אין זה מפתיע שב-7 ביוני נערך יום חג לאומי לכבוד גלידת השוקולד ברחבי ארה"ב. גלידה היא הקינוח האהוב ביותר על האמריקאים. כל אמריקאי אוכל למעלה מ-13 ליטרים של גלידה מדי שנה (הנתון הגבוה ביותר בעולם). אכילת גלידה היא חלק בלתי נפרד מהתרבות האמריקאית והחלו להגיש את המאכל המרענן ביבשת צפון אמריקה מאז שנת 1776.
גלידת השוקולד היא טעם הגלידה האהוב ביותר בעולם אחרי גלידת הוניל. הטעם קיים באופן רשמי למעלה ממאה שנים ונעשה פופולארי בארה"ב מאז סוף המאה ה-19. הרכיבים הבסיסיים של כל גלידת שוקולד הם אבקת קקאו, ביצים, שמנת, תמצית וניל וסוכר.
יום גלידת השוקולד הלאומי נחגג מזה שנים רבות ובמהלכו מקובל לאכול גלידות שוקולדיות במשך כל היום. יש אנשים שאפילו משקיעים ומכינים גלידה ביתית, ואז מזמינים אליהם את כל החברים והשכנים לטעום. מקור החג הוא ככל הנראה יוזמה של בעלי גלידריות ויצרני גלידות. אין ספק שהיום הם חוגגים, וזו רק תחילת החגיגה, כי קיץ שלם עומד בפנינו וצריך לרענן אותו עם הרבה ליקוקים טעימים.
>> מה עוד חוגגים ביוני? את חודש הסוכריות הבינלאומי!