ברכות לכדור הארץ. אל מיליון השברים, כל הספייס ג'אנק, שמקיפים אותנו - הצטרפו בשבוע שעבר כמה אלפים חדשים שהצלחנו לאתר, ומי יודע כמה עוד קטנים יותר שאי אפשר לאתר. רוחות המלחמה הקרה נשבו בעוז, עם ההכחשה האוטומטית הראשונה של הרוסים - אנחנו? ניסוי בטיל נגד לוויינים? אל תהיו צבועים!
בערך שעתיים אחר כך הם כבר הודו באירוע. כשעושים את זה בלי תיאום, כולל במחיר של לשלוח אתהקוסמונאוטים שלכם לתפוס מחסה ברכב החלל שלהם שעוגן בתחנה הבינלאומית, שוב אנחנו נזכרים ברשלנויות אחרות מימים עברו. מצ'רנוביל המיתולוגית ועד דליפה גרעינית בים הצפוני בשנה שעברה שעלתה בחיי מדענים רוסיים שכשלו בחילוץ טיל ניסיוני מקרקעית הים.
מלחמת הכוכבים של ימי רייגן, עם כל האנימציות שנראו באייטיז מאוד חדשניות, הייתה אמורה להציב המון אמצעי יירוט בחלל - תוכנית שדעכה והתפוררה ביחד עם ברית המועצות.
התרחיש המסוכן מכולם במקרה של פסולת חלל ופיצוצים בחלל נקרא "אפקט קסלר", כשקבוצת שברים מתחילה להתנגש זו בזו, מתפרקת לעוד רסיסים ובתגובת שרשרת מניעה הרס חמור של לווייני תקשורת, תצפית, ניווט וכמובן קליעים. נכון לעכשיו זה לא קרה, ותחנת החלל יצאה מהסכנה של שדה השברים החדש - בינתיים.
אבל היי, אמצעי יירוט היפר-סוניים לא ייחודיים רק לרוסיה. סגן הרמטכ"ל האמריקני היוצא הוסיף בשבוע שעבר בריאיון ל-CBS פרטים על הניסוי הסיני האולטרה-סודי בטיל שיוט על-קולי בין-יבשתי, שיאתגר כל מערכת הגנה. מה אתם יודעים - יש המון סיילוז חדשים בסין, מתקני שיגור, למי הם מכוונים אותם? לאמריקנים זה נראה כמו משהו שמתוכנן ליכולת של "מכה ראשונה".
יש מרוץ חימוש חדש ומשולש בחלל. הוא מתודלק, בין היתר, על ידי התפוררות של האמנות הוותיקות לצמצום נשק גרעיני. נוהל החירום שראינו בשבוע שעבר בתחנת החלל עלול, בדיעבד, עוד להיחשב כחלק הקל.