הרעיון למיזם OBLI, שמעניק ערבות למשקי בית ועסקים קטנים ללא צורך בפיקדון, עלה לדני בן נר לפני כ-3 שנים כשנדרש לראשונה בחייו לתת ערבות בנקאית. "כמנכ"ל דרשתי ערבויות לפני", אמר בריאיון ל-Business. "ידעתי שזה עולה כסף אבל לא נכנסתי לעומק. לא הבנתי למה אני צריך גם לשים פיקדון וגם לשלם עמלה".
לדבריו של בן נר יותר מ-12 מיליארד שקל כלואים בפקדונות בבנקים כנגד ערבות בנקאית. "כששאלתי את הבנק למה אני צריך לשלם עמלה - אמרו לי שיש סיכון", אמר. "לא הבנתי מה הסיכון? הרי הכסף מופקד אצלם. זה עצבן אותי אז הקמתי אקסל, ניתחתי את השוק והבנתי שיש מילארדי שקלים שמחכים שיחלצו אותם".
OBLI מציעה לעסקים קטנים ומשקי בית ערבות ללא צורך בפיקדון, בעלות של 6.5 אחוז מגובה הערבות - גבוה מהעמלה שדורש הבנק שעומדת סביב 2-3 אחוז. לצורך המחשה, תמורת ערבות של 15 אלף שקל תדרשו לשלם 81 שקל לחודש.
כיום קיימת ערבות ללא פיקדון מחברות הביטוח רק בסכומים גבוהים לחברות גדולות. במיזם של בן נר, שנתמך על ידי משרד הכלכלה, סכום שאומנם גבוה מהעמלה של הבנק, אך ללא צורך בהפקדת הכספים. "בערבות בנקאית אתה מגדיל את האובליגו שלך", מסביר בן נר. "מקטין את האשראי הפנוי".
קהל היעד של המוצר של חברת הפינטק של בן נר, בהשתתפות חברת הביטוח הכשרה, הם בעלי העסקים הקטנים ושוכרי הדירות. "מדובר בחצי מיליון איש, 400 אלף עסקים ו-100 אלף משקי הבית, למה הם צריכים להשכיב אלפי שקלים בפיקדון", אומר בן נר. "אנחנו רוצים לשנות את שוק הערבויות בישראל".
"התחלנו לשווק את המוצר ויש לנו כבר עשרות של ערבויות שביצענו", טוען בן נר. "חברות נדל"ן כבר מכירות בערבות שלנו ובמגזר הפרטי יש לא מעט בעלי בתים שמכירים ומוכנים לקבל".
בן נר מסביר שקבלת ערבות כפופה בבדיקה של מערכת אלגוריתמית שבודקת האם המבקש יכול לקבל את הערבות. "ברגע שיש בקשה למימוש הערבות אנחנו מעבירים את הכסף ישירות לבעל הדירה תוך 14 יום, בדיוק כמו המודל של הבנק", הוא מסביר. "השוכר מתחייב להחזיר את הכסף. אנחנו גם מפנים אותו לקבלת הלוואת מטריה אם הוא צריך".
דני בן נר הוא יזם בתחום הפינטק, בעל ניסיון במשק הדלק והאנרגיה. בעברו ניהל חברת בת של סונול בתחום תחנות התדלוק, כיהן כמנכ"ל חברת דלק פרטית (קליאוט) וכמנכ"ל חברת הדלק Ten.