שייק פירות יער
מצרכים ל-2 מנות:
2 גביעי יוגורט פירות יער בשמנת
1 כוס פירות יער קפואים
1 כוס חלב 3%
כף סוכר (לא חובה)
אופן ההכנה:
מרסקים את כל המרכיבים בבלנדר או במעבד מזון לקבלת מרקם חלק. יוצקים לכוסות ומגישים.
גביעי מוס שוקולד בעיטור סוכריות
מצרכים ל-20 יחידות:
למוס שוקולד:
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה 38%
200 גרם שוקולד מריר, שבור לטבליות
100 גרם שוקולד חלב, שבור לטבליות
לקישוט:
100 גרם שוקולד לבן, שבור לטבליות
סוכריות צבעוניות
1 חבילה גביעי גלידה (20 יחידות)
אופן הכנה:
1. למוס: בסיר בינוני על להבה בינונית מבשלים יחד שמנת להקצפה עם שוקולד מריר ושוקולד חלב. מערבבים לאורך כל הבישול עד להמסת השוקולד. מסירים מהלהבה, מעבירים לכלי אחסון ומצננים 40 דקות במקפיא. חשוב בשלב זה שהשמנת תהיה קרה לגמרי.
2. לקישוט הגביעים: ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל. מחממים בכל פעם כ-40 שניות ומערבבים עד להעלמת כל הגושים. מברישים את הפתח העליון של הגביע בשוקולד לבן וטובלים בקערית עם הסוכריות. מעבירים למקרר עד שהמוס מוכן.
3. בקערת מיקסר מקציפים במהירות גבוהה את תערובת השוקולד והשמנת הקרה עד לקבלת קצף יציב.
4. בעזרת שקית זילוף או כף ממלאים כל גביע במוס. מקשטים בסוכריות ומעבירים למקרר עד להגשה. מגישים קר.
ארטיק פרילי
מצרכים ל6-8 כוסיות:
150 גרם פירות יער
1 כף אבקת סוכר (יש לטעום ולבדוק לפי הטעם)
1/2 כפית לימון
400 גרם פרילי
אופן הכנה:
1. בקערה לטחון את פירות היער עם האבקת סוכר והלימון. לסנן.
2. בכוסות קטנות למלא 1/4 כוס מרוטב פירות היער ולהכניס לפריזר ל-2-3 שעות.
3. למלא את שאר הכוס בפרילי. לשים מקל ארטיק באמצע שכבת הפרילי ולהכניס לפריזר ללילה.
4. בשביל לשחרר את הארטיק מהכוס יש לקחת סמרטוט ולטבול במים חמים, לעטוף את הכוס, ולסובב בעדינות עד שמשתחרר.
5. בשביל המראה האלכסוני - כשממלאים את רוטב הפירות יער יש להטות את הכוס באלכסון ולשמור על תנוחה זו עד שמלית התות קפואה לחלוטין.
כריך עוגיות עם גלידה
מצרכים ל-12 כריכים:
3 מיכלי גלידה בקרטון עגול 500 מ"ל
לעוגיות:
2 כוסות קמח
2 כוסות סוכר
2 ביצים
1 כפית סודה לשתייה
220 גרם חמאה רכה
200 גרם שוקולד מריר קצוץ
100 גרם פקאן קצוץ גס
100 גרם מישמש מיובש חתוך לקוביות
אופן ההכנה:
א. לערבב את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. להוסיף את הביצים, אחת אחרי השנייה ולערבב עד שהביצים ייבלעו בתערובת. להוסיף את הקמח והסודה לשתייה ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה. להוסיף את השוקולד, הפקאן והמישמש ולערבב עוד כ- 30 שניות.
ב. בעזרת כף ליצור מן התערובת עיגולים. לאפות כ-12 דקות על חום של 180 מעלות. לצנן את העוגיות לחלוטין.
ג. בעזרת סכין מסור יש לחתוך את מכלי הגלידה לעיגולים בעובי 2 ס"מ, יש לקלף את הקרטון מהשוליים ולהניח את העיגול בין שני עוגיות.
>> מתכונים, צילום וסטיילינג: שפית ליטל ארזי
ארטיק יוגורט פירות יער
חשוב להתחיל יום לפני ההגשה:
חומרים ל-10 ארטיקים קטנים:
לסירופ פירות יער:
1/2 כוס פירות יער קפואים
1 כוס סוכר
1/2 כוס מים
1/4 לימון עם הקליפה
לארטיקים:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38%
2 גביעי0 (200 גרם כל אחד) יוגורט 3%
10 כוסות פלסטיק חד פעמיות שישמשו כמיכלים לארטיקים
1/4 כוס פירות יער קפואים
10 מקלות עץ - אפשר לרכוש בחניות לעבודות יד
אופן ההכנה:
1 הכנת הסירופ: מבשלים את כל מרכיבי הסירופ, על להבה נמוכה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהסוכר נמס לגמרי והסירופ מסמיך. מסננים ומקררים לגמרי.
2. הכנת הארטיקים: מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. מוסיפים את היוגורט ומערבבים בעדינות. מוסיפים כוס מסירופ פירות היער ומערבבים בעדינות. יוצקים מעט מתערובת היוגורט לכל כוס, מניחים מעט מפירות היער (אפשר להצמיד את הפירות לצידי הכוס, לקבלת מראה צבעוני). מכסים עוד מעט מתערובת היוגורט, ומאחסנים במקפיא למשך כחצי שעה.
3 נועצים מקל עץ במרכז כל כוס ומחזירים למקפיא למשך לילה.
4. לפני ההגשה מחזיקים בכוס, מניעים את המקל בזהירות ומחליקים בעדינות החוצה, אפשר גם להזרים מעט מי ברז פושרים סביב דפנות הכוס החיצוניים כדי להקל על הוצאת הארטיק מהכוס.
>> מתכון: עמית דונסקוי
המתכונים באדיבות "תנובה"
שיהיה לכם המשך קיץ קריר וטעים!
>> שחקו במשחק באבלס פיקנטי ותוכלו לזכות בסוני פלייסטיישן!
>> הג'וב של הקיץ: בוחני מגלשות בפארק מים