מועצת הביטחון של האו"ם הצביעה הלילה (בין חמישי לשישי) על הכרה במדינה פלסטינית, שתהיה חברה מלאה בארגון. על אף שהושג הרוב הנדרש לאישורה, ארצות הברית הטילה וטו, כך שההחלטה לא תעבור.
12 מדינות הצביעו בעד - סלובניה, סיירה לאון, רוסיה, דרום קוריאה, מוזמביק, מלטה, יפן, גוויאנה, צרפת, אקוודור, סין ואלג'יריה. בריטניה ושוויץ נמנעו.
דובר המועצה לביטחון לאומי של ארה"ב, ג'ון קירבי, אמר: "אנחנו בעד פתרון שתי המדינות - ואנחנו חושבים שהדרך הנכונה לעשות את זה זה באמצעות משא ומתן ישיר בין הצדדים". בהתאם לכך הבהירו בארה"ב שבכוונתם להצביע נגד ההחלטה החד-צדדית להכרה במדינה פלסטינית. סין, מנגד, הודיעה שתצביע בעד ההחלטה.
שגריר ישראל לאו"ם גלעד ארדן עזב בזעם את דיון מועצת הביטחון בתום ההצבעה. לפני שיצא מהדיון, אמר: "לדבר למועצת הביטחון זה כמו לדבר לקיר. אני מתפלל שיום יבוא ותבינו את גודל הטעות שאתם עושים פה, לפני שיהיה מאוחר מדי".
במהלך הדיון במועצת הביטחון שגריר ישראל באו"ם גלעד ארדן תקף: "כמה מנותקת הוועדה הזו יכולה להיות שהיא משקיעה בזמנה לדיון כל כך לא קשור למציאות? החלטה שתוביל לאף תוצאה חיובית". ארדן הוסיף: "האנסים ורוצחי הילדים צופים מעזה בדיון הזה ומחייכים, אין פרס גדול לטרור יותר מהדיון הזה".
שר החוץ ישראל כ"ץ הגיב על ההצבעה: "ההצעה המעוותת נדחתה - לא יהיו פרסים לטרור. אני מברך את ארה"ב שהטילה וטו. מקומם שגם חצי שנה אחרי הטבח של ב-7 באוקטובר מועצת הביטחון נכשלה בלגנות את הפשעים הנוראיים של החמאס".
שר החוץ האיראני האשים את ישראל בפשעים במהלך המלחמה בעזה וטען: "אף מדינה לא תעמוד מנגד כשתוקפים את השגרירות שלה ופוגעים בדיפלומט". הוא גם האשים את ישראל ברצח עם, ואמר: "משטר הטרור של ישראל צריך לחדול מכל הנסיונות ההרפתקניים שלו לפגוע בנו, אחרת איראן לא תהסס להגיב בנחרצות".
מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש, שנאם גם הוא, חזר על קריאתו להפסקת אש הומניטרית ושחרור חטופים, והזהיר מהסלמה מול איראן: "טעות אחת, צעד אחד לא נכון, יכול להוביל למלחמה. לקראת מקסימום הרס חייבים להפגין מקסימום סבלנות".