התפתחות לאחר היום השני בדיון בהאג: גרמניה הודיעה היום (שישי) שתצטרף כצד שלישי להליך בבית הדין בהאג - ותתמוך בישראל, שמואשמת בו ברצח עם. גרמניה תצטרף להליך במטרה לדרוש הבהרות בנוגע לשימוש באמנה נגד רצח עם במשפט נגד ישראל.
לאחר שישראל הציגה היום את טענותיה, בגרמניה דחו את ההאשמות. דובר קנצלר גרמניה, שטפן הבשרייט, הבהיר בעמוד הטוויטר שלו: "הממשלה הפדרלית דוחה בתוקף את ההאשמה ברצח עם שהועלתה נגד ישראל. אין לזה בסיס". הוא הוסיף כי "על רקע ההיסטוריה של גרמניה והפשע נגד האנושות של השואה, הממשלה הפדרלית רואה עצמה מחויבת במיוחד לאמנה נגד רצח עם. אמנה זו היא מכשיר מרכזי של המשפט הבין-לאומי ליישום 'לעולם לא עוד'". סגן קנצלר גרמניה רוברט האבק אמר: "מה שישראל עושה אינו רצח עם. חמאס היה רוצה לבצע רצח עם, זה חלק מהאג׳נדה שלו".
במשלחת הישראלית היו שבעי רצון מיום הדיונים, שבו דחו את טענות דרום אפריקה וקראו למחוק את העתירה - ואת הבקשה לצו עצירת הלחימה. בית הדין, שאחד משופטיו בתיק הזה הוא אהרן ברק הישראלי, הודיע כי הוא צפוי לקבוע את פסיקתו בהקדם האפשרי.
ראש הממשלה בנימין נתניהו שוחח עם קנצלר גרמניה אולף שולץ והודה לו על החלטת גרמניה להצטרף כצד שלישי. "התייצבותך והתייצבות גרמניה לצד האמת מרגשת את כל אזרחי ישראל", אמר נתניהו. "אין לאפשר לעלילת הדם שכולה צביעות וזדון לגבור על עקרונות המוסר המשותפים לשתי מדינותינו ולעולם התרבותי כולו".
שר החוץ ישראל כ"ץ הודה להם בשיחה טלפונית: "התקשרתי ליועץ המשפטי של משרד החוץ להודות לו ולחברי הצוות המשפטי הישראלי על הופעתם המרשימה שערערה את כל הטיעונים הצבועים של דרום אפריקה, וחשפה את פניה האמיתיות כמייצגת נאמנה של ארגון טרור". השר בני גנץ פרסם בעמוד הפייסבוק שלו את תמונת המשלחת עם משפחות החטופים וכתב: "הגב של לוחמי צה"ל ועם ישראל - תודה לכם!".
ישראל הגיבה על הטענות ולהאשמות הקשות שהשמיעו הנציגים הדרום אפריקנים באמצעות צוות מומחים משפטי בכיר ומנוסה, בראשותו של פרופ' מלקולם שאו – מומחה בריטי בעל שם עולמי למשפט בין-לאומי, ובעל ניסיון בייצוג בבית הדין הגבוה לצדק. עוד טענו מטעם הצוות המשפטי הישראלי: ד"ר טל בקר (היועץ המשפטי של משרד החוץ), ד"ר גלית רג'ואן, ד"ר עמרי סנדר, ד"ר כריסטופר סטייקר וד"ר גיל-עד נועם.
ארדואן: "מאמין שישראל תורשע"
בדיון הבוקר ישראל התמקדה בסוגיות שהושמטו מן הטענות שהוצגו אתמול, ובעיקרן - טבח 7 באוקטובר וחטיפתם של כ-240 אזרחים ואזרחיות ישראלים שנמצאים כמאה ימים בידי מחבלי חמאס. במהלך הדיון הציגה ישראל עדויות למעשים הברוטליים וטענה כי הלחימה בעזה היא תגובה למעשי הטרור של חמאס.
בזמן הדיון, נשיא טורקיה ארדואן חשף כי ארצו סיפקה מסמכים לתביעה נגד ישראל בבית הדין בהאג. בשיחה עם עיתונאים באיסטנבול אמר ארדואן כי טורקיה תמשיך לספק חומרים, בעיקר ויזואליים, על התקפות ישראל על עזה. "אני מאמין שישראל תורשע, אנחנו מאמינים בצדקתו של בית הדין הבין-לאומי לצדק", אמר ארדואן.
שר החוץ ישראל כ"ץ תקף בתגובה: "נשיא טורקיה, המדינה שביצעה את שואת הארמנים וחשבה שהעולם יסתום את הפה, 'מתגאה' היום שהעביר לבית הדין בהאג חומרים שמאשימים את ישראל ברצח עם. שמענו אותך. לא שכחנו את שואת הארמנים ומעשי הטבח בכורדים. אתם משמידי העם. אנחנו מגינים על עצמנו מהחברים הברברים שלך".