המלחמה ההסברתית: נשיא המדינה יצחק הרצוג ישב במשך כמעט חצי שעה עם מראיינת מטעם ה-BBC. אותו ריאיון שהעניק הרצוג לתאגיד השידור הבריטי נערך בידי עיתונאי החברה, ובפועל שודרו רק 6 דקות ממנו. בין היתר, הוסרו קטעים שבהם ביקר הרצוג את הסיקור החד-צדדי של התאגיד והסביר: "אנחנו לא רוצים לגרום לאזרחים סבל - אנחנו קוראים להם לנוע בתוך הרצועה".
"בשנתיים האחרונות הלכתי למשפחות אבלות לצערי כמעט כל שבוע", אמר הרצוג בחלק הריאיון שלא שודר. "בני המשפחה האלה נהרגו בפעילות טרור. בעבר אמרתי - ליבת הבעיה עם הפלסטינים היא הטרור". בנוגע לסיוע ההומניטרי לרצועה תיאר הרצוג בקטע שלא שודר: "אנחנו מגדילים באופן דרמטי את הסיוע לרצועה - אם לא היינו חותכים במים וחשמל הם היו מפציצים, וזה מוכח".
"אני לא רוצה להגיע לפינה של 'האם ה-BBC הוא אובייקטיבי הוא לא'", המשיך הרצוג, שהעניק ריאיון במשך 28 דקות. "אני באמת לא רוצה להיות שם. אני אומר - החמאס, וזה מוסכם על ידי כולם, הורידו את רשת החשמל בעזה, ובגלל זה יש להם יותר רקטות".
הרצוג התייחס לאידיאולוגיה של ארגון הטרור: "יש תרבות רעה שמשותפת לדאעש, חמאס ואל-קאעידה - זה לתכנן את הפיגוע במגדלי התאומים, זה לערוף ראשים באירופה, זה לענות אנשים כמו שהחות'ים עושים בתימן. זה בכל האזור - ואו שאנחנו נלחמים בהם או שאנחנו לא נלחמים בכלל". לדבריו, "לקח זמן עד שצ'רצ'יל התחיל לפעול נגד הנאצים".
"אנחנו שילמנו את המחיר", אמר הנשיא, "אפשרנו שוב ושוב הפסקות אש - ומה קרה? מה קרה? ב-7 באוקטובר נרצח מספר היהודים הגדול ביותר מאז מלחמת העולם השנייה, מאז השואה". הרצוג הסביר: "באופן יחסי זה כמו 8 פעמים 11.9. מה עוד אנחנו יכולים לעשות? אנחנו לא רוצים לגרום לסבל - אנחנו אומרים לאזרחים לנוע ברצועה".
מאז תחילת המלחמה הושמעו טענות על אופן סיקור המלחמה ב-BBC. התאגיד הבריטי סירב תחילה לקרוא למחבלי החמאס טרוריסטים, והוא התייחסו אליהם כאל "כוחות לוחמים". אחרי הביקורת החליטו בתאגיד השידור לכנות את החמאס "ארגון טרור שהוצא מחוץ לחוק על ידי ממשלת בריטניה ואחרים".