הטרנד החדש של ילדיהם של עבריינים בכירים בארגוני הפשע בישראל: ג'יפים ממוגני ירי בעלות של למעלה מחצי מיליון שקל. נסיכי עולם הפשע הדור הבא שאמור לרשת את אבותיהם הבינו שאם הם רוצים לשרוד הם חייבים להתמגן בכל מחיר כדי לשרוד ולמנוע מהיריבים שמחכים להם בפינה לחסל אותם ולגנוז להם את החלום לעמוד בראש ארגון פשע גדול.

"אנחנו מזהים מגמה של ילדי בכירי ארגוני הפשע בישראל שרוכשים ג'יפים מאסיביים מאוד כנראה במימון הוריהם ומתקינים באופן לא חוקי יש לומר בדלתות, בחלונות ומתחתיהם מיגונים עוצמתיים בשווי של 200 אלף ויותר כדי למנוע פיצוץ מטעני חבלה או ירי לעברם במהלך נסיעה",  ציין קצין משטרה בכיר, ילדי העבריינים חשופים מאוד לפגיעה או חיסולים, הם מטרה קלה יותר מהאבות שלהם ולכן הם רכשו הצטיידו בכלי רכב עוצמתיים והתקינו את המיגון כדי למנוע את חיסולם".

לדברי אותו קצין ילדי העבריינים לרוב מי שסומנו לרשת את אבותיהם ולהיות חלק משמעותי בעולם הפשע הישראלי הפכו למטרה לחיסול על ידי היריבים שלהם.

"פעם לא היה מקובל לחסל ילדי ראשי ארגוני פשע או עבריינים בכירים כי זה היה חציית קו אדום שיכול היה לגרום לחיסולים הדדיים, היום אין יותר קווים אדומים, מחסלים את כולם. אין חסינות לאף אחד. לא לנשים ולא לילדים. הקודים האלה לא קיימים", הסביר הקצין הבכיר.

גורמי מודיעין במשטרה מעריכים שכיום יש ברשותם של ארגוני הפשע בישראל כמה עשרות כלי רכב ממוגני ירי ומטעני חבלה, רובם ג'יפים שהם נוסעים איתם רק לנסיעות 'מבצעיות' (חיסולים, פגישות, גביית חובות או סיור בצ'יינג'ים ובתי הקזינו שלהם).

"היורשים- ילדי העבריינים והאבות שלהם נוסעים בג'יפים רק לצרכים מבצעיים או להסעת ילדי המשפחה והאימהות לקניות או לבתי ספר וגני ילדים", "אישר עבריין החבר בארגון פשע ממרכז הארץ, "ביום יום הם מסתירים אותם בגלל הפחד שהשוטרים יחרימו להם אותם וגם ישאלו שאלות לגבי הלבנות הון מאיפה הכסף לרכוש אותם מה שיסבך את העבריינים מול רשות המיסים".

רכב ממוגן שנתפס (צילום: דוברות המשטרה)
צילום: דוברות המשטרה

בשנתיים האחרונות המשטרה החרימה למעלה מעשרה כלי רכב ממוגני ירי חדשים בשווי כולל של כ-15 מיליון שקל.

בשבוע שעבר בעיצומה של המלחמה באיראן שוטרי אגף התנועה בדרום עיכבו לחקירה בנו של ראש ארגון הפשע מדרום הארץ כשהוא נוהג לא רישיון מתאים בג'יפ מסוג 'טיוטה לנדקרוזר' ממוגן בחלונות ובדלתות בשווי של כחצי מיליון שקל. הוא עוכב לחקירה בסיומה שוחרר והג'יפ הוחרם. על פי החוק רק מי שהורשה על ידי משרד ביטחון והתחבורה יוכל לנהוג בכלי רכב ממוגן ירי: מדובר לרוב באנשי ציבור כמו ראש ממשלה, שר ביטחון, רמטכ"ל, ראש שב"כ, מוסד ואישי ציבור מאוימים ועוד.

"כלי ממוגני ירי מהווים סכנה לציבור כשעבריינים נוהגים בהם וגם למשתמשים בכבישים מאחר ומותקנים בהם אמצעי מיגון כבדים שמשפיעים על מערכת ההיגוי  והבלימה ועלולים לגרום לתאונות דרכים קטלניות", הסביר גורם במשטרה.