המשטרה ערכה עימות בין שני החשודים המרכזיים בפרשת קטארגייט, שנחשפה בחדשות 12 - יונתן אוריך ואלי פלדשטיין. החוקרים בלהב 433 מצאה כי השניים מסרו בחקירתם גרסאות סותרות וזה מה שגרם להחלטה לקיים ביניהם עימות.
בהתבסס על עימות זה, החליטו במשטרה להביא את השניים להארכת מעצר ולא לשחרר אותם עוד הלילה לביתם, למעצר בית בתנאים מגבילים. בעדות הפתוחה של ראש הממשלה בנימין נתניהו הוא טען כי לא ידע שיועציו היו מועסקים על ידי גורם חיצוני.
פרשת קטארגייט - סיקור N12
- כך התפתחה "קטארגייט", שלב אחר שלב
- כך מסקרים בעולם הערבי את פרשת קטארגייט
- גיל בירגר הוא איש העסקים הישראלי שנחקר באזהרה בפרשת קטארגייט
קבוצת הוואטסאפ הסודית של יועצי רה"מ עם הלוביסט של קטאר
אלי פלדשטיין הכחיש שידע שמקור הכסף שהגיע אליו הוא בקטאר, אך קבוצת וואטסאפ סודית שבה היו חברים, בין השאר, פלדשטיין איינהורן והלוביסט של קטאר, עשויה לאתגר את הגרסה שלו. אחרי שאיש העסקים גיל בירגר הודה שהעביר כסף לפלדשטיין בשליחותו של הלוביסט הקטארי ג'יי פוטליק, טען פלדשטיין שמדובר היה באמצעי תשלום עקיף, בשל כך שלא ניתן היה להעסיק אותו בלשכת ראש הממשלה עקב סיווגו.
בקבוצת הוואטסאפ היו חברים ג'יי פוטליק, גיל בירגר, אלי פלדשטיין ושרוליק איינהורן, שותפו של יונתן אוריך. זו הייתה קבוצת עבודה שריכזה את הפעילות מול פוטליק, והיא כוללת לא מעט תכנים הנוגעים להתקשרויות ואירועים רבים.
אחרי החשיפות במהדורה המרכזית על קבוצת הוואטסאפ הסודית של יועצי נתניהו והעימות בין אוריך לפלדשטיין, רה"מ פרסם סרטון שבו הוא מסביר שקטאר לא מדינת אויב - ושגנץ, לפיד ואחרים שיבחו אותה. עוד הוא טוען שאוריך, מי שנחשב ליד ימנו אינו חשוף לחומרים מסווגים וכי עצם החקירה נועדה לפגוע בו דרך גיוסו של מקורבו לשמש כעד מדינה.

עורך דינו של פלדשטיין, עודד סבוראי, טען שככל שקיים קשר בין בירגר לבין גורמים אחרים, לרבות קטאר, הדבר לא הוצג לפלדשטיין ולא היה ידוע לו. הוא הוסיף שככל שהחקירה מתקדמת, ניתן להבין כי ההתקשרות הייתה רחבה בהרבה מכפי שנטען בתחילה. כמו כן, נראה שידיהם של אוריך ואיינהורן, שניים מהיועצים הקרובים של נתניהו, עמוק בתוך האירוע הזה.
היום הותר לפרסום כי איש העסקים הישראלי החשוד בפרשת קטארגייט הוא גיל בירגר. הוא נעצר לפני יומיים לחקירה, ולאחריה שוחרר למעצר בית של חמישה ימים בתנאים מגבילים. בחדשות 12 חשפנו כי בירגר השתתף בפגישות שנועדו לשפר את תדמיתה של קטאר. במקביל, התייחס הבוקר נתניהו בפתח הדיון במשפטו לפרשת קטארגייט, והטיח: "זה בלוף אחד גדול".
בין היתר נחשף כי לפני חודשיים השתתף בפגישה סודית בין ג'יי פוטליק, לוביסט מטעם קטאר, לרבנים הראשיים קלמן בר ודוד יוסף. מטרת הפגישה: לשכנע את הרבנים לכתוב מכתב שבחים וחנופה לקטארים. בירגר היה משתתף פעיל בפגישה, שמטרתה לכתוב מכתב תודה לקטארים על מאמצם הגדול לשחרור החטופים, ובקשה להמשיך במאמצי התיווך שחשובים למען המדינה והחטופים. אחרי הפגישה, הרבנים הראשיים מתייעצים עם משרד החוץ ומחליטים שלא לשלוח את המכתב. בירגר סירב אז להגיב לפרסום.