בשנה וחצי האחרונות, אחד השמות החמים בסצנת הטכנו והאוס המקומית הוא עומר גני, המוכר בשם הבמה טי-פוס. הדיג'יי, שהתחיל את דרכו כמפיק בז'אנר הדאון-טמפו, התפתח בשנים האחרונות והפך לאחד השמות המבוקשים בסצנה. טי-פוס מציג כעת סגנון ייחודי אותו הוא מכנה "ג'אם-האוס" - שילוב בין ג'אם מוזיקלי חופשי לבין מוזיקת האוס אלקטרונית. כיום הוא מוביל לייבל עצמאי, עומד מאחורי הפקות מהמדוברות בישראל, ושחרר השנה אלבום שזכה לתשומת לב גם מחוץ לגבולות הארץ.

החיבור של טי-פוס למוזיקה התחיל בגיל צעיר מאוד. "כבר בכיתה ד' התחלתי לאסוף מוזיקה", הוא מספר בשיחה עם mako. "היה לי MP3, הורדתי הכל - מריקי גל ועד טראנס, אופרה ובלוז. בכיתה ו' כבר הורדתי תוכנה והייתי מנסה לחקות סטים ששמעתי, וככה הבנתי שזה מה שאני רוצה לעשות".

אבל זה לא נעצר שם - בגיל 15 הוא כבר תקלט היפ-הופ ומיינסטרים בברים ובמסיבות. כמה שנים לאחר מכן, התחיל להפיק מוזיקה מקורית משלו תחת השם טי-פוס - שם שנחת עליו, לדבריו, מתוך חלום. "נרדמתי, ובמומנט הזה שאתה בדרך כלל נופל מרכבת הרים - פשוט נפל עליי השם", הוא נזכר. "התעוררתי, כתבתי אותו, חזרתי לישון. קמתי בבוקר ואמרתי - זה זה". את הדרך כיוצר הוא התחיל בסגנון אחר לגמרי: דאון-טמפו. "עשיתי מוזיקה לא רחבתית, אבל איכשהו היא כן זכתה לחשיפה. לא פריצה - אבל כן הרבה האזנות".

בשלב מסוים, טי-פוס הרגיש שהוא רוצה לקחת את המוזיקה שלו צעד קדימה. "עשיתי מלא פתיחות בכל מיני מקומות, כי זו הייתה מוזיקה שלקחו לסט פתיחה", הוא מסביר. "ואז אמרתי -'אוקיי, די. אני רוצה לעלות הילוך'". במקביל, גם הסצנה השתנתה - "הסגנון דעך, וזה גם הסתנכרן בזמן עם הרצון שלי לשנות".

את השינוי הוא עשה במטרה להגיע לשעות יותר מרכזיות - גם בשביל הקהל, וגם בשביל עצמו. "אני רואה שיש לזה קהל, יש לזה רצון - אז החלטתי להרים את זה הילוך כדי שזה יתאים". הפריצה המשמעותית, לדבריו, קרתה לפני כשנה. "אז התחיל השינוי. איך שהדבר נתפס בעיני הקהל, בעיני המפיקים. התחלתי לקבל את הספוטים שתמיד רציתי - בשעות המרכזיות, במסיבות המרכזיות".

את הסגנון שהוא יוצר היום, טי-פוס מכנה "ג'אם האוס" - שילוב בין מוזיקת האוס אלקטרונית לבין ג'אם מוזיקלי חופשי עם נגינה חיה. "זו מוזיקה שבנויה על ג'אם", הוא מסביר. את המוזיקה שלו מאפיינים שילובים חדים וברורים בין מזרח למערב - מצד אחד סולמות ים-תיכוניים, אוריינטליים, כלים אתניים וטקסטורות ערביות; מצד שני - מבנים של האוס, בלוז ורוקנרול. "מהצד של אמא שלי שמעתי את כל המוזיקה המזרחית - ערבית, מרוקאית, דברים כאלה", הוא אומר. "מהצד של אבא - רוקנרול ובלוז. המיקס הזה פשוט חי בי. מבחינתי, הסאונד הזה של מזרח-מערב הוא ישראל. זה לא רק ג'יפסי, לא רק ים-תיכוני, לא רק ג'אז ולא רק רוק. זה משהו באמצע. זה מה שיש פה - גם באנשים, גם במוזיקה - ואני פשוט מנסה להביא את זה לרחבה".

אבל השינוי לא נעצר רק במוזיקה. כשלא מצא לייבל שיבין את הסאונד החדש שלו - טי-פוס החליט פשוט להקים אחד. "לא מצאתי איפה להחתים את המוזיקה שלי כי היא לא הייתה דומה לכלום", הוא מסביר. "הקהל שלח לי הודעות, רצה את הטראקים, אז אמרתי - טוב, נקים לה בית".

