א', תושבת ירושלים בשנות ה-40 לחייה, הגיעה השבוע עם הג'יפ היוקרתי שלה למכון שטיפה בעיר. היא מסרה את הרכב בצירוף מפתח וקוד לאחד העובדים, וישבה בצד לשתות כוס קפה עד שיסיים לנקות אותו. בתום השטיפה היא הבחינה שהמכונית מונעת, לא ייחסה לכך כל חשיבות והחלה בנסיעה לביתה. זמן קצר לאחר מכן היא החלה לקבל התראות בטלפון הנייד שלה על מכשיר אייר טאג קרוב.

"חשבנו שמשהו לא בסדר במכונית. מעולם לא היו התראות כאלו", שחזרה א'. היא התקשרה לקרוב משפחתה כדי שיבדוק את העניין, והוא גילה לאחר בדיקה מכשיר אייר טאג מתחת לשטיח במכונית. "המכשיר החל לפעול מהרגע שיצאתי ממתקן השטיפה, כנראה שמישהו מהעובדים שם אותו שם כדי לדעת היכן אני מתגוררת, לאתר את הג'יפ ולגנוב אותו", הוסיפה. א' הגישה תלונה במשטרה שפתחה בחקירת המקרה.

לא מדובר במקרה היחיד שבו הותקן מכשיר מעקב ברכבם של נהגים שהגיעו למכוני שטיפה. כך לדוגמה, לפני כמה שבועות תושב תל אביב גילה במקרה מכשיר מעקב שהותקן מתחת לתא הכפפות במכונית היוקרתית שלו, זמן קצר לאחר שיצא ממכון השטיפה. גם מקרה זה נחקר על ידי המשטרה.

במשטרה מעריכים כי עובדים במתקני שטיפה, ביניהם תושבי השטחים, פועלים יחד עם כנופיות של גנבי רכב ועל פי החשד מסייעים להם באמצעות התקנת מכשירי מעקב במכוניות. "אנחנו חושדים שלא מעט גניבות של כלי רכב התבצעו בעקבות התקנת מכשירי המעקב", מבהיר גורם במשטרה, "העובדים במתקני השטיפה מקבלים אלפי שקלים עבור הסיוע".

המשטרה נתקלה בתופעה לראשונה לפני כשמונה חודשים, כשתושבת תל אביב גילתה בג'יפ "סוזוקי ג'ימני" שלה מכשיר מעקב שהותקן דקות ספורות לאחר שיצאה ממתקן שטיפה במרכז העיר. חוקרי משטרת מרחב ירקון עצרו שבעה חשודים, תושבי יריחו, שעבדו במתקן – אך לאחר שלושה ימים במעצר הם שוחררו מחוסר ראיות. "עברנו על כל מצלמות האבטחה במתקן אבל לצערנו אין מצלמות בתוך הג'יפ, כך שזה היה בלתי אפשרי לאתר מי מהעובדים התקין את מכשיר המעקב", ציין קצין משטרה.