לפני שבוחרים פינת אוכל חשוב לאפיין למי בדיוק היא מיועדת. הבחירה צריכה להיות מושפעת מהמבנה המשפחתי: מספר הנפשות והגילים, הרגלי המפגש, האירוח וסגנון החיים. יש לחדד את התפקיד של פינת האוכל בבית: האם הפינה נוספת על אי? האם אוכלים עליה את כל הארוחות או רק באירועים מסוימים? האם מדובר בבית גדול או בדירה קטנה? כל ההחלטות שיבואו בהמשך נובעות ממסקנות האפיון הראשוני הזה. אספנו עבורכם את כל כללי הזהב לבחירה נכונה של פינות אוכל, כולל שלל תמונות להשראה מבתים אמיתיים.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
בחירה נכונה בשלב הראשון
אמנם היום שולחן אוכל אופנתי פחות מאי אכילה במטבח, אבל בבתים שבהם פינת האוכל משמשת לאכילה היומיומית העדיפו שולחן נפתח ולא גדול מדי. שולחן כזה מאפשר מפגשים אינטימיים יותר למשפחה ומשתנה בקלות כשצריך לארח.
שולחן עץ תמיד יהיה רלוונטי. האופנות מתחלפות, ומדי כמה שנים יש חומר שהופך ללהיט הנוכחי, אבל עץ תמיד ייראה עדכני ונכון, ואפשר גם לצבוע אותו כשרוצים לרענן מראה.
בבחירת הכיסאות, במקביל לשאלות של סגנון, עולות הרבה שאלות של נוחות, פרקטיות ולמי הם מיועדים. מעבר להחלטה אם לבחור בכיסא מרופד או לא, תמיד חשבו על התחושה של הכיסא - עד כמה הוא כבד ומי צריך להזיז אותו, כמה רעש הוא משמיע בתזוזה והאם צפויים להתנדנד עליו ילדים.
הגדירו סגנון: שולחן עתיק עם כסאות מודרניים, קבוצת כיסאות זהים בצבע ושונים בצורה או להפך, או אופציות נוספות. הכל הולך ונובע מהקונספט העיצובי- האם מחפשים אלגנטיות, חמימות, קלילות, הומור וכו'.
הגדרת החלל
תאורה – חשוב מאוד שהתאורה תהיה מתאימה ולא מסנוורת. גוף תאורה דומיננטי שתלוי מעל השולחן מסמן ומדגיש את האזור ויוצר מרכזיות ואוירה רצויה בפינה.
הדגשת האזור של פינת האוכל בקיר או הקירות שלידו: אפשר בעזרת צביעת הקיר, טפט, קרניז או תליית יצירת אמנות. אם פינת האוכל לא גדולה אפשר לשלב מראה אחת או יותר להגדלה של החלל ויצירת השתקפויות מעניינות. אפשר להשתמש במראות קטנות או בינוניות ולשלב אותן בתלייה עם מספר אובייקטים ואמנות.
גם שימוש בפרופילים מחומרים מוקצפים, שאותם ניתן להדביק לקיר ואחר כך לצבוע אותם כך שנוצרת דוגמא מעניינת על הקיר יכול להגדיר ולתחום את אזור פינת האוכל. באופן כללי, כל שיפוץ, שדרוג ועבודת diy תמיד יתרמו גם מראה יחודי, אישי, אותנטי ומשמעותי.
על השולחן
צרו על השולחן "אי של סטיילינג" - מגש שעליו אפשר להניח אגרטלים שונים, נר, פסלון קטן – שינוי של המגש או הפריטים שעליו יכול לשנות את "מצב הרוח" של השולחן.
פרחים תמיד מוסיפים צבע ומצב רוח. בחירה של סוג האגרטל וסוג הפרחים תעזור ליצור את האווירה שמבקשים: אורבנית, חגיגית, כפרית ועוד. לא חייבים להשתמש באגרטלים יעודיים - כל כלי קיבול (אפילו קופסאות שימורים, בקבוקים ריקים, ספלים ישנים) יעשה את העבודה ואף יוסיף אופי.
התמונות מתוך הספר "עיצוב בר השגה -כוחו של הסטיילינג בתים אמתיים", מאת אורלי רובניזון. לאתר של אורלי רובינזון.
הטיפים באדיבות מעצבות הפנים שרון ברקת וטלי פז