פנג שואי, אותה תורה מיסטית סינית עתיקה שהתפתחה בחצרות הקיסרים לצד תורות מגינות אחרות, משקפת את הבנת היקום ומערכות האנרגיה הפועלות בו אבל מוכרת לנו במערב בעיקר כמכלול שיטות לסידור ועיצוב הבית – אם העיקרון הוא שאנחנו חיים בהרמוניה עם הסביבה שלנו, עלינו לשאוף להשיג איזון גם בחללים שבהם אנחנו שוהים, ובכך למקסם את הפוטנציאל להצלחה בכל תחומי החיים.
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> הכביסה שלה הסריחה גם בפעם השלישית, כשהיא גילתה למה היא נחרדה
>> הוסף לסל: באמזון אפשר לקנות בית בפחות מ-200 אלף שקלים
לפנג שואי יש הנחיות ברורות איך להפוך כל חדר בבית לחלל עם אנרגיה טובה, ואם יש חלל שירוויח מאנרגיה כזו זה חדר השינה. כשניגשים לתכנון החדר והעמדת הרהיטים והפריטים שבו, לא מעט אנשים מאמינים, מכל מיני סיבות, שרצוי למקם את המיטה מול הפתח, כלומר הדלת (למשל, כסגולה לזימון זוגיות חדשה), אבל מסתבר שמבחינת מומחי הפנג שואי מדובר בביג נו נו. למעשה, זו נחשבת התנוחה הגרועה ביותר למיטה בחדר השינה. למה?
מאסטרית הפנג שואי מארי דיימונד מספרת לאתר livingetc שכאשר כפות הרגליים מופנות ישירות לכיוון הדלת זה מזמין אנרגיה שלילית, קיפאון וחוסר חיוניות. "תנוחה זו נחשבת למבשרת רעות וחסרת מזל כיוון שהיא מסמלת את האופן שבו מוציאים באופן מסורתי בתרבויות מסוימות גופות מחדרים, כשהרגליים קודם", היא מסבירה.
גם אנג'י צ'ו, מומחית לפנג שואי ושותפה מייסדת של ביה"ס לעיצוב מיינדפול, מסכימה עם דיימונד שכדאי להימנע ממיקום המיטה בתנוחה כזו, כיוון שהיא 'תנוחת ארון המתים'. לדבריה, באופן אידיאלי המיטה תהיה מוצבת בעמדה שליטה. "במקום להפנות את הרגליים לדלת כדאי למקם את המיטה כך שתוכלו לראות את הדלת בבירור כשאתם שוכבים או יושבים ונשענים על ראש המיטה. אתם צריכים להיות מסוגלים לראות את הדלת מבלי להיות ישירות בקו אתה; זה בדרך כלל אומר שאתם באלכסון ממנה".
מה לעשות כשאין אפשרות לשים את המיטה במיקום אחר?
במקרה כזה, שבו נתקעתם עם "תנוחת המוות", דיימונד מציעה שלושה פתרונות סמליים כדי לחסום ולנתב מחדש את זרימת האנרגיה בחדר:
- ליצור מחסום: הצבה של רהיט, כמו שולחן קטן, ספסל או מסך דקורטיבי, בין רגלי המיטה לדלת.
- להוסיף למיטה לוח או קרש תוחם רגליים. דיימונד: "זה יוצר גבול פיזי למרגלות המיטה שלכם וכך מספק הגנה ועוזר לנתב מחדש את האנרגיה מהגוף שלכם בזמן שאתם ישנים".
- להניח שטיח, רצוי רך וקטיפתי: "שטיח בין המיטה לדלת יעזור לקרקע ולספוג את האנרגיה הנעה במהירות מהפתח ולייצר במקומה סביבה מרגיעה ומקרקעת יותר".
"אפילו ההתאמות העדינות האלה יכולות לעזור להכניס תחושה גדולה יותר של שלווה ורווחה לחלל ", מסכמת דיימונד. "הן יוצרות תחושת בטיחות והגנה, שבסופו של דבר מאפשרת לנוח ולהתחדש טוב יותר. סביבה רגועה, הרמונית ותומכת משפרת הן את השינה והן את אנרגיית החיים".
מראה עלולה להכפיל כל בעיה ומתח
המלצות פנג שואי נוספות כדי לעודד מנוחה נעימה בחדר השינה הן לשמור על הצבעים שלו ניטרליים, להתקין ראש מיטה שממוקם כנגד קיר, למקם משני צדי המיטה שידות כדי לספק תמיכה ולהציב עליהן מנורות ונרות ריחניים כדי לעודד אנרגיה רומנטית. דיימונד מוסיפה שגם מיקום מיטה מול מראה נחשב לא טוב, כי היא יכולה לשחזר אנרגיה משבשת במהלך השינה. "מראות פעילות מאוד בפנג שואי", היא מסבירה. "כאשר המיטה פונה למראה האנרגיה זזה כל הזמן, מה שעלול להקשות עליכם להירגע ולחוות שינה עמוקה ושלווה. אומרים שמראות מכפילות את מה שהן משקפות ואם אתם ישנים מול אחת, זה עלול באופן סמלי 'להכפיל' כל מתח או בעיה בחייכם האישיים. הרפלקציה הזו יכולה לתרום לתחושת חוסר שקט או אי נוחות, במיוחד במהלך הלילה". אם יש מראה מול המיטה שלכם ואין לכם אפשרות להזיז אותה למקום אחר, ההמלצה של דיימונד היא – פשוט לכסות אותה במהלך הלילה.