ביחידה לאכיפה כלכלית (יאל"כ) של להב 433 ובמחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה שוברים את הראש בשבועות האחרונים: לאן נעלם הארנק הדיגיטלי של העבריין שי סיבוני, המכונה "מלך הימורי המונדיאל של ישראל"? בתוך הארנק היו 19.15 ביטקוין ו-83 מטבעות את'ריום – בשווי כולל של כ־7 מיליון שקל.

מדובר בפרשה שנחשפה לראשונה באתר mako, ועוררה סערה במשטרה. אם הארנק לא יימצא, ייתכן שהמדינה תיאלץ לפצות את סיבוני במיליוני שקלים.

הפרקליטות מודה – הארנק נעלם

הארנק הוחרם על ידי חוקרי היחידה בעקבות חקירה שהתנהלה נגדו לפני כ-7 שנים, זמן קצר לאחר המונדיאל ברוסיה. בגין אותה פרשה נשפט סיבוני בבית המשפט המחוזי בתל אביב לעונש של 24 חודשי מאסר בפועל. חולטו לו כלי רכב יוקרתיים, שעוני רולקס ותכשיטים ונקבע כי הוא ישלם לקופת המדינה סכום של כ-2 מיליון שקל. במושגים של סיבוני מדובר בכסף קטן, לעומת עשרות המיליונים שהרוויח.

לפני כשנתיים סיבוני פנה באמצעות עורכי דינו, שילה ענבר, שחר חצרוני ותמיר סננס לבית המשפט המחוזי בתל אביב בדרישה לכבד את הסכם הטיעון עליו חתם לפיו הוא יוכל לפדות את המטבעות הדיגיטליים שהוחרמו לו בתמורה למיליון שקל. בפרקליטות וברשות המיסים התנגדו, בנימוק שסיבוני חייב 46 מיליון שקל על הכנסות מהימורים שלא הצהיר עליהם. למרות זאת, הורה השופט בני שגיא לפרקליטות ולמשטרה לעמוד בהסכם שנחתם ולהחזיר לו את המטבעות הדיגיטליים. הפרקליטות ערערה לבית המשפט העליון על ההחלטה, אך זה דחה את הערעור על הסף

פרקליטיו של סיבוני פנו באחרונה לבית המשפט המחוזי בתל אביב בדרישה להשיב לידיו את הארנק בהתאם להחלטת שופטי בית המשפט העליון. הפרקליטות ביקשה פעמיים לדחות את תגובתה, ובסוף השבוע הגישה תגובה לקונית ומתחמקת, שלא פתרה את התעלומה – אלא אף העמיקה אותה. "הארנק המשטרתי ריק, והבדיקה בנושא נמשכת", נמסר בתגובה הרשמית של הפרקליטות.

למרות זאת, בפרקליטות רמזו על נכונות לדון בפיצוי אפשרי לסיבוני: "הפרקליטות האזרחית עודכנה בפרטי התיק והיא נכונה לשוחח עם בא כוחו של המבקש, כדי לבחון אם ניתן להגיע להסכמות. יובהר כי אין בכך הודאה כלשהי בטענות המבקש, והמדינה שומרת על כל טענותיה".

בתגובה לבקשת פרקליטיו של סיבוני להטיל סנקציה על המדינה בגין ביזיון בית המשפט, השיבה הפרקליטות כי לא ניתן לאכוף את ההחלטה – משום שהארנק והמטבעות כלל אינם ברשותה. המשמעות: סיבוני צפוי להגיש תביעה נגד המדינה והמשטרה בגין אובדן הארנק הדיגיטלי.

בזמן מעצרו בשנת 2018, הארנק הוערך בכמיליון שקל. מאז, ערך הביטקוין והאת'ריום עלה במאות אחוזים, וכיום שווים נאמד בכ־7 מיליון שקל. "זה מחדל חמור", אומר קצין בכיר במשטרה, "המשטרה והמדינה צפויות לשלם לסיבוני מיליונים. חייבים למנות קצין בודק ולחקור מה קרה פה – ארנק דיגיטלי לא נעלם ככה סתם".

ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: "הנושא נמצא בבדיקה. בתום הבדיקה יינתן מענה כמקובל – ולא דרך התקשורת".