי תאורה 100 דולר מאלי אקספרס, ידיות לארון 10 דולר מאלי אקספרס ושילוט 12 דולר מאלי אקספרס.

אדריכלות: טלי זרחיה פרומוביץ

פינה אהובה טלי זרחיה פרומוביץ  (צילום: עידו אדן)
צילום: עידו אדן

 

 

תל אביב: בדירת ה-5 חדרים של המעצבת נחשפו קירות קיימים ללא ידע מקדים מה נמצא מאחורי הטיח. קירות המבנה הישן התגלו כקורת בטון עליונה רחבה ומסיבית, ולבנים ששימשו בבניית המבנה בשלהי שנות השישים, ראי לתחילת ימיה של הדירה. מאחר שהמעצבת מתמחה בתכנון דירות מתפוררות, היא מחפשת תמיד להשאיר משהו מקורי מאז ורואה בכך ערך גדול. "יחד עם הקבלן השארנו את ההחלטה איזה קיר לחשוף, לשלב מתקדם בשיפוץ. זה היה חלק מהציפייה של תהליך השיפוץ, משהו מרגש לחכות לו. לבסוף נבחר מיקום מרכזי בחלל המשותף, שנראה מכל צד, ללא כל עלות. בעיניי זוהי יצירת אומנות, שנוצרה באופן מיוחד והכי מתאים לדירה, ואין כמוה בשום מקום אחר. היא מתאימה בדיוק לחלל ויש לה ערך תרבותי עצום". 

עיצוב: חן שדמי

פינה אהובה Chen Shadmi  (צילום: שי אפשטיין)
צילום: שי אפשטיין

 

 

קריית ביאליק: בעל הבית בדירת הגן ביקש מקום למשקאות שהוא אוהב להגיש בזמן האירוח. קיר תומך בין המטבח לסלון נוצל לטובת נגרות שמהווה המשך ישיר לאי המטבח ופונה אל החלל הציבורי. בחלק העליון זהו בר משקאות, ומתחתיו משטח הגשה מעץ שעליו מניחים כוסות ובקבוקים. בחלק התחתון אחסון סגור שמיועד לכלי הגשה. בקצה הקיר התומך תוכנן חצי אי במידות לא סטנדרטיות. ההפרדה בין ארון המשקאות לבין שאר המטבח נעשתה על ידי בחירת גוון אחד יותר כהה של צבע לבר כדי להדגיש אותו. דלתות הבר תוכננו כוויטרינה שקופה כדי לאפשר מבט לתכולת הארון ובחזית הוויטרינה שולבה דוגמת איקס מעץ אלון כדי לתת תשובה למשטח העץ שמתחת וליצור הדגשה של הפריט והבדלה מארונות המטבח. "הפינה הזו מיוחדת בעיניי כי היא מייצרת קשר בין המטבח לשאר החלל למרות חצי הקיר שחוצה את החללים. היא משתלמת מאוד היות שהמטבח לא גדול והיא מוסיפה לו שטח אחסון. התמחור נעשה כחלק בלתי נפרד מהמטבח, שעלה סך הכול 46 אלף שקלים, ולא כארון נפרד, ולכן נהנה מהנחה".

עיצוב: לילך וואנו - בן יצחק

פינה אהובה  Lilach Ouannou-Ben Itzhakבר משקאות  (צילום: מאור מויאל)
צילום: מאור מויאל

 

 

רעננה: שני אלמנטים של נגרות אוצרים בתוכם אוסף יינות וגראפה מיוחד ומרשים - שלל בקבוקים וסיפורים מרחבי העולם, מגוון כוסות ואביזרים תואמים. הם תוכננו עבור זוג פנסיונרים בדירת גן מתוך מחשבה על מכלול החלל הציבורי. בחזיתות צבע לבן מט כהמשך לצבע הקירות, בנישות פורניר אגוז ומשטח שיש, והריצוף דמוי בטון. "הפינה אהובה עליי במיוחד כי היא מייצגת פתרון עיצובי לכמה אתגרים: רצון לעצב אלמנט אישי וייחודי לבני הבית ומענה תכנוני פרוגרמטי. האחסון מיטבי והתכנון כולל שני עמודים קיימים שהפכו מנקודת תורפה ליתרון אסתטי", אומרת אדריכלית טל לוסיקה. "חלק גדול מתקציב השיפוץ הוקדש לנגרויות, והפינה הזו שטומנת בחובה הרבה יותר מ'סתם' ארון, עלתה כ-13,000 שקלים".

