אחת הסיבות שעיצוב הבית נראה לנו כל כך פרויקט כל כך גדול ומפחיד היא הפחד מטעויות. ואכן, ההוצאה על פריטי ריהוט ועיצוב אינה נמוכה, ואנחנו מנסים מצד אחד לקבל כמה שיותר בכמה שפחות, אבל בד בבד צריך לחשוב על המראה הכולל, על נוחות השימוש ועל הזמן שאנחנו מתכננים לשמור אמונים לעיצוב ולפריטים שנבחרו. כדי לסייע ולטעת בכם מעט יותר ביטחון לפני קבלת ההחלטות החשובות, ריכזנו עבורכם שבע טעויות נפוצות, ואת הפתרונות והתיקונים עבורן.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
- לכל הכתבות בערוץ living
- בניחוח טורקי: מ-60 מ"ר לווילה עירונית
- במקום בריכה - הטרנד ההיסטרי של אמבטיות החצר
הטעות: בחירת צבע כנקודת מוצא
זה נכון, לרובנו יש העדפה לגוון כזה או אחר, אבל ברגע שבחרנו צבע החיפוש אחרי פריטים אהובים ונכונים הופך להיות מוגבל וקשה. לעתים קרובות יהיה בחנויות שפע של פריטים בצבע אחד ולא באחר מכיוון שהצבעים הם עניין טרנדי, ואי ידיעה של מה קורה בחנויות לפני קבלת ההחלטה עלולה להפוך יום קניות שלם למבוזבז ומתסכל.
התיקון: בואו בראש פתוח ליום הקניות (או לפחות בדקו באתרי החנויות מראש, והבינו מה הצבעים האופנתיים כדי לא להתאכזב). אחרי שתבחרו את השטיח, הספה ושאר הפריטים שמעורב בהם טקסטיל – זה הזמן לבחור את צבע הקירות. עליכם להבין: ככל שתיצמדו לטרנד הנוכחי, הסיכוי למצוא פריטים זולים יעלה. אם אתם אוהבים לחדש זו שיטה לא רעה. אם אתם מתכוונים לעצב לשנים ארוכות תצטרכו להשקיע הרבה יותר, גם בחיפוש וגם בעלות.
הטעות: קונים רהיטים בלי למדוד
החנויות רחבות הידיים מקשות עלינו מאוד להבין את המקום שיתפסו הרהיטים בסלון של הבית. פעמים רבות מה שנראה הגיוני בחנות מגיע הביתה ופשוט חונק את החלל.
התיקון: למדוד לפני היציאה לחנויות, ולתת למספרים להגביל. כאן אי אפשר להיות גמישים. בניגוד לראש הפתוח בכל הנוגע לצבעים, עם המידות המתאימות קשה עד בלתי אפשרי לנהל משא ומתן.
הטעות: לקנות הכל במקום אחד
נכון, זה חוסך זמן ומפתה, והחנויות הופכות לגדולות יותר ומציעות טוטאל לוק בחדרי תצוגה מרשימים. אבל התוצאה תהיה הרבה פחות מעניינת ושבלונית והכי חשוב: סיכוי גבוה שתראו אותה בבתים של עוד כמה שחשבו בדיוק כמוכם.
התיקון: לפזר, לפזר, לפזר. אין מה לעשות, זה ייקח יותר זמן אבל רוב הסיכויים שתצליחו לחסוך קצת וגם לקבל תוצאה הרבה יותר טובה והרבה פחות קופי פייסט.
הטעות: סט קומפלט
אמרנו את זה לא פעם, ועדיין הפיתוי גדול. בחנות יציעו הנחה, ויתמחרו ספה לבד במחיר גבוה יותר כדי לדחוף עוד שתי כורסאות זהות. אל תתפתו. גם שידות צד הזהות בעיצובן למיטה יכולות ליצור תחושת מחנק ולא תאימות מבורכת, בעיקר בחללים קטנים.
התיקון: לשמור על שפה עיצובית אחידה או על אלמנט מקשר כמו צבע, אבל לא לבחור סטים זהים. הגיוון שתשיגו גם יעזור להימנע ממראה קטלוגי וגם ייתן אופי אישי לחלל.
הטעות: לא להעז בכלל
המחשבה על מה יקרה אם הקיר הצהוב יהיה צהוב מדי או אם לא תסבלו את השידה האדומה בכניסה למטבח מבריחה אתכם לחיק הלבן או השמנת? חבל. עד כמה שזה מבאס לצבוע את הקיר שוב, אם לא תנסו לא תדעו לעולם.
התיקון: תתחילו בקטן. אל תעזו לראשונה בחייכם עם חזיתות במטבח בירוק רעל, אבל כורסה אחת דרמטית או תמונה נועזת יכולות להיות המקום שייתן לכם את הביטחון להמשיך להעז.
הטעות: יותר מדי בחירות אמיצות
בדיוק ההפך מהסעיף הקודם. לא כל הפריטים בחלל חייבים לזעוק את עצמם החוצה. בדיוק כמו במתכון טוב, שבו יש חומר גלם עיקרי ומסביבו תבלינים במינונים שונים – כך בעיצוב טוב יש רקע ויש נקודות עניין. אם החלל כולו מלא בנקודות עניין הפרעת הקשב והריכוז ותחושת אי הנוחות בחלל רק יתעצמו.
התיקון: מינון. בחרו את הדגשים בחוכמה. חיפיתם קיר באומץ ובדומיננטיות? הרהיטים צריכים להיות מאופקים ולתת לו כבוד. הספה שלכם כחולה וקטיפתית עם פיתוחים בסגנון צרפתי? הקיר שמאחוריה צריך לשדר שקט.
הטעות: לא להניח לעבר
יכול להיות שהזיכרונות ממפיות הקרושה של סבתא שפוזרו אצלה בבית מעל כל משטח מאוזן מעוררים בכם אנטגוניזם קבוע לכל מה שקשור בסריגה או בתחרה, אבל לפעמים אפשר לשחרר קצת. ואם מראה תעשייתי ונירוסטה מזכירים לכם את החופש הגדול של גיל 16 במטבח של מקדונלד'ס זה מובן, אבל לא צריך להשפיע עד עכשיו.
התיקון: להבין מה בתוך הסגנון מעורר רתיעה ולהימנע ממנו באופן ממוקד. אם הטפטים בבית ההורים התקלפו וכיערו את החדרים, זה לא אומר שאתם ברוגז עם טפטים לנצח. הטכנולוגיה משתנה, החומרים מתעדנים או מתחספסים בהתאם לתקופה ותמיד יש משהו שאפשר לקחת.