השימוש באנרגיות ירוקות ומתחדשות הפך בשנים האחרונות מטרנד מתפתח, תיאורטי וחסר כדאיות כלכלית, למוצר הכרחי שלא רק מסייע לשמירה על כדור הארץ, אלא משמש כתחליף לגיטימי, יישומי וזול למוצרי אנרגיה יקרים, מזהמים וזמניים. בעוד בסופו של דבר המלאי של הדלק, הגז והפחם מוגבל, עלות השימוש במוצרים אלו לא זול, וגם מזהם, הרי שאנרגיות ירוקות ומתחדשות בנויות על שימוש ברוח, שמש ומשאבים טבעיים ואנרגיות מתבזבזות שניתן לנצל אותן, ולא פחות מכך, עם הפיתוח הנכון, יש בהן גם כדאיות כלכלית למפתחי הפתרונות ולבעלי עסקים, "אנחנו מספקים אנרגיה תרמית שזה כולל חום, קיטור, אוויר ומים חמים. אנחנו יודעים לספק אנרגיה במחיר טוב וביעילות. מה ששונה אצלנו זה שהבסיס לאספקת האנרגיה הוא אנרגיה מתחדשת או מבוזבזת שאנחנו יודעים לנצל אותה", מסביר ניר ברנמילר, המשנה למנכ"ל בחברת ברנמילר אנרג'י, "אנחנו מפתחים בטריות תרמיות המבוססות על טכנולוגיה עם הרבה ידע המאפשרת מוצר כלכלי ויעיל עם חומרים פשוטים. אנחנו אוספים רוח מהלילה, שמש מהיום, ומנצלים מקורות אנרגיה מתחדשים כדי לתת אספקה רציפה לפי צרכי הלקוח, בין אם זה מפעל או מתחם גדול, או כל עסק שמעוניין לחסוך הוצאות וכספים רבים על אנרגיה וגם לעבור לסביבת עבודה ירוקה, בריאה ונקיה יותר". רק לסבר את האוזן המעבר לאנרגיות מתחדשות וע"י שימוש באגירה שלנו יכול לחסוך ללקוחות מליוני שקלים בשנה ולייצר החזרי השקעה קטנים מ 4 שנים".

בשנת 2012, שנים ספורות לאחר רכישתה של חברת סולל על ידי חברת סימנס הגרמנית, הקים אבי ברנמילר את חברת 'ברנמילר אנרג'י'. הגרעין המייסד של החברה כלל את ברנמילר, בניו דורון וניר, וקבוצת מהנדסים שעבדו איתו בסולל והתמחו בפיתוח מוצרים. החברה פיתחה טכנולוגיה המאפשרת לאגור חום ממגוון מקורות אנרגיה ולהמירו לחשמל שיכול לספק את צרכי הלקוח בכל שעות היממה. בתחילה התמקדה החברה בפיתוח והקמה של שדות תרמו סולאריים, טכנולוגיה שעושה שימוש במראות קעורות כדי לייצר אנרגיית חום, אולם בשל חוסר כדאיות כלכלית החלה החברה בשינוי מיקוד לכיוון פעילות של אגירת חום. החל מ 2019 פעילות אגירת החום התמקדה בצרכים של הסקטור התעשייתי ובניית פתרונות ומוצרים עבור צרכנים בינלאומיים ומקומיים מענף התעשייה. המיקוד העסקי החדש והרחבת פעילות החברה למספר מדינות הביא לשינוי משמעותי במצב החברה אשר עברה ממצב של סכנת קיום והערת עסק חי, לעסק ששווה מאות מיליוני שקלים הנמצא במגמת עליה.