אדריכלות: טל לוסיקה

פינה אהובה טל לוסיקה  (צילום: שי אפשטיין)
צילום: שי אפשטיין

 

גבעתיים: פינה בדירת 4 חדרים ששייכת לזוג עם ילד עוצבה כקיר בהייה שמרכך את ה"פיל" שבחדר – הטלוויזיה, ולהוסיף רוך ועניין על ידי שילוב הרמוני של חומרים. עמודי הבטון שהתגלו בשיפוץ נותרו בגולמיותם וביניהם תוכננה שידת מדיה בגוון קשמיר טבעי ונעים, כשהמדף העליון הוא פורניר אלון טבעי. "חדות ועוצמת החומרים הללו לצד הבטון היצרי יצרו פינה מלאת השראה, אליה צירפנו פמוטים וכלים שעלו מאות בודדות של שקלים", אומרת המעצבת. "יצירת האמנות הנשענת על הקיר מוסיפה חן לחומר ולתנועה בחלל ונרכשה אצל האמנית חלי רוז. ביחד סופגת הפינה את חומרי הבית והתכנון משלבים מוקדמים, היא אינה מתאמצת אלא נונשלנטית ומדויקת". עלות השידה 7,800 שקלים והאמנות 2,800 שקלים.

עיצוב: מעיין רהב

פינה אהובה מעין רהב  (צילום: אבי קבלו)
צילום: אבי קבלו

 

 

חיפה: לדירת גן עם שני מפלסים תוכננה פינה מתחת למדרגות שהיא כמו מיצג של יומן מסע. הריהוט לוקט בין חנויות מקומיות במחירי סייל, והפריטים שמוצגים בו הם אוסף פרטי של בעלי הבית שנאספו בטיולים הרבים שלהם. "לא נצמדנו לסטים כדי לאפשר לעצמנו לייצר פינות שהן גם שימושיות וגם מרגשות", אומרות המעצבות בשמת אלמגור וצילי גלעדי מסטודיו באצ'י, שממליצות לקפוץ מדי פעם לחנויות רהיטים מקומיות ולבדוק מה נמכר מתצוגה ומה בסייל מיוחד, כדי לקנות בצורה חכמה וחסכונית. סולם העץ עלה 79 שקלים, סטול בצבע זהב 360 שקלים, שידת ברזל 3,100 שקלים ומקרמה 200 שקלים.

עיצוב: סטודיו באצ'י

פינה אהובה סטודיו באצ'י  (צילום: רועי דורי)
צילום: רועי דורי

 

 

תל אביב: בדירת גג שתוכננה עבור אם ובתה המדרגות הן אלמנט מרכזי וחלק מבניית קונספט מינימליסטי. הבחירה בצבע כחול משנה לחלוטין את המדרגות והצבעוניות הרגועה של שחור-אפור-לבן מסביב מאזנת את הכחול ומדגישה אותו. מתחת למדרגות נשאר חלל פתוח שבו הוצבה שידה גיאומטרית לאחסון נוסף במטבח. "הבחירה בגוון שונה מהמקובל עבור אלמנט אדריכלי שכולנו מכירים ורגילים לראות באותו גימור וצבע, יוצרת אלמנט הפתעה בשינוי כל כך קטן. הפינה היא סוג של יציאה מחוץ לקופסה, הנקודה שממנה התחיל כל הפרויקט ובעזרתו נבנתה הצבעוניות שלו - ללא תוספת בעלויות", אומרת המעצבת. 

עיצוב: מאיה שינברגר

פינה אהובה מאיה שינברגר (צילום: איתי בנית)
צילום: איתי בנית

 

 

הרצליה: פינת האוכל בביתה של המעצבת הייתה נטולת צבע וכללה שולחן, כיסאות וצמחים. מאחר שהבית כולו צבעוני, החליטה להכניס צבע בגוון יין גם אליה, כך שיתאים לציור משפחתי. האח צבע את הקירות, המעצבת יצרה את הפרצופים וביחד עם הילדים ציירה את הציור הענקי על קנבס שנמצא ברחוב. "זו פינה קסומה עם ציור שמצא את מקומו הטבעי על הקיר. כולם השתתפו ביצירה שלה וכולה אהבה", אומרת המעצבת. "צמחים זו אחת האהבות הגדולות שלי, כך שהפינה הזו היא סוג של ג'ונגל קטן. פינת האוכל נרכשה ב-750 שקלים מהמרקט פלייס והצטרפה לשני כיסאות ב-500 שקלים, שעוברים איתנו דירות כבר שנים".  

