רמאללה אומנם לא קיבלה חזרה את בכיר אסיריה מרוואן ברגותי, אבל מכל הגדה זורמות לכאן משפחות לקבל את בניהן.
"אנחנו מצטערים על כל חף מפשע אשר הלך במאבק הזה. לא רק מהצד שלכם. גם מהצד שלנו נהרגו ילדים, גם מהצד שלנו נהרגו זקנים", אומר מוהנד ג'רדאד, ששוחרר מהכלא בישראל לפני ארבע שנים. "בהזדמנות הזאת אנו נברך את משפחת שליט. כפי שאנחנו שמחים היום בעם שלנו, אני יודע שהרוב המכריע בעם ישראל שמח, וזאת הזדמנות להגיד להם 'מברוק'. אנחנו נקווה שהסבל הזה ייפסק. זו לא דרך".
ג'רדאד מתייחס לעסקה במהלכה שוחררו יותר מאלף אסירים תמורת חייל ישראלי אחד וטוען כי יש "הרגשה רעה, כי אנחנו שווים אחד מול אחד. היינו רוצים שישתחררו אחד מול אחד". וואיל אבו נעימה, שאחיו כלוא בישראל ולא השתחרר בעסקת שליט טוען: "אני חושב שהחמאס בגד בנו. זה היה חלון ההזדמנות האחרון שלו".
"המאבק עבר לזירה הבינלאומית"
די מפתיע לגלות בין החוגגים דווקא את בנו של מרואן ברגותי, בסאם ברגותי, שאביו יישאר גם בכלא בישראל: "שמעתי על העסקה, חבריי התקשרו אליי, הלכתי הביתה לפגוש את אמי, אחי ואחותי. כולנו בכינו כי הייתה לנו תקווה במשך חמש שנים. אנחנו מחכים לאבינו".
כישראלי אתה תוהה אם ומתי יערכו הפלסטינים חשבון נפש בגין פשעי הטרור. יש אצלם ביקורת פנימית אבל היא לא עוסקת במוסר, אלא בנזק שגרמו פיגועי ההתאבדות לפלסטינים עצמם. "יש מחלוקת בעם הפלסטיני לגבי שיטת המאבק שאתה אומר, זאת לא אומרת שזו השיטה היחידה שלנו, זה לא נכון. המאבק שלנו עכשיו בזירה הבינלאומית, באו"ם, במועצת הביטחון, ואנחנו ננצח במאבק הזה כי הוא צודק", אומר ג'רדאד.