"לקח לנו זמן להגיע לבשלות ולחבר את הרעיונות והפיתוחים המקוריים שלנו למוצר שנותן פתרון חדשני למצוקת האנרגיה וגם בעל כדאיות כלכלית, ואני שמח שמצאנו את התמהיל הנכון", מסביר ניר ברנמילר, "הצלחנו להכניס משקיעים אסטרטגיים חדשים ונוצר זינוק יפה במחיר המניה שאפשר לעשות מהלכים פיננסים וניקו את הפסדי החברה, כאשר כל זה קורה אחרי שביצענו מיקוד עסקי ואסטרטגי. נקודת המפנה הייתה מעבר מעולם פרוייקטלי למוצרי, והמעבר לחברה טכנולוגית שמספקת מוצרים ספציפיים, מהלכים שהקלו עלינו למצוא את השותפים הנכונים ואת המקום שלנו בשרשרת הערך. אם לפני כן התמקדנו בפרויקטים גדולים וארוכי טווח שנסגרים תוך מספר שנים, כאן אנחנו יכולים לסגור עסקאות ולספק מוצר באופן מהיר. התקדמנו למוצרים מותאמים והעולם התעשייתי מחפש את הפתרונות הללו, דבר המייצר מפגש טוב של אינטרסים. בענף התעשייה עדיין משתמשים באנרגיה המיוצרת בדלקים של סולר, דיזל וגז טבעי, וישנה שאיפה להפסיק את השימוש באנרגיה מזהמת ולעבור לאנרגיה ירוקה. יש טרנד חזק שאומר שאם לא נטפל בבעיית השימוש המזהם והיקר של אנרגיה בתעשייה לא נוכל לטפל בפליטות וזיהום האוויר בעולם ימשיך לגדול. הפתרונות שלנו נכנסים בדיוק לנקודה הזאת ומונגשים לכל מפעל, בית חולים, ועסקים גדולים המעוניינים כאמור בפתרון זול ונקי לאספקת אנרגיה".

בשנה האחרונה החלה החברה לספק מוצרים לחברות בארה"ב, אירופה, ברזיל, ישראל ובמדינות נוספות. לדברי דורון ברנמילר, אחיו של ניר המשמש גם הוא כמשנה למנכ"ל, המטרה כעת היא להגיע עם מוצרי אגירת האנרגיה ליותר ויותר מדינות בהן ישנו שימוש נרחב בתעשייה, "אנחנו יודעים לייצר מוצר חסכני ונקי לכל מקום שצריך פתרונות אנרגיה בצורה של חום. המעבר הזה העלה אותנו על מסלול שמקצר את הזמן להגיע לשוק ומאפשר לשווק את המוצרים שלנו בצורה מאסיבית דרך ערוצי שיווק שונים, ואת זה אנחנו עושים בגרמניה, ספרד ובמדינות נוספות באירופה וביבשות נוספות. זה המיקוד המהותי שלנו כחברה בשנתיים האחרונות וזה מוכיח עצמו יפה. אנו בונים על זה, וגם כל הסימנים מובילים לכך, שאותה מגמה רק תמשיך ותתגבר". 

לדברי דורון ברנמילר, הפתרון טוב וישים גם לתעשייה בישראל, "המון מפעלי תעשייה ובתי חולים משתמשים בדלקים מזהמים. בישראל אנחנו נמצאים בפיגור של כעשר שנים אחרי רוב מדינות העולם המערבי. מציירים כאן תמונה שלכאורה השימוש בגז הינו שימוש באנרגיה ירוקה. במציאות, גם הגז מזהם, יש מדינות שקבעו דד-ליין להפסקת השימוש בגז בעוד כאן מייצרים עוד ועוד תשתיות ופעולות לעידוד צריכת גז. אנחנו מאמינים שצריך לאמץ את הנוהל האירופאי של הטלת מס פחמני. לצערי אין חלוקה מספקת של קנסות שתמנע מאנשים להמשיך ולזהם וזה לא נכון לייצר תשתיות גז לאור המקום שהעולם הולך אליו. במקביל, אין מנגנון שמתגמל שימוש באנרגיה ירוקה לחימום. בסוף השימוש באנרגיה מתחדשת הוא יותר זול ויותר ירוק. במקום להשקיע בתשתיות מזהמות המדינה צריכה להשקיע בתשתיות ירוקות אחרות". 

