נו ,בחרתם שם לתינוק? תתחדשו - אבל לא לעוד הרבה זמן. באמת "נעם" ו-"שירה" ו-"טליה" ו-"איתי", שמות יפים, אבל בגיל 10 "אורי" ו-"מאיה", "דוד" ו-"יעל", ילכו למשרד הפנים וישנו למשהו יותר מתאים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
גיל 10, כן. הצעת החוק של חברת הכנסת עדי קול שאושרה בקריאה טרומית, תציל את הילדים שלא אוהבים את השם שלהם. בגיל 10 אסור לך לעשות קעקוע בלי אישור ההורים, אסור לעשות ניתוח פלסטי אם הם לא מסכימים. בגיל 10 אתה לא מחליט מתי אתה הולך לישון בערב, אבל לשנות את השם, זה יהיה מותר.
בגיל 10, אם היו שואלים אותי, יש סיכוי לא רע שגם אני הייתי מחליף, אני לא אגיד לכם למה. עכשיו אני די שמח שלא יכולתי לשנות, זה לקח לא מעט שנים עד שלמדתי להעריך את השם שקיבלתי שהוא, אם לא אכפת לכם, על שמו של השבוי אורי אילן.
לא השתגעתי על זה בתור ילד, אבל היי, הייתי ילד - מה הבנתי? אתם יודעים, גיל 10 זה גיל מעניין, הרבה דברים מאפיינים אותו והיגיון הוא לא אחד החזקים שביניהם. אם החוק הזה יעבור, צפו להרבה "כריסטינות" ו-"ג'סטינים" ו-"ליאו מסים". ואחר כך, 7 שנים אי אפשר לשנות. ביונסה בן אהרון תצטרך להגיע לגיל 17 לפני שתוכל למחוק את השטות הזאת מתעודת הזהות שלה.
החוק המוצע החדש נועד לכאורה להציל ילדים שקראו להם בשמות אוויליים עוד לפני שהם הגיעו לגיל 16, שזה הגיל שממילא היום הם יכולים לשנותו. רק שיש עוד דרכים לעקוף שם תמוה. שם חיבה למשל זה דבר מצוין, אפי אושעיה, זוכרים אותו? אז בתעודת הזהות - אפלטון אושעיה. אבי רצון, מכירים? אז בתעודת הזהות - אביצהל.
נו, אז יצא מזה משהו רע? אי אפשר לחכות לגיל 16? והנה אביצהל ואפלטון הגיעו לגיל 16 וגם עברו אותו ואת השם הם לא שינו. יש גם יתרונות לא מעטים בלא להיות ה-"עלמה" התשיעית בכיתה, או "נעם ג' הבן" להבדיל מ-"נעם ג' הבת".
דבר שני, שר הפנים ממילא רשאי גם כיום לפסול שינוי שם. אפשר בהחלט להסתפק בהרחבת הסמכויות של השר, לפסול לא רק שמות פוגעניים או כאלה שיוצרים הטעייה, אלא גם שמות 'קוקואים' במיוחד.
הרי אם לוקחים תינוקות מאמותיהם ומוסרים אותם לאימוץ בגלל חוסר מסוגלות הורית, אז כמה שלבים קודם צריכה להיות איזו שהיא דרך לקחת להם את האפשרות לקרוא לילדה בשם "אבלות". אולי על בסיס "חוסר מסוגלות למצוא שם", או איזה שם יצירתי אחר שימצאו לזה, עד שעדי קול תחליף גם אותו.