גם הוותיקים במחלקת ההשתלות של בית החולים בלינסון לא זוכרים אירוע כזה: עוד רגע יכנסו לחדר הניתוח ארבע אנשים, זרים זה לזה. הם נפגשו בפעם הראשונה פנים אל פנים רק לפני כמה שעות, ובכל זאת הם עומדים לשנות את החיים אחר של השני.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
אני, שושו, מחפש כליה
המפגש הנדיר הזה בין אנשים, בין הערבה הצחיחה לים המוות, יצר הזדמנות לחיים חדשים והכל התחיל בשושו. ישי ענבר, או שושו, הוא בעל מטע תמרים שלמרבה האירוניה הוא לא יכול לאכול. ביום יום הוא גם מהנדס תוכנה ואבא לארבעה ילדים. מאז שהוא בן 16 הוא יודע - הוא חולה כליות ויגיע יום בו יצטרך השתלה.
בהתחלה אשתו ניסתה להיבדק לתרומה, אך נפסלה. הוא גם נרשם לעמותות שונות אבל החליט שהוא לא יכול רק לשבת ולחכות. באוקטובר האחרון הוא הקים את עמוד הפייסבוק "אני, שושו, מחפש כליה". מתוך כ-100 אלף איש שנחשפו לפוסט, רק כ-50 לחצו על הקישור שצורף בו החלו בהליך בדיקת ההתאמה לתרות הכליה. אחת מהתעניינות הייתה מאיה, אמא של חברה של בתו של שושו. אך בינהם לא נוצרה התאמה, אך תפקידה של מאיה בסיפור לא נגמר.
סיפורה של שחר
הבעיה בכליות של שחר התגלתה כשהיא הייתה בהריון עם תכלת. הן גרות בשחרות שבערבה. אין שם מרפאה ובית החולים הכי קרוב נמצא באילת. מרחק עצום עבור דיאליזה, בייחוד כשצריך לעשות אותה ארבע פעמים בשבוע. בשלב מסוים היא נאלצה לעזוב ולעבור לבית ההורים במרכז.
באחד הימים התקשרה מתאמת ההשתלות של בית החולים והציעה לה לדבר עם מישהו שבמצבה שאולי יעורר בה מוטיבציה לחפש תורם בעצמה, היא ממליצה לה לדבר עם שושו. בעקבות השיחה עמו היא כותבת בעצמה פוסט בו היא מבקשת עזרה במציאת כליה. אחת הפניות מגיעה ממיכאל, אדם היא מעולם לא פגשה.
התאמה משמים: מאיה ומיכאל - התורמים
כששושו יצא לדרך הוא לא העלה על דעתו שיש תסריט כזה: לא רק שהוא הצליח למצוא לעצמו כליה, אלא גם יצא מזה דאבל התאמה בהצלבה. מאיה, שפנתה לשושו, אמנם לא התאימה לו, אבל כן התאימה לשחר; שחר שמצאה את מיכאל, אך הוא לא התאים לה. אבל אז ענת , מתאמת ההשתלות של בית החולים מצאה את הפיתרון - מאיה יכולה להתאים לשחר, ומיכאל לשושו.
מאיה היא אמא לשניים מעין גדי, מתנדבת ביחידת החילוץ האזורית ומיכאל, היחיד מהחבורה בצפון הארץ, הוא צלם מטירת צבי, אבא לחמש בנות.
הרביעייה נפגשה בפעם לראשונה בבית החולים בהרכב מלא ביום הניתוח. ארבעה מנתחים יעבדו במקביל כדי האופרציה המורכבת הזו תצליח. שני ניתוחים יתחילו קודם ומעט אחריהם יתחילו השניים האחרים.
ניתוח הצלבה נעשה בצורה מדורגת. קודם כל הוצאת הכליה משני התורמים, במקביל. רק כשהכליה בחוץ מתחיל הניתוח במושתלים. המטרה היא שהכליה לא תהיה מחוץ לגוף יותר מחצי שעה.
חודשיים אחרי הניתוח, כל אחד מהרביעייה הזאת חזר לשגרת החיים שלו. בשביל מי שקיבל כליה, זו חזרה לחיים, כאלו שהם כבר כמטע שכחו שהיו קיימים או כאלו שבכלל אל העזו לחלום עליהם. שחר כבר חולמת על להבריא לגמרי ולהיכנס להריון שני; ושושו שחגג 42, גיל מופלג לנוכח אילן היוחסין הבעייתי שלו שינה את עמוד הפייסבוק שלו ל"אני שושו, מצאתי כליה" והוא עוזר כעת לאחרים שהיו במצבו למצוא תרומה