דורון וניר ברנמילר (צילום: יחסי ציבור)
דורון וניר ברנמילר|צילום: יחסי ציבור

שנת הקורונה דחפה קדימה את תחום האנרגיה הירוקה וגם המעבר לאנרגיה מבוזרת תורם

חברת ברנמילר אנרג'י מעסיקה כ – 90 עובדים המועסקים במפעל החברה אשר ממוקם בדימונה ובמשרדי החברה הנמצאים בראש העין. כמו בהרבה חברות משפחתיות השואפות להצליח, משפחת ברנמילר עברה הכשרה מקצועית ספציפית על ניהול חברה משפחתית מה שסייע להם לייצר סינרגיה בפעילות החברה. "אנחנו הקמנו את החברה והאחריות עלינו. מה שמניע אותנו זה להקים משהו משלנו שישפיע לטובה על חיים של אנשים ואני שמח להיות חלק מהחברה הזאת", מסביר דורון ברנמילר, "אנחנו מרגישים שותפות מלאה עם אבינו, דברים לא מונחתים עלינו, יש לנו חלק גדול בהיווצרות של מה שקורה בחברה ובמקום אליו היא הגיעה, ואנחנו בשאיפה שיחד עם צוות העובדים הנהדר שלנו אנחנו נמשיך לגדול בשנים הקרובות. הגענו לאיזון יפה כאשר לחברה יש יתרון אדיר בכך שהיא משפחית ואני חושב שזה עוזר לנו בזמנים הטובים והפחות טובים"

כאמור, השנה החולפת ומגפת הקורונה דווקא נתנה דחיפה לעסק המשפחתי. לצד עיכובים מסוימים שנבעו מכורח המגפה, השנה החולפת הייתה טובה לתחום האנרגיות הירוקות ולחברות הקלינטק, "הקורונה העניקה תנופה גדולה לענף כי הרבה משקיעים העבירו כסף מהתחום הלא ירוק לתחום הירוק. באירופה שמים כעת את רוב ההשקעות באנרגיה בתשתיות ירוקות. מבחינתנו, דווקא היעדר התערוכות והאפשרות לטוס ממקום למקום קיצר את הדרך וסייע לנו להגיע לכל העולם במהירות", מסביר ניר ברנמילר, "במשברים גדולים קודמים בהם ירדו מחירי הדלק הייתה פגיעה גדולה בתחום הירוק בגלל שהדלק היה זול, הפעם ולמרות ירידת מחירי הדלק והנפט הרי שלא רק שהמשיכו להשקיע באנרגיות הירוקות, ההשקעות אף גדלו"

אחת המגמות הבולטות כיום בעולם האנרגיה הוא הביזור של מקורות האנרגיה ואיתור מקורות אנרגיה חלופיים היכולים לחסוך כסף לצרכנים. המגמה הזאת מתרחשת בכל רחבי העולם, וגם בישראל, וזאת כתוצאה ממדיניות אשר מובילה רשות החשמל המעודדת ייצור מבוזר של חשמל גם בארץ.  לדברי האחים ברנמילר, המגמה הכלל עולמית הזאת היא חלק מתהליך הטומן בתוכו שינוי משמעותי בהרגלי צריכת האנרגיה, "יש שינוי דרמטי בעולם מבחינת צריכת האנרגיה, ייצור האנרגיה משתנה מכזה שנשלח ממקום מרכזי אחד לצרכנים רבים, למצב שבו הייצור הופך למבוזר ומותאם. גם בצריכת האנרגיה הירוקה יש שינויים, הספקים והצרכנים יחפשו פתרונות שלא תלויים במקור אנרגיה אחד, כלומר לא רק סולארי, אלא שילוב של סולארי עם אגירה ורוח", טוען ניר ברנמילר, "העולם הולך לצרכנים שהם יצרנים ברמת המפעל, שכונה ובית, כולם הופכים לגם וגם ויש בורסה שלמה שניתן למכור ולקנות אנרגיה. השילוב עם האגירה יאפשר הסטה של אנרגיה וכבר היום יש שכונות חדשות שנבנות עם חשיבה על אגירת אנרגיה ושימוש מקומי בה. אמנם השימוש בדלק וגז ימשך, אך בסופו של תהליך אנחנו נגיע ל - 80-90% שימוש של אנרגיות מתחדשות, בתעשיה בפרט, אך גם מעבר לכך".

https://www.bren-energy.com