עיצוב: מעיין פיינשטיין

פינה אהובה מעיין פיינשטיין עיצוב  (צילום: מעיין פיינשטיין)
צילום: מעיין פיינשטיין

 

 

נתניה: בריקים ופרקט נותרו בירושה מבעליה הקודמים של דירת 4 חדרים, והפרקט עבר שדרוג בעזרת ליטוש ומריחת שמן. מאחר שהמשפחה הצעירה אוהבת לארח, עוצבה להם פינת אוכל מזמינה ונעימה עם שילובים של חומרים טבעיים כשולחן עץ אלון נפתח ושעון קיר מבטון, מדפי וינטג' וצבע לא שגרתי של הכיסאות סביב השולחן. האדריכלית דיאנה סטארק: "בבריקים לא נגענו, וליטוש הפרקט עלה כ-3,000 שקל לכל הבית. השולחן עלה כ-4,000 שקלים, ואת הכיסאות קיבלנו עם הנחה ניכרת בגלל הצבע. את המידוף מצאתי במרקט פלייס ב-1,500 שקלים וגוף התאורה מעל עלה 1,600 שקלים".

אדריכלות: דיאנה סטארק

פינה אהובה דיאנה סטארק  (צילום: הגר דופלט)
צילום: הגר דופלט

 

 

חיפה: היא אומנם לא מעצבת, אבל ד"ר דנה בר-און שחף, רופאה מרדימה, יצרה בעצמה פינת ישיבה ליד חלון המשקף את הנוף החיפאי המושלם. היא רכשה ביד 2 שידת החתלה ב-100 שקלים וצבעה אותה פעמיים בצבע וינטג' של טמבור, הוסיפה ידיות מאלי אקספרס בכמה שקלים בודדים, פלטה גדולה מעץ אורן (400 שקלים) שנצבעה בלכה שקופה ובצדדים מדבקות אריחים שמצאה באינטרנט. לאחר מכן הוסיפה כיסאות בר מ- take it(250 שקלים לכיסא). "הבנות לקחו חלק בפרויקט הצביעה בהנאה, ואני רק השגחתי שלא יצבעו את הסלון. אחרי שהמשימה הושלמה, אני מאוד מרוצה מהתוצאה. אין כמו קפה מול הנוף בשבת בבוקר".

עיצוב: דנה בר-און שחף

פינה אהובה דנה בר-און שחף עיצוב  (צילום: דנה בר און)
צילום: דנה בר און

 

 

מרכז הארץ: אזור הבריכה בבית בן יותר מ-40 שנה ביישוב הכפרי מבטא עושר ויזואלי עם גינה על טהרת גננות ארץ ישראלית פראית. יש בגינה שפע עצי פרי, נדנדות עץ ופינות ישיבה, ומצד שני היא מאפשרת ליושבים על כיסאות הרביצה צפייה לבוסתן העשיר וניתוק מוחלט מהסביבה. "במבט אחד ניתן להבחין בשפע חומרים, בהקפדה על פרטים ובאלמנטים וטקסטורות שמאפיינים את האני מאמין שלי, ושולבו בהרמוניה ובאיזון רב, ויחד עם זאת נותנים לטבע את מלוא הבמה", אומרת המעצבת קרן ניב טולדנו. "הפינה היא ניתוק מוחלט למשפחה, נקודה שבה סופגים את הטבע והשקט עם שכשוך המים והנוף. במקום שבו היא נמצאת - אין שני לה". 

עיצוב: קרן ניב טולדנו

פינה אהובה קרן ניב טולדנו (צילום: איתי בנית)
צילום: איתי בנית

 

 

חיפה: דירה של זוג צעיר, מחושב וצבעוני תוכננה עם ריהוט מאיקאה ותמונות ופריטים מהאוסף האישי שלהם. המרפסת עוצבה עם שליכט בגוון חרדל וגוף תאורה במראה פנס רחוב כדי לייצר אווירה של שהות בחוץ. פינת הישיבה נרכשה במבצע, והכרבולית, הכרית המלבנית והכלי לעציץ מגלריה "עליית הגג של ג'וד" ונוספו בו הרבה צמחים. "המרפסת ממוקמת באזור צפוף וישן בעיר ולמרות זאת ההרגשה היא של ישיבה בגינה פרטית ונעימה", אומרת המעצבת נורית אריאל, שהתבססה על ידע מהפנג שואי כדי לעצב אותה ואת הדירה כולה. "אני גאה בעלויות המעטות שהושגו בעזרת ריהוט במבצע, שימוש באוסף האמנותי של הלקוחות, שליכט כחלק מעבודת הקבלן וגוף תאורה פשוט". עלות עיצוב המרפסת מוערכת ב-3,500 שקלים.

