הנתון שצריך להבהיל כל אזרח בישראל: בתוך פחות משנתיים בלבד נרשמו בישראל כ-1,500 מקרים של זריקת רימוני רסס - על בתים, רחובות, בתי עסק ובניינים, כחלק מפעילות של ארגוני פשע.

הנתון נחשף באחרונה במהלך משפטו של יוסף אבו דיב, בן 31 מפתח תקווה, בבית משפט השלום בעיר, בגין החזקת שני רימוני רסס וסכום של 5,600 דולר שנמצאו בביתו. המסמך הוגש לבית המשפט לבקשת פרקליטות מחוז מרכז, ונכתב על ידי רפ"ק אריק רזניק, ראש לשכת חקירות במרחב השרון, במטרה להצביע על היקף התופעה החמורה של שימוש ברימונים, המסכנים חיי אדם.

על פי הנתונים, בשנת 2023, בין ינואר ל-7 באוקטובר, נרשמו 18 מקרים של זריקת רימוני רסס. מרגע מתקפת הטרור של חמאס ועד סוף אותה שנה - התרחשו עוד 57 מקרים. בשנת 2024 נרשמה קפיצה דרמטית - 988 מקרים. מתחילת 2025 ועד חודש יולי בלבד, כבר דווח על 428 מקרים נוספים, כאשר השנה טרם הסתיימה. בסך הכול, כמעט 1,500 אירועים בפחות משנה וחצי.

אופניים חשמליים, זריקת רימון רסס (צילום: דוברות המשטרה)
אופניים חשמליים, זריקת רימון רסס|צילום: דוברות המשטרה

נתון רימוני רסס
נתון רימוני רסס

"העלייה המטורפת נובעת מכך שעבריינים פשטו על עוטף עזה, כולל אזור מסיבת הטבח נובה, וגנבו אמצעי לחימה רבים, בעיקר ממחבלי נוח'בה, אבל גם מחיילים", סיפר קצין משטרה בכיר, "ניצלו את הכאוס והבלאגן כדי להתחמש  כולל גניבות מבסיסים ומוצבים".

בתוך כך, משפטו של אבו דיב הסתיים בהסדר טיעון לאחר שהתגלו קשיים ראייתיים. כתב האישום תוקן, והתביעה ביקשה לגזור עליו ארבע שנות מאסר לאור חומרת התופעה. סנגוריו, עורכי הדין משה יוחאי, נאווה הנס ועמיחי ימין, טענו כי עצם הגשת כתב האישום לבית משפט השלום ולא למחוזי מעידה על כך שמדובר בעבירה שאינה חמורה. הם ביקשו לגזור עליו בין שנה לשנה וחצי מאסר בפועל. בסופו של דבר, השופט ארז מלמד גזר על אבו דיב 22 חודשי מאסר בפועל וקנס של 10,000 שקל.