פסטיבל גלסטונברי לא צריך יחסי ציבור - מדובר באחד הפסטיבלים הוותיקים והגדולים באנגליה, ואחד מפסטיבלי המוזיקה הידועים והאגדיים בעולם. למרות זאת, השנה מקבל הפסטיבל תשומת לב רבה, אולי יותר מאי פעם, בגלל האופי הפוליטי של כמה מההופעות בו, הזעם של מבלים וצופים ישראלים ויהודים, וניסיונות הצנזורה של ה-BBC, שמשדר הופעות מתוך הפסטיבל למיליונים.

להקת הראפ האירית KNEECAP הגיעה להופעה בפסטיבל, ומתיחות נרשמה בשבועות שלפי גלסטונברי: ניקאפ, כזכור, ידועים בדעותיהם האנטי-ישראליות הבוטות, בקריאות בעד חמאס וחיזבאללה על הבמה ובהנפת דגל חיזבאללה, ובמסר שהציגו על הבמה בפסטיבל קואצ'לה בארה"ב: "זין על ישראל, תשוחרר פלסטין". אולי כדי להימנע מהשערוריה, ב-BBC החליטו להימנע משידור ההופעה של ההרכב האירי אתמול (שבת).


קהל עצום פקד את ההופעה של ניקאפ אתמול, עד שבשלב מסוים נאלצו למנוע את הגישה למקום כדי למנוע מאנשים להימחץ. הקהל הרב הפך את השטח שמול הבמה לים של דגלים, רובם דגלי פלסטין. ניקאפ עצמם שמחו, ככל הנראה, על תשומת הלב שקיבלו בגלל השערוריות המתמשכות סביבם: את ההופעה הם פתחו בהקלטה של מגוון שדרנים, עיתונאים וסלבריטאים שהתבטאו נגדם.

אחד מחברי הלהקה, Mo Chara, הואשם בסעיף תמיכה בטרור בגלל שהניף דגל חיזבאללה בהופעת ההרכב בעבר, אבל חגג אתמול: "אני חופשי!". הוא שוחרר בערבות ללא תנאים, ובקרוב יתקיים שימוע נוסף בעניינו - וחברי ניקאפ הציעו למבלים בפסטיבל להגיע לשם בהמוניהם. "הדיילי מייל בטח יאהבו את זה", קראו לקהל, "זין על הדיילי מייל, זיין על קיר סטרמר". סטרמר, ראש ממשלת בריטניה, אמר שבעיניו ההופעה של ההרכב בגלסטונברי "לא ראויה".

למרות שה-BBC החליטו להתעלם מההופעה של ניקאפ, רבים נחשפו אליה בשידור חי כך או כך כשאישה בשם הלן שידרה את כולה בשידור חי מהטלפון שלה באמצעות טיקטוק. היא זכתה להערצה מצד חובבי הלהקה ואפילו קיבלה תגובה מניקאפ עצמם: "כרטיסים לכל הופעה שתרצי, עלינו". וכזכור, דווקא רגע אחר שודר במלואו ב-BBC: ההופעה של ההרכב "בוב וילן", שהובילו את הקהל בקריאות "מוות לצה"ל".

כל המראות הנ"ל הובילו לזעם רב בקהילה היהודית בבריטניה. איב בארלו, לשעבר סגנית עורך מגזין ה-NME הבריטי, כתבה אתמול בפוסט שזכה לאלפי לייקים: "גלסטונברי הפך היום לפסטיבל שנאה והתדרדר לקריאות ברבריות נגד ישראל והעם היהודי. זה פסטיבל שבעבר קראתי לו בית", הכריזה באכזבה.


"הייתי בו כתריסר פעמים, הבלתי בו צוותים מוכשרים של כותבים ועורכים במסגרת ה-NME... גדלתי שם. אני לא רק שבורת לב, אני נגעלת". לסיום, פנתה למארגנת הפסטיבל, אמילי איביס: "את צריכה להגיע לקיבוץ ראם ולראות מה קרה בפסטיבל מוזיקה בדרום ישראל ב-7 באוקטובר. מה קרה לך?".

בניגוד לכל המראות הנ"ל, היו גם ישראלים או תומכי-ישראל שהניפו דגלים מסוג אחר בפסטיבל: דגל פסטיבל הנובה ועליו כיתוב We Will Dance Again וכן דגל עם סמל החטופים - הסרט הצהוב. "תבורך נשמתו של מי שעמד נגד כל הזרם הזה והניף את הדגלים האלו, כדי שכולם ייראו", כתבה משתמשת טוויטר שפרסמה את התמונות הנ"ל.