עיצוב: נורית אריאל

פינה אהובה Nurit Ariel מרפסת  (צילום: בן מישל)
צילום: בן מישל

 

 

כפר יונה: המשפחה עברה לדירת 6 חדרים כדי ליצור לאישה מרחב עבודה משלה. העיצוב אקלקטי ומבטא את אהבתם של בני הזוג לסגנון עיצוב עם ניחוח צרפתי. בעלת הבית מחלקת את זמנה בין המשרד בחוץ, בו היא מקיימת פגישות פרונטליות, ובין המשרד הביתי שבו היא מנהלת את העבודה השוטפת בניהול תיקי לקוחות. המעצבת ענבל לוין יצרה מקום שמעודד יצירתיות ופרודוקטיביות ומשקף את טעמה האישי של בעלת הבית, למרות תקציב מהודק שעמדה לרשותה. "שכבות של חומרים והדפסים, טקסטיל ואביזרים השיגו את העיצוב העשיר והביא את הסגנון לכדי מימוש", היא אומרת. "כמי שעובדת בעצמה מהבית ומכירה בפריווילגיה יקרת הערך של חדר עבודה שמאפשר תנאים אופטימליים לעבודה מהבית, אני אוהבת את החדר שבו שולחן בעלות 1,650 שקלים, כיסא 555 שקלים, שטיח 432 שקלים ושולחן קטן 500 שקלים".

עיצוב: ענבל לוין

פינה אהובה ענבל לוין  (צילום: יונתן תמיר)
צילום: יונתן תמיר

 

 

רעננה: פינת עבודה והשראה למעצבת נוצרה במרפסת בסוויטת ההורים, שנסגרה על ידי קיר מעקה חלונות הזזה ונוספו לה וילונות חוסמי חום ושכבת בד נוספת. הריהוט מינימליסטי כדי לא לתפוס הרבה מקום בחלל קטנטן: נישה עם ספריית אלומיניום של איקאה עמוסה בספרי עיצוב ודוגמאות של חומרים, שולחן זכוכית ואלומיניום צר ודק מאיקאה. "רציתי פינה שקטה ונעימה שבה שמש נעימה ומלטפת מכיוון דרום. בחורף זה המקום הכי כיפי להתכרבל בו עם קפה טוב וספר עיצוב ולקבל השראה לפרויקט הבא". חלונות 8,000 שקלים, וילון 3,000 שקלים, ספרייה 700 שקלים, שטיח 500 שקלים, שולחן 200 שקלים.

עיצוב: ענבר קרפר סרנוביץ

פינה אהובה Inbar Karper Saranovich  (צילום: ליאור טייטלר)
צילום: ליאור טייטלר

 

 

 

הוד השרון: חדרה של נערה בת 16 בדירת 5 חדרים עוצב בהתאם לאהבתה למשבצות שחור לבן, נגיעות צבע אדום וכלי נגינה. החדר, שגודלו 11 מ"ר, חולק לאזור שינה רגוע ואזור סוער עם קיר משבצות בצבע שחור מגנטי של טמבור, "עבודה מרובה וסיזיפית שיותר מהשתלמה", אומרת הנדסאית האדריכלות ועיצוב הפנים אפרת מורד. לפינה נבחרו רהיטים פשוטים כמו שולחן, מדפים וכריות בצבע תואם, ועלות השדרוג הסתכמה ב-2,500 שקלים (ללא מיטה וארונות). "הייתה פה הרבה יצירתיות במקום מאוד קטן, ויצרנו יחד יש מאין בתקציב מוגבל. הכול מתחבר למקום מאוד יצירתי וייחודי שלא רואים כל יום והוא שונה מאוד מהטרנדים שמובילים בני נוער בימינו".

עיצוב: אפרת מורד

פינה אהובה אפרת מורד עיצוב (צילום: אפרת מורד)
צילום: אפרת מורד

 

 

השומרון: פינת נטילת ידיים בבית דו משפחתי השייך למעצבת, עוצבה בניחוחות מרוקאיים ואוריינטליים עם חיבור לאדמה. הנגרות תוכננה על ידי המעצבת מעץ אלון בגוון אגוז וידיות כפתור זהובות שנרכשו מאל אקספרס. הכיור עשוי בזלת בעבודת יד, והברז המוזהב המיוחד נרכש גם הוא באלי אקספרס. המראה משלבת ריקועי כסף עם כתום חמרה אדמתי ותלויה על קיר בכחול עמוק שמשדר יוקרה יחד עם חיבור לטבע, למים ולאלגנטיות. כלי הנטלה מקרמיקה נרכש אצל היוצרת תהילה זוסמן ומתחבר בגווניו למראה, וכלי הכסף מתחבר לריקועי המראה. "זוהי פינה צרה במיוחד שלא כל כיור התאים לה", אומרת המעצבת טל בנש גאלאל, שהחליטה להשתמש בחומרים אמיתיים בעבודות יד, שמביאים איתם אופי ולא רק ניקיון מהונדס. "אני מאד אוהבת את הקונטרסטיות והצבעוניות בפינה, את הייחודיות שלה ואת והידיעה שאין כמוה בשום מקום. המחיר של הפינה הזו בסופו של דבר עמד על כ-6,000 שקלים.

