אמת שיש לחיזבאללה מאגר עצום של ציוד צבאי מתקדם בלבנון ואין במדינה זו שום כוח שיכול להתמודד עימו, אבל יחד עם זאת חייב חסן נסראללה לשמר לעצמו מטרייה פוליטית בדמות שיתופי פעולה עם תנועות פוליטיות אחרות, ובמיוחד נחוצה לו ברכתם של לפחות חלק מן המנהיגים הנוצרים.
ביממה האחרונה חלה תפנית רבת-משמעות, כאשר השותפים המסורתיים העיקריים של חיזבאללה מקרב העדה המרונית נסוגו, במהלך פתאומי ומתוזמר היטב, מתמיכתם בלחימה שיזם נסראללה מול ישראל. הנשיא הקודם, גנרל מישל עון, שהיה בן בריתו של נסראללה, תמך בו בהתלהבות בימי מלחמת לבנון ב-2006 ונבחר בעזרת חיזבאללה לנשיאות, יצא בביקורת חריפה על התנהלות נסראללה בחזית. בריאיון לרשת הטלוויזיה OTV, אמר עון שאסור לקשור את לבנון להגנה על עזה והדגיש כי אין שום חוזה המחייב את ארצו להתערב לצד חמאס. הוא פסל את טענות נסראללה כי התקיפות של חיזבאללה מגוננות על לבנון ופסק שהתקיפות הללו רק מגבירות את הסכנה הנשקפת ללבנון. לדברי עון, רק הליגה הערבית רשאית לקבל החלטות על חיבור חזיתות.
פרשנים לבנונים מבליטים את העובדה שזו סטייה חדה מן הקו שנקט עון מאז שב למולדתו מגלות בצרפת. כזכור, כרת עון הסכם רשמי עם נסראללה – "הסכם מאר מיכאל" ויצר שותפות הדוקה שהביאה אותו בהמשך לארמון בעבדה.
חתנו של עון, שר החוץ לשעבר ג'ובראן באסיל, הנאבק ללא הצלחה להיבחר לתפקיד הנשיא הבא של לבנון, ואינו מצליח לזכות בתמיכת נסראללה, הרחיק לכת אף מעבר למה שאמר עון. בישיבת הלשכה המדינית של "הזרם הלאומי החופשי" – המפלגה שהקים עון, אמר באסיל כי אסור להטיל על שכמה של לבנון את האחריות לשחרור פלסטין. עוד אמר: איננו מצדדים בחיבור החזיתות ואיננו רוצים שהפסקת הלחימה בדרום לבנון תהיה כרוכה בהפסקת הלחימה בעזה. "איננו רוצים שיגררו את לבנון למלחמה, אלא אם זו החלטה של לבנון", הבהיר.
כמובן, שההכרזות האלה משקפות את כעסם של השניים על שנסראללה החליט לעכב את בחירת הנשיא בביירות כל עוד לא מובטחת בחירתו של המועמד המועדף בעיניו – סולימאן פרנג'יה, בן למשפחה מרונית מן הצפון הרחוק. עם זאת, יש פה סימן נוסף שהתמיכה בלבנון בלחימה של חיזבאללה הולכת ומתכווצת.
דוגמה נוספת. בהלוויות שנערכו בשבוע האחרון בעיר נבטיה – שם שוכנת מפקדת הדרום של חיזבאללה – וכן בהלוויות של פעילי תנועת "אמל" שנהרגו מאש צה"ל, נעדרו לחלוטין הקריאות והסיסמאות המופיעות בכל אחת ממאתיים ההלוויות שנערכו ברוב עם לחללי חיזבאללה. במכוון נמנעים בהלוויות האלה להזכיר את פלסטין, עזה או חמאס. אין משתמשים באמירה "נפל בדרך לירושלים" שחיזבאללה מצרף לכל מודעת אבל של חלליו. ניכר, שגם בציבור השיעי – אפילו בתנועת "אמל", שהיא השותפה הקרובה ביותר של נסראללה – אין עוד נכונות לקנות את הטיעון של נסראללה שהוא מבעיר אש בלבנון כדי לסייע לעזה.
המגמות הללו כנראה יצמצמו את התיאבון של חיזבאללה בהרחבת הלחימה וייאלצו את נסראללה להתחשב ברוחות החדשות המנשבות סביבו.