המשבר הכלכלי הגיע גם להיי-טק. לשמחתנו, אנחנו עוד לא מדברים על גל פיטורים משמעותי, בוודאי לא בחברות הגדולות, אבל ניכרת האטה כללית בגיוסים החדשים, הקפאת משכורות ויותר ויותר סטארט-אפים שמודיעים בשבועות האחרונים, בשקט, על סגירה או צמצומים - ונפרדים מהעובדים.
דווקא בתקופה כזאת, מעניין לשמוע מהן התחושות בקרב עובדי הענף העצום הזה, שמהווה יותר מ-10% מהשכירים בשוק העבודה הישראלי. סקר חדש שנערך על ידי פירמת הייעוץ TEFEN ויוצג בוועידת בכירי התעשייה של SE, מגלה מה באמת קורה מאחורי הקלעים בענף: 74% מעובדי ההיי-טק סיפרו שבארגון שלהם חלה האטה או עצירה מלאה בגיוסים של עובדים חדשים. יותר ממחצית מהעובדים, 57%, הודו שהם עצמם גם מקבלים פחות הצעות מחברות אחרות.
המצב הזה, כמובן, מסביר את הנתון הבא, שלפיו בעקבות המצב, 83% מהעובדים בהיי-טק לא שוקלים לחפש עבודה חדשה. זה בניגוד למקובל בענף, שבו נראה שהעובדים הצעירים תמיד מחפשים כבר את המשרה הבאה.
ומה לגבי החיים עצמם בהיי-טק? מעל 70% מהנשאלים מספרים שיש שינוי באופן שבו מתבצעים אירועי חברה כמו מסיבות, "האפי האוור" במשרד ועוד. חצי מהנשאלים בסקר הודו גם שהאווירה במשרד השתנתה, והיא מתוחה ופחות נעימה. זאת לעומת 38% שמספרים שאין שינוי באווירה.
ועדיין, כשהעובדים נשאלו האם בעקבות המשבר העולמי שהגיע לישראל, הם היו רוצים לעבוד בסקטור אחר לגמרי - 89% מהם ענו שלא. אחרי הכול, עדיין, לעבוד בהיי-טק זה לא רע, וכך זה גם צפוי להישאר - בתקווה שהמשבר הזה לא יעמיק עוד יותר.