אם אתם משתתפים מספיק זמן בסצנת הפסטיבלים בארץ, יש סיכוי טוב ששמעתם את השם קורהה (יובל איטח) - ואם לא, אז כנראה הייתם באחד מהאירועים שהוא הפיק בלי לדעת. עם עשרות פסטיבלים מוצלחים מאחוריו וכמה מותגים חזקים, קורהה בנה לעצמו מוניטין שמעטים מחזיקים בו. הוא נתפס לא רק כמפיק פסטיבלים, אלא כמישהו שתופר סביבם עולם שלם.
מי הוא הדיג'יי האהוב בישראל? הצביעו עכשיו
"אני לא בא מחיי הלילה", מספר המפיק הוותיק בשיחה עם mako. "התחלתי כרקדן בלהקת מחול מאוד מצליחה, הופענו בארץ ובחו"ל - ושם פגשתי לראשונה מדיטציה ואת כל העולם הזה. באיזשהו שלב עברנו למצפה רמון והקמנו את האנגר אדמה, שהיה גם מרכז תרבות. מצאתי את עצמי מפיק הופעות של יהודית רביץ, ברי סחרוף ועוד".
"לאחר מכן בהודו והגעתי למרכז בפונה, שם הפכתי למנהל מחלקת האירועים של המקום, וגם התחלתי לתקלט כי הדיג'ייז היו גרועים אז. בהמשך הקמתי את אושו ישראל ואת פסטיבל אושו הראשון ב־2008".
היום (שישי), משיק קורהה פסטיבל חדש, "מיוזיק טריפ", שיתקיים בכפר הנוקדים. "זה אירוע שאני חולם לעשות כבר שנים", הוא מסביר. "זה מסע מוזיקלי של 24 שעות, שבנוי מחלקים. בנינו אותו ככה שבכל רגע קורה רק דבר אחד - או בבמה באמפי או בבמה שבמרכז הכפר. בזמן שבמה אחת פעילה, השנייה עושה סאונד צ'ק, ואז עוברים אליה".
לפי קורהה, האירוע מתחיל באווירה שקטה ואלגנטית, עובר דרך הופעות חיות, מוזיקה אקוסטית, צלילות ליליות ומסיבה אלקטרונית עם עלות השחר, ומסתיים בפינאלה אקוסטית שמחזירה את הלב הביתה. אין במות מקבילות, אין בחירות קשות - רק מסע אחד שמי שבא אליו, בא באמת. או כמו שקורהה אומר: "המטרה היא לא רק לשמוע בומים, אלא לעבור חוויה שלמה".
הליינאפ, כאמור, אקלקטי: מאומנים כמו רותם בר-אור (theAngelcy) בפתיחה, דרך שמות כמו גלעד כהנא וערן צור בחלק השני. בחלק השלישי שנכנס עמוק לתוך הלילה אפשר למצוא מוזיקאים כמו גון בן ארי ובועז בנטור, וברביעי צלילות עם אמנים אלקטרוניים כמו גניש, יונדר וג'וטאו. האירוע יסתיים עם מופעים של רונה קינן, אלון עדר וארקדי דוכין.
האירוע החדש והמסקרן מגיע אחרי שבסוף השבוע האחרון הגשים קורהה חלום אחר שלו ושל רבים - והחזיר לחיים (יחד עם ירון טראקס ושותפים נוספים) את מועדון "הבלוק", הפעם במדבר. "זה פרויקט שאני עובד עליו הרבה שנים", מסביר קורהה, "עוד כשהבלוק היה קיים. תמיד אמרתי לירון (טראקס) 'בוא נוציא את הבלוק החוצה' - גם כשעוד המועדון עבד. הוא לא היה במקום הזה אז, לא היה מספיק בשל".
זה היה, לדבריו, "רגע שיא": "2,000 אנשים שהגיעו לרקוד. בנינו רחבה עם פרקט בהשקעה גדולה. ירון היה בשמיים ומי שמכיר אותו יודע שזה אומר המון". גם דיג'יז מחו"ל היו אמורים להגיע למסיבה - אבל כמה מהם ביטלו. "זה לא פשוט", הוא מספר. "מי שבא לפה חוטף ברשתות - אז קשה להביא אומנים. אני מאמין שייקח שנה-שנתיים עד שזה יתאזן למצב שאנחנו מכירים. עם זאת חשוב להגיד, האומנים שהגיעו עשו את זה בגאווה, חלקם אפילו ביטלו הופעות בחו"ל כדי להיות כאן. הם הרגישו שזה חשוב. האנרגיה הייתה מטורפת".
קורהה מבהיר שיש מחשבות על הסיבוב הבא של "הבלוק במדבר": אנחנו רוצים שזה יהיה מדויק והמטרה היא לצאת לאירוע נוסף לקראת סוף השנה בתקווה".עד אז, אחד מהפרויקטים המוכרים והאהובים שלו הוא פסטיבל אימג'ן, שחוגג השנה עשור. הפסטיבל, אותו הקים קורהה יחד עם איתי פומיק גולדשטיין, מציע חוויה מוזיקלית ואמנותית ייחודית עם הופעות חיות, מסיבות ותקלוטים, לצד מרחבי סדנאות בתחומים כמו יוגה, מדיטציה ותנועה. "כ-3,800 איש חגגו אצלנו בפורים, ועכשיו מגיע עוד פסטיבל. אין לזה אח ורע בארץ. הכל בנוי כמו ריטואל - יש כמות מדויקת של גלובל ביט, של היפ הופ, של טראנס, של טכנו. זה תמיד בזמן הנכון, במקום הנכון ולכן זה עובד", הוא טוען, "יש בזה דיוק".
באוגוסט הקרוב יגשים קורהה חלום נוסף ויקיים פסטיבל בגרמניה העונה לשם New Vision. "זה פסטיבל שמשלב מוזיקה, תנועה, יוגה, מדיטציה, אמנות והרצאות. זה פסטיבל שמתמקד בלחיות אחרת, לחשוב אחרת ולהתעסק במה שמחבר אנשים. בין אם אתה יהודי, מוסלמי, הינדי או כל דבר אחר - קודם כל אנחנו בני אדם. כולנו אחד - זאת רוח הפסטיבל".
ולמרות ההיקף, ההפקות, האירועים, העבודה מסביב לשעון - קורהה חוזר לדבר הפשוט: "החלום שלי שהכל ימשיך לזרום, ואני אמשיך לייצר איים של שפיות בתוך הכאוס הישראלי והעולמי. אני רוצה להמשיך לייצר תרבות, לייצר מקומות שבהם אנשים עוזבים את השגרה ומגיעים שלושה ימים לכפר הנוקדים או לשיטים ואז חוזרים הביתה מלאים באנרגיה חדשה. זה מרפא אנשים. וזה נותן השראה וזה מה שאני רוצה להמשיך לעשות".