כולם מסביבי מתחרפנים מהקטע של ניתוק העיר בני ברק מהמוביל הארצי במהלך הפסח, כדי שלא ישתו שם מים שהגיעו מהכינרת ואולי מישהו זרק לתוכם פירורי פיתה בשביל הדגים, ולכן יש כביכול חשש חמץ. ולכן הלכו וניתקו עיר שלמה מהמוביל הארצי עוד שבוע לפני החג.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

באמת? זה מה שמטריד אתכם? תסתכלו על הכינרת בחול המועד הזה. יש במי הכינרת ריכוז הרבה יותר גבוה של פיפי מאשר של פיתות, את זה אני יכול להבטיח לכם. ולך תדע, אולי מאן דהוא שלא עבר גיור לחומרה ונזקק לנקביו הבלתי נימולים באמצע השכשוך - זה כשר, אבל פיתה דאשתקד זה חמץ בשביל בני ברק?

אינסוף פסקי הלכה כבר קבעו שמדובר בירידה מהפסים. הרב עובדיה יוסף, שלא נחשד בחיפוף מצוות, פסק שמותר לשתות ממי הכינרת ולבשל בהם בלי שום פקפוק. הדילול הוא ברמה הומיאופתית, ובליטר של מי הכינרת - אני יכול לתת לכם את זה בכתב - יש הרבה יותר ג'יפה, ואף לא מולקולה אחת של חמץ. אלא אם כן נישאר עם הטיעון ההומיאופתי ההזוי ש"המים זוכרים", ואז אתם באמת לא רוצים לשמוע מה המים של הכינרת זוכרים.

לימודי ליבה - לא הבעיה עם החרדים (צילום: חדשות 2)
אילן לוקאץ'|צילום: חדשות 2

אני רק אציין שהזיכרונות של המים הם מ-300 אלף איש שגרים מסביבה, ובימי חופשות תוסיפו לזה עוד מאתיים נפש לקילומטר חוף, וגם להם יש צרכים משלהם. ביוב גולמי זרם שנים אל הכינרת, וזכור מחקר מימי הצבא שלי שמצא חמשת אלפים חיידקים צואתיים בחצי כוס מים. גם היום זורם ביוב אל מי הכינרת, ושפכי הרפתות מהסביבה זורמים בנחלים ומתנקזים אל האגם, שאם ישו היה צריך ללכת עליו עוד פעם, מריה הייתה מבקשת שינגב טוב-טוב את הרגליים לפני שהוא נכנס הביתה. מסה אורגנית עצומה מרחפת שם במים, ומהם אל ראש היניקה של המוביל הארצי, ומשם גם אל בני ברק, מה לעשות.

ואם החשש הוא ממה שמכונה בהלכתית "נתינת טעם", הרשו לי להרגיע אתכם - טעם הלוואי הזה שאתם מרגישים, חמץ זה בטח לא. אבל לזה שמאכילים אותנו בחרא לאורך כל השנה כבר התרגלנו פה, ואסור להתלונן. העיקר שבפסח הוא לא יהיה מתובל בחשש פירור של פיתה. כן, זה ממש מטריד.