טי-פוס (צילום: עומר קורן)
טי-פוס|צילום: עומר קורן

כך נולד "אורסול" - לייבל עצמאי שבמהרה הפך גם לקהילת מסיבות לוהטת ומבוקשת. "זה התחיל בינואר 2022, עשינו מסיבה ראשונה בסלינה ל־300 איש. ומשם זה פשוט תפס תאוצה". היום אורסול כבר לא מרגיש כמו לייבל פרטי, אלא כקהילה חיה עם מסיבות שהכרטיסים אליהן אוזלים שבועות מראש. בלייבל של אורסול הוציאו טראקים מספר אמנים מובילים, ביניהם טי-פוס עצמו, מישל, בן ליפשיץ, עומר ענבר ועוד. "זה כבר לא רק הלייבל שלי - זה מוצר של כולנו. כל החבורה הזו. זו קהילה".

בעיניו, הסוד של אורסול לא טמון רק במוזיקה - אלא בתחושת ההשקעה והקהילתיות. "כשאתה עושה אירוע מהלב, ממקום של השקעה בקהל - הוא מרגיש את זה", הוא אומר. "הוא יוצא מהאירוע ואומר: 'לא משנה כמה שילמתי - הרגשתי שהשקיעו בי'". את העיקרון הזה הם מיישמים בכל פרט - מהליין-אפים, דרך היחס לבליין ועד האווירה הכללית. "זה מה שהכי מהדהד החוצה", הוא מסביר. "אהבה אמיתית של כל חברי הצוות, הדאגה שכולם בטוב - ספקים, בליינים, כולם. זו קהילה, לא רק הפקה. וזה הכוח שלנו".

החודש שחרר טי-פוס את The System - שיתוף פעולה מצופה עם המפיק צוקי והזמרת שירה. את הטראק המדובר הם הוציאו בלייבל הבינלאומי "Maccabi House", של אדם טן ומיטה גאמי. "עשינו את זה באולפן של גיא מ'הדג נחש', בתחילת המלחמה. יש שם וייב של פאנק, רוקנרול - זה נתן לזה צבע אחר". מבחינתו, להוציא מוזיקה בלייבל אחר זה לא סתירה - אלא דווקא דרך לפרגן ולחזק. "זה גם לתת וגם לקבל - לחשוף, לתמוך, ולהגיע לקהל שלהם. זה מפרה את שני הצדדים. התגובות בינתיים מדהימות".

בשנה שעברה, גני מצא את עצמו מככב גם במדורי הרכילות כאשר ניהל זוגיות קצרה עם כוכבת הריאליטי ואושיית הרשת דנית גרינברג. הקשר, שזכה לסיקור נרחב, העלה את שמו לכותרות - ולאו דווקא בגלל המוזיקה שלו. "זה היה קצר מדי כדי להשפיע, לטובה ולא לרעה", הוא אומר. "הייתה קצת חשיפה, אולי נכנסו עוד עוקבים, אבל זה לא השפיע על הגיגים שלי. לא הזמינו אותי למסיבות בגלל זה. הכל נשאר בדיוק אותו דבר".​

טי-פוס מוצא את עצמו מנגן לא מעט בקלאבים ובחללים סגורים, אבל גם הוא מודה - המוזיקה שלו נולדה לשטח פתוח. "המוזיקה שלי יותר אוהבת להתנגן בחוץ", הוא אומר. "היא משדרת חופש, אור, שמחה - וזה פשוט לא מגיב אותו דבר במועדונים סגורים". גם כבליין, הוא מודה, הוא מעדיף אוויר פתוח על רחבות אפלות. "יש דברים שאני לא מנגן במועדונים - זה פשוט לא יעבור. זה מרגיש אחרת. הקהל מגיב אחרת". אבל למרות ההסתייגות, הוא מבהיר: "אני מבין רחבה, אנרגיה, יודע לבנות את זה ולהתאים את עצמי בהתאם למקום - ועדיין להישאר נאמן לעצמי".

טי-פוס
טי-פוס

השלב הבא מבחינתו היה כמעט מתבקש - לקחת את מה שהוא עושה באולפן ולתרגם אותו להופעה חיה עם נגנים. כך נולד הפרויקט שלו עם להקה: מופע שבו הוא מופיע לצד חמישה נגנים, כולל נשפנים, גיטרה, בס ותופים. "המוזיקה שלי תמיד הייתה אורגנית", הוא אומר. "אז הפעם פשוט הבאתי את הנגנים לנגן את זה באמת. רציתי שזה ירגיש כמו הופעת רוק - אבל גם כמו מסיבה. וזה עובד".

ומה עם חו"ל? למרות שהסאונד שלו מאוד ישראלי, הייחודיות שלו מכה גלים גם בעולם. "שם זה אפילו יותר חזק", הוא מספר. "הם לא רגילים לשמוע את הסאונד הזה - וזה נוגע להם בלב. הם מגיבים לזה בתמימות, ברגש. לפעמים אפילו בצורה מוגזמת, אבל זה בדיוק מה שמוכיח לי שהמוזיקה עושה את מה שהיא אמורה לעשות". מבחינתו, מוזיקה אלקטרונית - למרות הכלים והביטים - היא קודם כל רגש. "אם היא פוגעת בנשמה - היא עברה את המבחן".