SPARC Group, החברה שמפעילה את מותג האופנה Forever 21 בארצות הברית, הגישה בחודש שעבר בקשה לפשיטת רגל - בפעם השנייה בתוך שש שנים. לפי דיווח בסוכנות הידיעות רויטרס, החובות של החברה מגיעים לכ-1.6 מיליארד דולר, ובעלי חוב רבים שלה שאינם מבוטחים עשויים להפסיד סכומים גדולים.
הגורמים לירידה ברווחיות של המותג בארה"ב הם בין היתר הירידה בתנועת הלקוחות בקניונים והתגברות התחרות בענף מצד חנויות אופנה ברשת. הגופים שמפעילים את חנויות המותג מחוץ לארה"ב לא נמצאים בפשיטת רגל.
לפי התוכנית ליציאה מפשיטת רגל שהגישה החברה לבית המשפט, פעילותה תופסק וגורמים שלהם היא חייבת כספים ואינם מבוטחים יקבלו החזר של בין 3% ל-6% מתביעותיהם בסך 433 מיליון דולר. Authentic Brands Group - חברה בקבוצת SPARC והבעלים של הקניין הרוחני של Forever 21 - אמרה שהיא עשויה להעניק מחדש רישיון לקניין הרוחני על שם המותג, מהלך שעשוי לשמר את קיומו בארה"ב.
בשימוע שהתקיים בשבוע שעבר בפני שופט מביהמ"ש בדלאוור, עורך הדין שמייצג את ועדת הנושים מסר כי הוועדה חוקרת עסקה מינואר שבמסגרתה רכשה הקמעונאית JCPenney את SPARC Group. ועדת הנושים כולל יצרנים וספקים מארצות הברית ומסין. "התוצאות של התיקים קשות", כתבה הוועדה בתצהיר לבית המשפט. "הכדאיות (הכלכלית) של חלק מהספקים הגדולים והפרנסה של העובדים שלהם עומדות על הפרק".