עיצוב: טל בנש גאלאל

פינה אהובה Tal Benesh Gealel  (צילום: הגר דופלט)
צילום: הגר דופלט

 

 

השרון: שירותי האורחים בבית פרטי, שתוכנן למשפחה שחוגגת את החיים ואוהבת לבשל ולארח, עוצבו בהשראת בר ריקודים באמצעות אריחים כהים עם טקסטורות מודגשות, קיר בריקים מבריקים ותחושה של מסיבה שלא נגמרת. לחגיגה הצטרפה גם צמחייה טרופית שנהנית מהלחות שבחדר ומשדרגת את האווירה, והדובדבן שבקצפת הוא כדור אורות סודי המופעל בעת הצורך כדי להקפיץ את העניינים. "הפינה הזו היא חגיגה מושלמת שמרגשת את בני הבית, מותאמת בדיוק לאופי המשפחתי ומעלה חיוך בפניהם של האורחים המופתעים. אלו החומרים מהם עשוי הקסם של העיצוב", אומרת אדריכלית מיטל אשכנזי פומרנץ. "בתקציב לא גבוה של חומרים ב-2,500 שקלים וארון ואביזרים ב-7,000 שקלים הצלחנו להגשים ללקוחות חלום ולהעלות להם חיוך. הוספנו רק אריחים צידיים שהיו יחסית יקרים".

אדריכלות: מיטל אשכנזי פומרנץ

פינה אהובה מיטל אשכנזי פומרנץ - אדריכלית ומעצבת  (צילום: סיון מויאל)
צילום: סיון מויאל

 

 

רחובות: שירותי האורחים שופצו כחלק משיפוץ כולל לדירה של משפחה צעירה. לרצפה ולקירות נבחרו אריחי טרצו גדולים ואליהם הותאם גוון חמרה נועז בקירות. בתחילה היה חלל השירותים גדול מדי, והוא הוקטן לטובת ארון כניסה מבחוץ. בנישה שנוצרה מוקם הכיור דמוי הבטון, שמונח על גבי מדפי עץ בצביעה מיוחדת; מראה גדולה וגוף תאורה תלוי משלימים שיק אלגנטי. המעצבת רויטל ארז: "שירותי אורחים הם המקום להשתולל עם העיצוב, להעז וליצור חלל בעל אפקט ואוו. מכיוון שהוא קטן, עלויות השיפוץ אינן יקרות. הנגרות עלתה כ-3,500 שקלים, הכיור 2,000 שקלים, גוף התאורה 600 שקלים והמראה 300 שקלים".

עיצוב: רויטל ארז

פינת אהובה רויטל ארז  (צילום: אושר גולן)
צילום: אושר גולן

 

הוד השרון: פריים בגובה ישיבה שפונה אל סנונית מהסלון שמייצג עבור מלביש הבתים והאמן גילי אונגר את הדי.אן.איי העיצובי שלו: חיבור שפות עיצוביות שונות, זמנים, ודיאלוג מתמיד בין עיצוב לאמנות. "זוג הלקוחות, רופאים במקצועם, נתנו לי יד חופשית. למרות שאינם מתחום העיצוב, הם גילו גמישות מחשבתית שאני מעודד בקרב לקוחותיי". בתמונה שילובים של שולחן קפה וספה מרוש בובואה, עם הצצה לכורסת וינטג׳ שעברה שימור וטרנספורמציה. צבע הקיר הכחול והעמוק בקונטרסט עם הצבע ההפוך ממנו: אגרטל צהוב. האמנות, שנבחרת מתוך תשוקה ואהבה ליצירה עצמה, היא של אנה לוקשבסקי (מקבוצת האומניות ״הברביזון החדש״), ומימינה אמן הטקסטיל גרא דוידי ברקמה ידנית שמהדהדת עם הטקסטורות והחומרים השונים בפרויקט.

עיצוב: גילי אונגר

פינה אהובה גילי אונגר  (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל