אמירה אחת של השופט שעלתה בדיון על הארכת מעצרו של יונתן אוריך בפרשת קטארגייט, בעיניי משמעותית ודרמטית - והיא מתייחסת לשאלה אם יונתן אוריך נחשב "עובד מדינה". דבריו מספקים אינדיקציה של גורם משפטי, אומנם בערכאה נמוכה של שופט בית משפט שלום בדיון הארכת מעצר, אבל אותו שופט בית משפט אומר - אפשר להתייחס ליונתן אוריך כעובד מדינה. הוא אף חוזר על זה כמה פעמים. ולמה זה כל כך דרמטי? כי עובד מדינה אפשר להאשים בשוחד, אפשר להאשים בעבירות מרמה והפרת אמונים, אפשר לטעון כלפיו שהוא פעל בניגוד עניינים. זה לא כך אם הוא אינו מוגדר כעובד מדינה.
מהדיון הזה אנחנו גם כבר יכולים לאפיין את לשכת נתניהו כמי שלמדה את לקחי העבר, וכעת יש שם ממש תו"ל - תורת לחימה, לגבי מה עושים כשחבר בחבורה נעצר. כדאי להזכיר את הרגעים הדרמטיים שבהם ניר חפץ נעצר. אז, אחת הטרוניות המרכזיות שהיו לו, אחד הנימוקים שבאמצעותם נימק מדוע הוא הפך לעד מדינה, היה אותה נקודה שבה הוא חשד שמאריכים את המעצר שלו רק מפני שראש הממשלה אז, בנימין נתניהו, מתחמק מלהתייצב לחקירה. בינתיים, כך הבין, ניר חפץ נותר בתנאי מעצר קשים, עם הפשפשים וכיוצא בזה. הוא הרגיש שנטשו אותו.

והנה אנחנו רואים הפעם איך כל הלשכה מתייצבת ומחבקת. זה התחיל עם נתניהו ביום שני, שלמרות שיכול היה למסור עדות עד יום חמישי, כבר באותו יום מיהר כדי למסור את עדותו בפרשה. מיד לאחר מכן הוא העלה סרטון מחבק עם טענות קשות ליחידות החוקרות. זה נמשך גם בדיון בבית המשפט: לא שלחו את אחד מעורכי הדין, אלא את ה-עורך דין של החבורה - עו"ד עמית חדד בעצמו. עופר גולן, הדובר, נתן ייעוץ ודברור בעצמו בבית המשפט. דוד שרן, גיא לוי דובר הליכוד, טופז לוז, פרופ' טליה איינהורן ואימו של מעורב בפרשה - כולם התייצבו.


כל החבורה באה בעצם כדי להבהיר ליונתן אוריך - אנחנו איתך, אנחנו דואגים לך, איש לא מפקיר אותך. במובן הזה, רואים שהחבורה הזו למדה מלקחי העבר. נזכיר, גם אצל פלדשטיין נתניהו טעה בהתחלה. אנחנו זוכרים איך הוא ניער את חוצנו ממנו ותיקן אחרי כמה ימים. עכשיו כבר ברור שהחבורה מיומנת. הם מבינים מה צריך לעשות - כדי שאף אחד לא ישבור את השורות.

