בסוף השבוע האחרון פורסמו מאות הודעות טקסט פרטיות של אילון מאסק שעוסקות בטוויטר במסגרת התביעה שמתנהלת בבית המשפט בדלאוור בין טוויטר לבין האיש העשיר בעולם.

תזכורת לפרקים הקודמים: במרץ השנה הודיע מאסק שרכש מניות מיעוט ברשת החברתית. הוא הסכים להצטרף לדירקטוריון שלה, אבל חזר בו. לאחר מכן הוא הציע הצעת רכש עוינת של 44 מיליארד דולר. ואז, באופן מפתיע וצפוי בו זמנית, הוא נסוג מההצעה. טוויטר תובעת את מאסק בדרישה שיקיים את הסכם הרכישה שנחתם באפריל. מאסק טוען מצידו שטוויטר הטעתה אותו בנושא החשבונות המזויפים ברשת. דיונים במשפט צפויים להתחיל ב-17 באוקטובר.

הודעות הטקסט מספקות הצצה נדירה לדרך שבה מתקיימות עסקאות ענק, וכל מי שמבקש לקפוץ על העגלה בדרך. מיליארדרים, פוליטיקאים ואנשי תקשורת מיהרו ליצור קשר עם מאסק ולהציע לו שלל הצעות שונות ושיתופי פעולה.

המנכ"ל לשעבר פועל מאחורי הקלעים למען מאסק, המנכ"ל הנוכחי מסתכסך איתו: "אכפת לך כל כך, אתה מבין את החשיבות של הרשת, ולגמרי יכול לעזור בהמון דרכים", כתב למאסק ג'ק דורסי, מייסד טוויטר והמנכ"ל לשעבר שלה. דורסי, על פי ההתכתבויות, פעל כדי לשכנע את הדירקטוריון של טוויטר לצרף את מאסק לשורותיו. במקביל, הוא דאג להשמיץ את המנכ"ל הנוכחי, פרג אגרווראל.

ג'ק דורסי (צילום: FRANCK FIFE, getty images)
ג'ק דורסי|צילום: FRANCK FIFE, getty images

היחסים של מאסק ואגרווראל היו מצוינים, עד שהתרסקו בשבוע אחד באפריל. "יש לי המון רעיונות, אבל תגיד לי אם אני מתעקש יותר מדי", כתב מאסק למנכ"ל. אלא שאז החל מאסק לבקר את טוויטר בפומביות (בציוצים, כמובן), ואגרווראל איבד את הסבלנות. "אתה חופשי לציין 'האם טוויטר עומדת למות?' או כל דבר אחר על טוויטר – אבל זו האחריות שלי לומר לך שזה לא עוזר לי לשפר את טוויטר בהקשר הנוכחי".

"מה הספקת לעשות השבוע?", ענה מאסק. "אני לא מצטרף לדירקטוריון", הוא כתב מספר דקות לאחר מכן. "זה בזבוז זמן. אציע הצעה להפוך את טוויטר לפרטית".

דורסי, אגב, עוד ניסה ליישר את ההדורים: "אני לא אתן לזה להיכשל ואעשה כל מה שצריך. זה קריטי מדי לאנושות". הניסיון, כמובן, לא הצליח.

ג'ו רוגן | getty images (צילום: James Gilbert, getty images)
ג'ו רוגן. התלהב|צילום: James Gilbert, getty images

כולם רוצים חלק מהעסקה. בזמן שהידיעות על העסקה שמאסק מנסה לרקום הציפו את החדשות, החלו ההודעות לזרום. בקשות לראיונות מאנשי תקשורת, הצעות לעזרה ממאכערים שטוענים שהם מייצגים פוליטיקאים והתחייבויות לא רשמיות מהמשקיעים הכי גדולים בעמק הסיליקון שמציעים לממן את עסקת הענק. פרטי העסקה? בדיקות נאותות? פרטים קטנים. אילון צריך עזרה וכולם מציעים כסף.

ב-20 באפריל מאסק שולח הודעה למנכ"ל אורקל לארי אליסון, ושואל אם ירצה לתרום למימון ההשתלטות על טוויטר. שעה בלבד לאחר מכן, אליסון עונה בחיוב. מאסק שאל בכמה. "מיליארד... או כמה שתמליץ", ענה אליסון. מאסק המליץ על 2 מיליארד דולר. ב-24 באפריל אליסון אמר, "אם אתה חושב שצריך 2 מיליארד דולר... אני אכניס 2 מיליארד דולר". על פי בלומברג, אליסון עמד בהתחייבות שלו, אבל הסתפק במיליארד דולר.

אליסון, כמובן, לא היה לבד. משקיעים נוספים עמדו בתור כדי לתת למאסק כסף. איש מהם לא תהה איך המיליארדר מתכנן להחזיר את ההשקעה.

הימין האמריקאי גם הוא רץ להריע למאסק. "אתה עומד לשחרר את טוויטר מהאספסוף חובב הצנזורה?", כתב מגיש הפודקאסטים ג'ו רוגן בהודעה למאסק ב-4 באפריל. "אני אספק עצות, שהם יכולים לבחור אם להיענות להן", ענה מאסק.

רון דה-סנטיס, מושל פלורידה הרפובליקני ששואף לרוץ לנשיאות ב-2024, ניסה ליצור קשר עם מאסק ככל הנראה, דרך מתווך. "המושל דה-סנטיס צלצל אלי עם רעיונות כיצד לעזור לך", כותב למאסק אחד המשקיעים ב-16 באפריל. "תודיע לי אם אתה מישהו מטעמך ירצה לדבר איתו".

"האהא, מגניב", ענה מאסק.